Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
U-BOOTY: VIIB (1940)
CZAS MISJI: 2 godz|16/08/1940 g. 19:00
POGODA: niebo czyste, wiatr sredni
To juz trzeci dzien gdy nasze okrety przydzielone do blokady Malty , dryfuja poddajac sie pradom morskim . W nocy ladujac akumulatory , a w dzien tkwiac w ciszy oczekujemy wrogiego konwoju , ktory jednak nigdy moze nie nadplynac . Dzien podobny do dnia , a noc do nocy...Wrescie pojawia sie dlugo oczekiwany komunikat , "Kapitanie! Mam kontakt!" ---ODPRAWA---
Stanowicie grupe zamykajaca pierscien blokady w okol Malty I portu La Valetta. Wszelkie jednostki usilujace wedrzec sie do tego portu nalezy zaatakowac I zatopic!
Udanych lowow! PL_Szczur, PL_David.
Konwoj leniwie plynal naprzod a wokol niego od niechcenia plywala eskorta, ktora zdawala sie nie widziec U-Bootow, ktore bezkarnie wplynely w sam srodek grupy. To latwy cel i mozna zatopic duzo BRT. Ten kto tak myslal srodze sie rozczarowal. Merchy, ktore zdawalo by sie ze wrecz dryfuja okazaly sie swietnymi zeglarzami, robiac zreczne uniki. O skutecznosci grupowej wspolpracy DD przekonalem sie sam na wlasnej skorze, lecz na dno oprocz mnie poszedl rowniez janko175. Dwa niszczyciele i fregata, zrobily sobie ze mnie strzelnice i przeszlo pol godziny krecily sie wokol mnie obdarowujac szczodrze bombami glebinowymi. Nie mam pojcia, czym zasluzylem sobie na ich sympatie, ze tak do mnie lgnely. Mam nadzieje, ze w kolejnym patrolu wroce do portu nie na tarczy ale z jakims merchem na koncie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum