Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 14 Marzec 2007, 09:13 Problem z przechwytywaniem
robie kariere i powolutku doszkalam się mam pytaqnie dlaczego na mapie pokazują się wrogie jednostki a jak tam dopłyne to niczego juz nie ma? zoataje tylko znaczek na mapie ;<
EDIT
Tytuł zmieniony przez moderatora
_________________ Nie do nas należy decyzja my mamy tylko wpłynąć w doline śmierci.
Podobny2
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 17 Wrzesień 2007, 12:46, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Adam Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Lut 2006 Posty: 78 Skąd: Żory
#2 Wysłany: 14 Marzec 2007, 10:31
Ponieważ ta ikonka - to informacja o tym, że dany statek był tam w konkretnym miejscu o konkretnej godzinie. A zanim tam dopłyniesz to statek jest w innym miejscu - ponieważ się przemieszcza.
Ikonka ma taki ogonek... Ten ogonek to kierunek przeciwny do kursu statku (tak, jakby statek zostawiał ślad) więc wyznaczasz linię, zaczynającą się na końcu ogonka i kierującą się na wprost...(narzędzie linijki, patrz w instrukcji)
Potem patrzysz na prękość statku: (moge się mylić, bo ja to tak automatycznie robię, ze sam nie pamiętam)
wolno: do około 7 wezłów
średnio: do około 10-11 węzłów
Szybko: 12 lub więcej
No i skoro np. mój U-Boot robi 15 węzłów, to przyjmuję, że płynę 2x szybciej niż merch... No to patrzę, że gdy on na mapie przepłynie 200 (mapa chyba w kilometrach mierzy) to ja przepłynę 400... No i szukam miejsca spotkania... Odległość od mojego U-Boota do miejsca spotkania musi być dwa razy większa, niż odległosć celu.
Potem płynę do celu i zanurzam się... Słucham, czy merch jest w pobliżu... Jak nie, to płynę wzdłuż tej linii (w wynurzeniu), po której on płynie, najpierw oddalając się a potem przybliżając się.... Jak go nie ma, znaczy, ze albo pomyliłem się w liczeniu, albo merch skręcił....
Jeżeli natomiast go słychać, albo zostanie zauważony, atakuję
polecam wysunąc pod wodą snorkel jak masz dostepny u-boty VIII i XI robią pod wodą do 7-9 kts ze snorkelem 10-11kts to troche mniej niz 17 ale masz problem z samolotami z głowy, no chyba ze scigasz DD to nie dogonisz go na tym
_________________ Gość Witam i zapraszam na sparing !!! Sub vs Sub SH3
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#8 Wysłany: 16 Marzec 2007, 09:23
Cytat:
Panowie jaka jest najbardziej ekonomiczna prędkość?
ja uważam ze najsensowniej przemieszczac sie na 2-ce ale sam sobie sprawdz wcisnij klawisz odpowiedzialny za dana predkosc i "zapytaj" nawigatora ile km przeplyniesz
Mi wyszło kiedyś że chyba najwolniejsza jest najbardziej ekonomiczna... No, ale do celu płyniesz i płyniesz i płyniesz i pły<ziew>niesz i płyniesz i pły.... chrrrr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum