Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#5 Wysłany: 20 Styczeń 2007, 17:51
PL_Marco napisał/a:
Dobrze widze że on na pół się złamał ?
TAK DOKLADNIE. Fenomenem jest to ze zajefajnie usterzenie widac jak i kiosk
fakt faktem uboot ładny ale stanowi zagrożenie biologiczne, jak rtęć sie zacznie wydobywać z uszkodzonych zbiorników to bedzie nie mały problem,
jak ropka wyplynie z tankowca to mozna ja szybko usunac, tzn zasypac plame ropy piaskiem i pozbierac, a rtęci rozpuszczonej w wodzie nie da sie tak poprostu wydobyć, jedyne wyjscie to albo zabezpieczyc zbiorniki i wydobyc uboota, albo postawia mu sarkofag z piasku i kamieni.. i szkoda że skończył tak fatalnie, w dwie połówki sie rozpadł.
przeglądając zdjęcie zastanawia mnie to w jaki sposób sie ten uboot przełamał, bo częściami są zwrócone przeciwsiebie (miejsca gdzie jest urwane) iec sugeruje to ze uboot po trafieniu nie przelamal sie odrazu, mogl walnac o dno i wtedy trach, dziób obrócił sie o 180stopni i upadł w przeciwnym kierunku do rufy, więc typ przełamania V odpada. (V niejwiecej taki jak sie statki przelamuja)
_________________ prawdziwy podwodniak walczy do ostatnich chwil okrętu, dopóki jego działa nie umilkną
Gdyby przełamał się po uderzeniu w dno, to by części leżały bliżej siebie i byłyby raczej do siebie zwrócone...
raczej trafili go tak, że rozerwało go na dwie części i dopiero tak zatonął... Jedno jest pewne.. (tak mi się wydaje).... Na końcu Rufie było trochę powietrza, gdy rąbnął w glebę, skoro tak rufa sterczy....
Imię: Konrad
#9 Wysłany: 21 Styczeń 2007, 16:19
PL_U-96 napisał/a:
PL_Marco napisał/a:
Dobrze widze że on na pół się złamał ?
TAK DOKLADNIE. Fenomenem jest to ze zajefajnie usterzenie widac jak i kiosk
Fenomenem jest to jak został ztopiony :-) Łut szczęścia ? Chyba tak zważywszy, że w ciągu 6 lat wojny był to jedyny przypadek takiego zatopienia. Nie ma się co dziwić, że okręt jest w dwóch częściach, przy eksplozji torpedy poprostu się złamał. Prawdopdobnie wszyscy zginęli natychmiast.
a oglądał ktoś z was film u-157 czy jakoś tak, tam uboot też dostał pod wodą torpedą rozleciał sie ale jeden czlonek zalogi przezyl, i byl elektrykiem, a na drugim uboocie nie dzialal silnik, wiec go potrzebowali a zatopiony uboot przewozil części zapasowe dla tego uboota który go zatopił, a wcześniej tego przejeli amerykanie którzy udawali niemców ...z reszta niepamietam dokladnie (to tylko film)
_________________ prawdziwy podwodniak walczy do ostatnich chwil okrętu, dopóki jego działa nie umilkną
#11 Wysłany: 22 Styczeń 2007, 15:31
Pomieszalo Ci sie cos.... film U-571 to byl gdzie jankesi chcieli przejac uszkodzonego U-BOOT-a po ataku gdzie mial DIESLE uszkodzone, amerykance przejeli okret niemiecki ale stracili swoj, natomiast uratowanym rozbitkiem nie byl zaden elektryk tylko dowodca U-BOOT-a
a oglądał ktoś z was film u-157 czy jakoś tak, tam uboot też dostał pod wodą torpedą rozleciał sie ale jeden czlonek zalogi przezyl, i byl elektrykiem, a na drugim uboocie nie dzialal silnik, wiec go potrzebowali a zatopiony uboot przewozil części zapasowe dla tego uboota który go zatopił, a wcześniej tego przejeli amerykanie którzy udawali niemców ...z reszta niepamietam dokladnie (to tylko film)
Hmmm... Sirklus, jesteś niezwykle zdolny w mieszaniu wszystkiego. Się uśmiałem. Nominuję Twoje streszenie do tytułu post roku.
_________________ "Z mgły wyłaniały się wielkie okręty bojowe i ich maszty-pagody..."
Ostatnio zmieniony przez PL_ps-man 22 Styczeń 2007, 17:27, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#13 Wysłany: 22 Styczeń 2007, 18:27
sirklus napisał/a:
chyba facet coś wąchał ???? a jakiego to miało KOPA!!!!!!!!
Zresztą to był film o dzielnych amerykańskich boys i ich super przygodach... W takim filmie to nawet rakiety V2 i Acht-koma-acht na rufie U-Boota (z pozdrowieniami dla PL_Marco) by przeszły, byleby amerykańscy Boys mieli czym się pobawić....
o jakie wąchanie wam chodzi, nie ćpam nie pije nie pale, a mi sie tylko pomyliły cyferki,
maniek jak chcesz kogos obrażać to wybrales zla osobe, zla pore roku i zły czas. to już drugie twoje podejście do wyprowadzenia mnie z równowagi (spokojnie, nie wywróce sie do góry dnem)
a tu masz taka "nie skromna" opinie nt filmu wielki mańku
i niedawaj mi ostrzeżenia za ten tekst bo nie łamie regulaminu ani go nie naginam, jedyniie tylko zrobilem błąd (ah te cyferki) przy filmie a już robisz wielką afere, i ty mnie obrażasz,
apropo ścigania to jak masz troche czasu
zresztą, jak bedziesz dalej wytykać moje błędy które są błache i beda kolejne próby obrażania mnie to poprostu wcisne przycisk ignoruj i tyla
Ostatnio zmieniony przez sirklus 23 Styczeń 2007, 18:56, w całości zmieniany 2 razy
#18 Wysłany: 23 Styczeń 2007, 18:55
Pierwsza sprawa to taka, ze maniek nie da Ci ostrzezenia bo nie ma takich uprawnien i nikt Ci go nie da. Kolejna to taka, ze nie tylko pomyliles nazwe filmu ale watki w nim zawarte. Proponuje obejrzec U-571 spokojnie i jeszcze raz a bedziesz wiedzial dlaczego takie uniesienie. Zrozum jedno tutaj sa ludzie ktorzy sa "zapalencami" w temacie okretow podwodnych dlatego kazde przekrecanie faktow rownoznaczne jest z takimi tekstami:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum