Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Adam
#21 Wysłany: 7 Marzec 2007, 19:36
"BTW. Luftwaffe jak wiadomo doostało w 4 litery od Brytyjczyków. "
Tak, jak by nie błąd Goeringa to by tak nie było...
"Na włoskie okręty starczała sama eskadra gibraltarska"
Jak by inny dowódca to raczej nie, bo flota włoska była silna ale źle nią dowodzono...
W SC2:Blitzkrieg też myślałem że mam przerąbane widząc liczebność floty i lotnictwa na śródziemnym, ale jak doszły 2 panc typu roma to łooo jezuuu... później popłynąłem tym na atlantyk i była blokada anglii założona przez włochy-niemcy tylko że wszystko poszło do walki. Wiadomo, że to nie to samo ale gra była realistyczna i to mocno.
_________________ Dowódca u-48(VIIB) i u-108(IXB)
Ostatnio zmieniony przez FredTheKillah 7 Marzec 2007, 19:45, w całości zmieniany 1 raz
#24 Wysłany: 8 Marzec 2007, 11:09
http://pl.wikipedia.org/w...Vittorio_Veneto oto czym dysponowała flota włoska - niewiele mniejsze od bismarcka (krótsze, ale za to działa większe o 1mm!) a jak wiadomo ten był behemotem. Och ta słaba flota włoska z siłami większymi od niemieckich i takimi samymi pancernikami jak bismarck tylko o 3 liczniejszymi...
Imię: Konrad
#25 Wysłany: 8 Marzec 2007, 16:04
FredTheKillah napisał/a:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pancerniki_typu_Vittorio_Veneto oto czym dysponowała flota włoska - niewiele mniejsze od bismarcka (krótsze, ale za to działa większe o 1mm!) a jak wiadomo ten był behemotem. Och ta słaba flota włoska z siłami większymi od niemieckich i takimi samymi pancernikami jak bismarck tylko o 3 liczniejszymi...
i te lepsze od Bismarcka nowoczesne z artylerią, aż o 1mm większą dostawały w d... od okrętów typu Queen Elizabeth pamiętających pierwszą wojnę światową.
Nie rozumiem co chcesz udowodnić ? To, że gdyby babcia miała wąsy ?
Gdyby zawsze technologia wygrywała z wyszkoleniem i zapałem to westerplatte padłoby po jednym dniu... A polscy żołnierze walczyli aż 7 dni, czekając na odsiecz.
Włosi mieli potencjał, ale brakło im zapału i umiejętności, niestety. U-Booty także były dobrą bronią i gdyby było więcej tak wyszkolonych ludzi jak Kretschmer inne asy to dziś w Wielkiej Brytanii by szprechano...
(Nie)stety stało się jak stało
Tak się zastanowiłem... Kiedy ostatnio włosi sami z siebie gdzieś wygrali? Bo zawsze jak sobie przypominam, to sojusznicy ich musieli wspomóc... Czyżby zupełna przeciwność narodu niemieckiego? Czyli naród który nie ma w duszy walki?
#28 Wysłany: 8 Marzec 2007, 22:46
Cytat:
Nie rozumiem co chcesz udowodnić ?
Cytat:
WŁOSI WALCZA TYLKO O KOBIETY "BURDELLO BUM BUM" O MAMMAMIJA
No i ja właśnie o tym mówie, jak by był inny dowódca np. niemiecki i niemieckie załogi ao anglicy by mogli sobie tą herbatkę tylko wypić, a nie powalczyć...
#29 Wysłany: 9 Marzec 2007, 19:29
FredTheKillah napisał/a:
No i ja właśnie o tym mówie, jak by był inny dowódca np. niemiecki i niemieckie załogi ao anglicy by mogli sobie tą herbatkę tylko wypić, a nie powalczyć...
No właśnie pytałem czy chcesz udowodnić, że gdyby babcia miała wąsy.
#30 Wysłany: 9 Marzec 2007, 23:05
Grom napisał/a:
FredTheKillah napisał/a:
No właśnie pytałem czy chcesz udowodnić, że gdyby babcia miała wąsy.
Że włoska flota była bardzo dobra (chodzi o statki)
FredTheKillah. Flota to nie tylko statki... Flota to statki, załoga i admiralicja... Jeżeli którykolwiek z tych elementów zawiedzie flota nie jest już dobra flotą....
