Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 1 Październik 2018, 07:55 Wielkie bitwy - propozycja
Nie wiem jak wam ale mnie trochę brakuje ostatnimi czasy większych bitew.
Niestety aby takie rozgrywać potrzebni są nam koledzy we wschodu a jak sami wiemy ciężko się z nimi rozmawia.
Jak to zwykle bywało twierdzili ze balas miedzy jednostkami nie jest zachowany ( zwykle my mieliśmy większe szanse niezależnie od strony)dlatego Pepe stworzył listę tierów
Tier X ------ Seawolf -/- Akula III
Tier IX ----- Trenchant/Seawolf 23
Tier VIII --- Virginia/Trafalgar/Suffren -/- Akula II
Tier VII ---- LA III
Tier VI ----- Shang -/- Akula I improved/Mike
Tier V -------LA II -/- Alfa
Tier IV ----- LA I -/- Akula I
Tier III ----- Sturgeon L/Amethyste -/- Victor III
Tier II ------ Sturgeon -/- Victor II
Tier I ------- Rubis -/- Victor I
Mnie wydaje się to być bardzo fajne
Chciałabym wiedzieć co wy o tym myślicie a może macie jakieś inne pomysły?
Pepe wysłał tez Whitowi nowa propozycje na bitwy którą zamieszczam poniżej.
Na razie jest to szkic tego co można by zrobić ale chciałabym znać wasza opinie na ten temat.
Nie wiem jak wam ale mnie trochę brakuje ostatnimi czasy większych bitew.
Niestety aby takie rozgrywać potrzebni są nam koledzy we wschodu a jak sami wiemy ciężko się z nimi rozmawia.
Jak to zwykle bywało twierdzili ze balas miedzy jednostkami nie jest zachowany ( zwykle my mieliśmy większe szanse niezależnie od strony)dlatego Pepe stworzył listę tierów (link poniżej ). Mnie wydaje się to być bardzo fajne Chciałabym wiedzieć co wy o tym myślicie a może macie jakieś inne pomysły?
Pepe wysłał tez Whitowi nowa propozycje na bitwy którą zamieszczam poniżej.
Na razie jest to szkic tego co można by zrobić ale chciałabym znać wasza opinie na ten temat.
-------------------------------------
Because i dont want to make something like Saturday Battles (it didn't worked fine) and i don't want to resign from "incoming-battles" (big battles on weekend with free choice of platforms) I have new idea for big battles:
RUSSIA vs NATO
Channel would be under "incoming battle"
Battles RUSSIA vs NATO rules:
- Russian players can take only russian platforms
- EU/USA (and "west countries") players can take only NATO platforms
- only big battles minimum 8 vs 8 up to 12 vs 12 players
- only 1 battle in month (for example last Saturday)
- scenarios: once from Russian side, next time from "EU" side
- for good balance we should make something like "tier table"
(for example sub from Tier 3 have 3 points, sub from tier 5 have 5 points. Summary of poinst should be close to each side +/-1 or 2 but number of playable platforms should be the same!)
- In the same battle maximum tier range differences should be 3 or 4 (for better dispersion)
- last (only one) platform can be from larger tier range but only from tier not higher than lowest for rest platforms
For example:
Platforms range: from tier 4 to 8
BLUE (tier/points)
1. - LA III (7)
2. - LA III (7)
3. - LA II (5)
4. - LA II (5)
5. - LA II (5)
6. - Sturgeon L (3)* - last platform
7+7+5+5+5+3=32(edytowane)
-----------------
RED
1. - Akula II (8)
2. - Akula I impr (6)
3. - Akula I impr (6)
4. - Akula I impr (6)
5. - Alfa (5)
6. - Victor III (3)* - last platform
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum