POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: PL_Marco
17 Listopad 2007, 13:25
Grey Wolves X
Autor Wiadomość
arakot 

Kraj:
poland

#121  Wysłany: 25 Wrzesień 2007, 00:10   

Dokupiłem sobie wreszcie dodatkowych RAMów, więc postanowiłem popływać na tym GWX... Nowa kariera, 2 patrol, rok 1941, Morze Śródziemne. Spotykam frachtowca w asyście DD i korwety. Płyną wolno - 5w, więc opływam ich na powierzchni szerokim łukiem i zachodzę prostopadle, tak by sami wpłynęli pod moje rybki. Idę na peryskopowej z min. prędkością 1w, tak by w momencie idealnym do strzału byli gdzieś ok. 1000m. Frachtowiec idzie prosto jak po sznurku, więc nawet nie wychylam lupki na zewnątrz i śledzę ich fachowym uchem na hydro. Jakież jest moje zdziwienie, gdy nagle z ok. 4 tys.m DD zaczyna mnie pingować i szarżuje prosto na mnie... Eee, chyba coś nie halo z tym modem :?
Ostatnio zmieniony przez arakot 25 Wrzesień 2007, 00:17, w całości zmieniany 1 raz  

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#122  Wysłany: 25 Wrzesień 2007, 13:20   

A patcha wgrałeś?

BTW. Skąd wiesz, że DD był na 4km, skoro schowałeś peryskop?

Nie wiem, czy uwzględnili to w grze, ale na Morzu Sródziemnym okrety będące na peryskopowej były doskonale widoczne... Może frachtowiec cię zauważył?
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

arakot 

Kraj:
poland

#123  Wysłany: 25 Wrzesień 2007, 16:53   

ad1) Tak, mam wersję 1.03

ad2) że ok. 4.000 m wiem, bo peryskop schowałem przy 8 tys., a potem ten czarny wskaźnik od hydro pokonał połowę drogi na mapie w moim kierunku od tamtego momentu :)

ad3) gołym okiem to chyba za daleko, żeby mnie zobaczyli... no chyba, żeby jakiegoś matrosa podczepili do balonu zaporowego :)

Więc o ile cała sytuacja nie jest wynikiem błędu tego moda, to chyba istnieje tylko taka możliwość, że namierzył mnie jakiś samolot rozpoznawczy... (no, ale żeby tak ładnie współdziałali?)

Sokół 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Michał

#124  Wysłany: 25 Wrzesień 2007, 18:02   

współdziałają doskonale... W GWX TA jak dojrzy Ciebie jeden samolot, to czasami nawet nie zaatakuje, tylko po kolegów poleci :)

Radomski.T 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

Imię: adam

#125  Wysłany: 29 Wrzesień 2007, 12:29   

jak spotkasz nieuzbriojony samolot rozpoznawczy a jestes na powieszchni to zestrzel go jeśli tylko możliwe, jak odleci to powiadomi kogo trzeba i znajda cie i wytropią. a dd nigdy nie odpuszcza. ale fakt faktem dd nie maja nieskonczonej amunicji, bomby glebinowe sie wyczerpuja po okolo tygodniu "łapanki" tylko kto przetrwałby tyle czasu
Ostatnio zmieniony przez Radomski.T 29 Wrzesień 2007, 12:30, w całości zmieniany 1 raz  

Taios 

Kraj:
poland

#126  Wysłany: 1 Październik 2007, 18:48   

Witajcie marynarze z GWXa.

Też pływam na tym cud modzie.
Jest świetny, nawet lepszy niż dodatek miditeranean mod.

Co do samolotów, to nie chciało mi się płynąć dookoła Anglii wiec prześlizgnę się kanałkiem La Manche.
Płynę wynurzony a tu 2 Hurricany mnie atakują (rok 39).
Mam działko to postrzelam- pomyślałem.
Chyba z połowę amunicji wystrzelałem i uszkodziłem jednego (dymił i zawrócił do bazy).
Po zanurzeniu ten drugi walnął we mnie jeszcze bombkami.

Ale się przedarłem.

Chciałem zauważyć że prędkość podwodna mała naprzód i cichy bieg nie za bardzo się sprawdza.
Odkryłem że jak się da na cichym biegu rozkaz prędkość 2 knots to wtedy to działa (testowane na typie VII B).
Ciekawe jes też to że niema pokazanego procentowego wskaźnika uszkodzeń.
I po paru atakach bombkami nie wiesz czy masz łajbe na 80% sprawną czy tylko na 5%.

Raz tak miałem i przy awaryjnym zanurzeniu na 140m cuś pękło i mnie zgniotło i to natychmiast (czas był X2).

Ciekawe tylko kiedy zrobią GWXa do SH4?
Mam nadzieje że szybko.

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#127  Wysłany: 1 Październik 2007, 18:58   

Taios napisał/a:

Ciekawe tylko kiedy zrobią GWXa do SH4?
Mam nadzieje że szybko.

GWX nie zorbią... Bo Grey Wolves (szare wilki) to niemieckie U-Booty... Taki dodatek do Sh4 musiałby nazywać się SHX (od ameryskańskich subów czyli Silent Hunters)
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

mike 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Michał

#128  Wysłany: 2 Październik 2007, 16:59   

wiadomo cos o wydaniu nowego patcha do GWX podobno ma wprowadzic kilka rewelacji

Olaf 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Olaf

#129  Wysłany: 2 Październik 2007, 18:44   

Pewnie nie przedstawię Wam nic odkrywczego, ale może przyda się informacja dla Kapitanów, iż po wgraniu spolszczenia do GWX z patchem 1,3 (spolszczenie otrzymałem mailem od "msokol'a), pojawiła się informacja o integralności kadłuba. Być może szczegół tkwi w szczególe, ale ja się na tym nie znam, tzn. z czego to wynika... Ot teraz jest i już

Teraz dopiero zauważyłem jak bardzo ona spada gdy np. samolot do nas strzela - po prostu dziurawi kadłub, aż miło. Na marginesie zestrzelić samolot to już nie jest bułka z masłem...
Ponadto cicha na okręcie i niska prędkość w 1943r. nic nie daje, uszkodzony okręt
z integralnością kadłuba 65% zanurzał się tylko do głębokości 120m. Namierzali mnie bez żadnych problemów... Zgodnie z honorem spocząłem na dnie zatoki Biskajskiej wraz z załogą... W końcu wgrałem GWX na własną prośbę...

Tą drogą chciałbym także podziękować wymienionemu koledze powyżej za wszelkie sugestie dotyczące wgrania poprawnej wersji spolszczenia do GWX, tym samym przesłania pliku mailem. Cierpliwie pomagał i odpowiadał na natarczywe zapytania. Dzięki serdeczne.

Odpowiedz do tematu