#32 Wysłany: 10 Marzec 2007, 01:19
Tak wiem wiem, kiedy orkiestra fałszuje to znaczy, że dyrygent jest do popo
No i niestety tak było w ich przypadku... a szkoda z chęcią bym poczytał na temat dostania batów "dla angoli od włochów" No ale do tego to trzeba by było cofnąć czas...
ps. uparłem się tak na tym bo nie lubię anglików a wtedy byli jeszcze bardzo zarozumiali...
#37 Wysłany: 10 Marzec 2007, 16:46
Cytat:
To się zwie "wolność słowa i poglądów"
Offtopic się zrobił.
To nie jest wolność słowa i poglądów tylko zwykły rasizm. Nie znasz 80 milonów byrytyjczyków. Powiem więcej nie znasz ich wcale, a nie lubisz bo na sieci kilku cwaniaczków robiło ci na złość. ;-) W taki sposób można nie lubić murzynów bo są czarni, arabów bo podobno to brudasy, Niemców za Hitlera, Ruskich za Stalina i komunę, Czechów za ich kndeliki etc etc etc Można tak wymieniać chyba w nieskończoność. Polaków też można nie lubić za coś tam. Pytanie powstaje czy opinię swoją opierasz na doświadczeniu czy też na własnym widzimisię.
Ja prywatnie nie lubię Islandczyków, ale swój pogląd i opinię oparłem na 6 letnim doświadczeniu pobytu i poznaniu ich mentalności. Są wśród nich ludzie naprawdę w porządku, ale jest ich mało. Co się tyczy Anglików to mają swoje wady, ale czy my Polacy jesteśmy idealni ?
Koniec offtopu ode mnie.
#38 Wysłany: 10 Marzec 2007, 23:05
Rasizm ? hahahahaha
Rasizm (z fr. le racisme od la race – ród, rasa, grupa spokrewnionych) – ideologia oraz wypływające z niej zachowania przyjmujące założenie wyższości niektórych ras ludzi nad innymi.
Ja nie twierdze, że są gorsi - poprostu ich nie lubie i tyle.
Nie twierdze też, że polacy są idealni bo jesteśmy nie tolerancyjni (MW i LPR) a także lubimy rozdrapywać stare rany (SB itd.)
Jak pisałem mi tam angole nie przeszkadzają - a niech sobie są, ale i tak ich nie lubie.
PL_ps-man:
A Ty jesteś tolerancyjny?
Wyrażenie "Angol" w kontekście Twojego podejścia do Anglików jest ofensywne. Nie używaj już tego więcej, przynajmniej na tym forum.
_________________ Dowódca u-48(VIIB) i u-108(IXB)
Ostatnio zmieniony przez PL_ps-man 15 Marzec 2007, 21:52, w całości zmieniany 1 raz
Ja nie jestem rasistą. Nie mam nic do murzynów, ale mogli by siedzieć u siebie w afryce.
W kazdym razie. Ogólne zakładanie, że jakaś grupa jest gorsza (a to, że ich nie lubisz to znaczy, że właśnie taka jest) to stanie na cienkiej linii między nielubieniem, a rasizmem...
Ale nie o tym temat....
Więc zamykam wątek offtopicu.. Chcecie go kontynuować? Zapraszam na PW/załóżcie sobie osobny temat.
(jak ja kocham wracanie na główny wątek... Wypadałoby coś sensownego napisać)
W pełni zgodzę się, że Graf byłby celem zorganizowanej obławy... Jednak patrząc na to, że niemcy i tak go budowali, więc samoto, że nie wszedł do służby było zmarnowaniem materiałów. Gdyby go jednak ukończyli, choć zapewne zostałby szybko zatopiony, mógłby jednak coś zdziałać. Może dokonałby takiego samego sławnego rajdu jak Bismark, utarł brytolom nosa zatapiając im dumę ich floty? A może Niemcy tak samo jak Tirpitza chowaliby go po fiorach, nie puszczając go do ataku, bojąc się, że się go straci?
Koniec tego OT, teraz "odgrzeje kotleta", i wtrącę swoje 3 grosze.
Według mnie gdyby Graff płynął razem z B i PE to niemocom udało by sie przebić na Atlantyk, a przynajmniej wrócić bezpiecznie w okolice portów okupowanej Francji. Angielskie samoloty raczej nie dały by rady zbliżyć się w okolice zespołu niemieckiego bo Bf by im na to na pewno nie zezwoliło.
Ale to takie moje rozmyślania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum