Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Zdobyte przez wywiad niemiecki tajne plany tras konwojów zaawocowały niecodzienną akcją. BdU przesuneło swoje doborowe jednostki na płytkie wody na północ od Wielkiej Brytanii, aby tam zaczaiły się na konwój. Na efekty nie trzeba było długo czekać. Konwój pojawił się na płytkich wodach punktualnie. Rozkaz brzmi: ATAKOWAĆ!
Zachmurzenie: Częściowe
Opady: Brak
Mgła: Brak
Wiatr 5 m/s
Kierunek 90
- - OLDMAN - -
Modyfikował: PL_CMDR Blue R
W patrolu udział wzięli:
PL_Tes - SURV
Uszkodzony T3
PL_CMDR Blue R - SURV • Small Merchant "BLUETHROUGHT" - 2 404
---------------------------------------------------
Razem: 2 404 BRT
Uszkodzony T3
Misja zaczęła się malowniczo. 3 kaczki obok siebie w zatoce.
Wypłynęliśmy razem. Zanurzyłem się by sprawdzić gdzie znajduje się raportowany konwój. Podałem namiar i ruszyliśmy do boju.
Nie trzeba było długo czekać, gdy pierwszy dym pojawił się na horyzoncie
Eskorta musiała coś zwęszyć, gdyż zaczęła zrzucać bomby głębinowe. Minąłem polujące niszczyciele
I za cel obrałem C2. Tak C2.
Wystrzeliłem salwę 3 torped
I statek eksplodował, przełam się na pół – pierwszy raz zdarzyło mi się to
Kręciłem się wkoło, bo statki zwariowały. Prawdopodobnie zatopiłem komodora konwoju. Eskortowce krążyły, ale mnie nie wykryły.
Ustawiłem się na C3 i puściłem dwie celne rybki.
Niestety tylko się zatrzymał. Skończyła się amunicja i nie pozostało mi nic innego jak się oddalić.
Dzięki za grę !!!
SH3Img@22-2-2016_22.29.57_81.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 28.74 KB
SH3Img@22-2-2016_22.30.0_26.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 30.07 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 22 Luty 2016, 22:43, w całości zmieniany 1 raz
No to zaczęliśmy razem w malowniczy sposób o wschodzie słońca, przerażeni 15m pod kilem. Na szczęście potem było głębiej.
W tym czasie pojawiły się dymy na horyzoncie. Zanurzam się, skradam... A tu jakiś U-Boot pędzi na powierzchni. Myślałem, że to Jacuś szarżuje, ale nagle Tes wrócił do kompa i z przerażeniem zobaczył wyraźne DD na ekranie ;D
Ja podczas podejścia do konwoju zostałem wykryty (chyba zauważono peryskop) i obrzucony bombami. Skończyło się na utracie 33% integralności, antenie radiowej i peryskopie bojowym. Pod koniec gry wyszedłem na peryskop. Ustrzeliłem malca i zobaczyłem T3, który powoli się zbliża. Z 500m odpaliłem torpedę na AoB zero i trafiłem! Mając jeszcze 2xT1 przystąpiłem do dobijania uszkodzonego przeze mnie (i Tesia) celu, ale "krytyczna" torpeda okazała się niewypałem i musiałem odpuścić.
1.jpg Ja :D
Plik ściągnięto 7 raz(y) 114.03 KB
2.jpg My
Plik ściągnięto 5 raz(y) 87.55 KB
3.jpg Quo vadis, Tesiu?
Plik ściągnięto 9 raz(y) 106.5 KB
4.jpg Panowie, przeciekamy!
Plik ściągnięto 4 raz(y) 236.1 KB
5.jpg Jedno pudło i jedno trafienie
Plik ściągnięto 5 raz(y) 114.2 KB
6.jpg Nie wierzę, że to zrobiłem (atakowałem z AoB 0)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum