POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Patrol 26 - "Ostatnie dni"
Autor Wiadomość
SD_Bullet 

Kraj:
poland

#1  Wysłany: 10 Październik 2007, 23:50   Patrol 26 - "Ostatnie dni"

"Ostatnie dni"
U-BOOTY: VIIC/42 (1945) CZAS MISJI: 2 godz
23/03/1945 g. 6:00
POGODA: zachmurzenie umiarkowane, wiatr silny

W polowie marca 1945 roku z portu Wilhelmshaven kilka U-bootow wyplynelo w swoj ostatni wojenny rejs. Okrety mialy za zadanie patrolowoac wschodnia czesc morza polnocnego, ktorym plywaly alianckie konwoje z zaopatrzeniem dla swoich wojsk w Europie zachodniej. Skale ryzyka ataku na silnie chroniony konwoj potegowaly male glebokosci tego akwenu. Z lotnisk brytyjskich startowaly samoloty przystosowane do zwalczania okretow podwodnych. Czynniki te sprawialy ze Morze Polnocne stalo sie jednym z najwiekszych grobowcow U-bootow.
ZADANIE: konwoj zmierza w kierunku Europy zachodniej, choc jego kurs za pewne nie jest idealnie poludniowy. Konwoj jest ubezpieczany przez lotniskowiec wiec spodziewajcie sie samolotow.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mission by SD_whiskey111

Bardzo ciężka misja !!!

pierwszy namiar od akustyka był z tyłu więc się tam skierowałem i odkryłem lotniskowiec :banan: płyne i płyne i jak już był blisko ni z tego ni z owego zaatakowały mnie samoloty :murek: więc w wielkim pośpiechu wprowadzam dane puszczam 2 rybki i oczom mym ukazały się ponownie samoloty :shock: po ich bombkach wywaliło mnie na 10 metrów!!! AWARYJNE ZANURZENIE!! Zaraz po nich już miałem nad łbem 3 DD :murek:
Lotniskowiec uciekł nietrawiony, wyszedłem na peryskopową i posłałem jeszcze 1 rybkę i 2 do DD. Niszczyciel poszedł na dno od akustyka 8-) a lotniskowiec znowu nie dostał :(
nie pozostało mi nic innego jak się szybko schować tak pięknie to zrobiłem że mój dziób nażarł się szlamu z dna :wow : znowu szok!! myślę sobie to już po mnie lecz nagle dziwna sprawa :P samoloty zrobiły nalot dywanowy i rozwaliły swoje DD :slon: (jak na załączonym obrazku) drugi chyba też oberwał bo odpłyną :)

miałem więc czas na wszelkie naprawy i przeładowanie torped chłopaków już nie było :-(
zostałem ja i Sygula.
Kierunek konwój właściwy pięknie dopłynąłem i znowu to samo samoloty mnie wykryły i walka z DD :murek: pod koniec posłałem 3 torpedki do merchów ale nic nie utopiłem :murek:

Po czasie wychodzę na obserwatora patrzę gdzie Syguła a koleś ryje glebę jak by to czarnoziem był. Pisze co robi nie odpisuje chyba usną :( Jak by było głębiej pewnie było by po nim ale widzę że śruby chodzą to znak że żył :lobuz:

Pozdrawiam !! 8-) :lobuz:

PL_Bullet --przeżył-- 3DD (1400, 1050, 1250)
sygula --przeżył-- bez zatopień
pablo107 --KIA-- bez zatopień
tu144 --KIA-- bez zatopień

>>>WYNIKI PATROLU<<<

UO0003.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 97.6 KB

UO0004.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 99.85 KB

UO0002.jpg
Plik ściągnięto 16 raz(y) 51.72 KB

UO0001.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 139.05 KB

DD zatopione przez samoloty hehe.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 107.09 KB

Ostatnio zmieniony przez PL_Lisiu 12 Październik 2007, 16:15, w całości zmieniany 2 razy  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi