Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
dzięki. model jest w obróbce a własnie z takich siatek robi się kiosk. nawet nie są tu uformowane. jak to wypali to dziwnie bedzie na wachcie - patrząc przez te okienka - może właśnie przez to 'orzeł' zatonął - przez graniczoną widoczność z kiosku... lecę działać
A skąd masz zdjęcia, bo wydaje mi się jakby były z Małego Modelarza
#6 Wysłany: 22 Styczeń 2007, 19:32
w małym modelarzu są lipne plany i są 'krzywe' - poprawiłem je i na nich układam siatki. potrzebuje (PLANY) przekroje orła i rzuty z przodu - z tyłu itd. to nie są zdjęcia Topp - to plany... a zdjęcia z wnętrza mam po 6 mega każdy jpeg wiec wyobraź sobie jakość. co to zabawnych faktów - to orzeł był w środku pomalowany na biało i wcale sobie nie żartuje...
[ Dodano: 23 Styczeń 2007, 23:36 ]
Sonar tak sobie myślę, Ty potrzebujesz przekrojów poprzecznych Orła, myślę, że linie wręg z modelu od Hala ( najdokładniejsze) mogę Ci podesłać
Pozdr
Imię: Adam Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Lut 2006 Posty: 78 Skąd: Żory
#12 Wysłany: 24 Styczeń 2007, 20:59
Sonar - gratuluję - odwalasz kawał dobrej roboty. Model już na tym etapie świetnie się prezentuje. Pozostaje tylko życzyć duuuuuużo czasu, wytrwałości w tym co robisz.
Trzymam za Ciebie kciuki - i oby praca szła do przodu
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#16 Wysłany: 25 Styczeń 2007, 09:49
acha dziobowe stery głębokościowe trochę wyżej i przesuń je w kierunku dziobu, tuż przed widocznym na pokładzie kabestanem, poza tym przecinaki sieciowe za duże , przy tej skali powinny być wielkości ziarenka maku. Popraw kształt i zamocowanie steru kierunku.
sorry , że się czepiam, ale Sonar rozumiesz- TO JEST ORZEL !!!!!
pozdr
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#20 Wysłany: 26 Styczeń 2007, 01:02
NOOOOO jako pierwszy złożę Sonarowi gratulacje. Kupa dobrej roboty !!!!, jest to pierwszy, pływający model 3D polskiego Orła, Myślę, ze dorobisz całą flotyllę podwodną z 1939 r
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum