Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 12 Sierpień 2007, 11:54 PROBLEM Z TYPEM XXI
sprawa ma sie tak, potrafię sobie odblokować każdy okręt w SH3 i z żadnym nie mam problemów, ale gdy robię to z typem XXI to po pierwszym patrolu nie mam już żadnych następnych rozkazów. Dlaczego tak się dzieje, czy można coś zmodyfikować,
Proszę o jakąś odpowiedź, Pozdrawiam.
tak dokładnie mogę mieć typ XXI od 1939 roku, poprostu nie mam rozkazu jaki kwadrat mam patrolować: STREFA PATROLOWANIA 0. SH3 przeszedłem już kilka razy, i chciałbym zrobić coś nowego. np. zatapianie trzech statków w konwoju przy jednym podejściu.
Hmmm..... A co dokładnie pisze? Strefa patrolowania: Null?
Bo jak odczytujesz grę w porcie, to cię automatycznie wysyła do ostatniego rozkazu.. Ja raz tak miałem, to po prostu musiałem zacząć patrol po tym NULL i potem zapisać w porcie... I wtedy już miałem na następnej misji normalną strefę patrolu...
I pełne poparcie... Na jednym podejściu (rozumiem, że jednej salwie) można posłać na dno nawet 120.000 BRT! (ale musiałoby się złożyć masa czynników... 6 liniowców z amunicją) i 6 celnych torped z IX... Ale metoda 1 torpeda = 1 merch (wymaga trochę precyzji) działa cuda...
tak dokładnie mogę mieć typ XXI od 1939 roku, poprostu nie mam rozkazu jaki kwadrat mam patrolować: STREFA PATROLOWANIA 0. głupio jest pływać bez konkretnego celu.
Spróbuj tak:
Przepłyń jedną misje
W porcie NATYCHMIAST weź kolejną misję
I zapisz grę dopiero gdy będziesz na okręcie...
Powinieneś mieć już strefę patrolową. (bo jak wczytasz grę w porcie, w biurze, to wtedy automatycznie przydzieli ci poprzednią misję, czyli strefę zero)
Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 30 Maj 2005 Posty: 82 Skąd: ...z zaskoczenia
#10 Wysłany: 14 Sierpień 2007, 17:29
Skoro masz XXI w 1939 to zn że modyfikowałeś pliki. Każdy okręt ma przypisane w każdym roku istnienia kwadraty do patrolowania na dany miesiąc. (Cała "losowość" tych kwadratów polega na tym, ze nie zawsze w tych samych miesiącach kończymy patrole.)
Przypisz więc teraz kwadraty do typu XXI na wszystkie wczesne lata wojny, w których jej nie było.
Nie dostajesz nowej strefy patrolowania bo gra dla typu XXI w 1939 roku jej nie widzi.
P.S. Podobnie jest też z numerami taktycznymi okrętów. Choć tu je gra już losuje z kilku podanych, zazwyczaj 2-3)
Imię: Damian Pomógł: 3 razy Wiek: 28 Dołączył: 07 Maj 2011 Posty: 130 Skąd: Zabrze
#11 Wysłany: 1 Styczeń 2012, 11:14
robercik1601 napisał/a:
tak dokładnie mogę mieć typ XXI od 1939 roku, poprostu nie mam rozkazu jaki kwadrat mam patrolować: STREFA PATROLOWANIA 0. SH3 przeszedłem już kilka razy, i chciałbym zrobić coś nowego. np. zatapianie trzech statków w konwoju przy jednym podejściu.
Wiem że to trochę głupia prośba , ale możesz mi powiedzieć jak to zrobić żeby mieć typ XXI
od początku wojny
Z góry dziękuje .
_________________ ProGrin
Ostatnio zmieniony przez ProGrin 1 Styczeń 2012, 11:15, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum