Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 2 Kwiecień 2016, 23:15
Hmmm, trudno powiedzieć. Te mody różnią się od siebie bardzo. Generalnie (moim zdaniem), jeśli chcesz grać kampanię, to proponuję GWXa. Jest bardzo rozbudowany pod względem ilości jednostek celów, rzeczywistych ruchów flot, które były wzorowane na prawdziwych operacjach.
Sensory - bardzo czułe - wydaje się, że aż za czułe. Z drugiej strony eskorta będzie Cię gonić przez wiele godzin, tak jak to było w rzeczywistości. Kolejną rzeczą jest widoczność. GWX generuje widok do 16 km (KOTA tylko ok. 6 km).
KOTA wg mnie jest za to idealna do szybkich (ok. 2 godziny) gier multi. Brunatny i ponury interfejs fajnie oddaje klimat gry. Sensory są dopracowane tak by można je było zgubić. O ile wiem sOnar próbował odzwierciedlić maksymalnie kąty i skuteczność poszczególnych typów sonarów. Eskorta jak Cię zgubi to po 15 minutach płynie szukać innych celów - co jest zaletą w multi, bo można ponownie atakować.
Przetestuj oba i oceń sam.
Moim zdaniem:
Multi to KOTA,
a
Kampania to GWX
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ważniejsze pytanie:
Do czego (singiel/multi)? I co oznacza "realistyczniejszy"? Każdy ma swoje plusy i minusy. Z tym, że Kota jest pisana pod rozgrywki Multi na 100% realizmu, a GWX pod granie singlaplayer w kampanię "niekoniecznie na 100% realizmu"
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#6 Wysłany: 2 Kwiecień 2016, 23:36
Jesli przeszkadzają ci sensory z GWX zawsze możesz poprosić kogoś żeby ci podrzucił pliki sensorów z KOTA albo możesz skopiować parę modów z GWX do Kota ja na przykład miałem 16 KM atmosfere na singla
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum