Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Post w 100% zmieniony przez moderatora. Przepraszam autora za użycie jego nicka, ale to wynik kłopotów technicznych.
Cytat:
"Kanadyjski lisc"
U-BOOTY: IXC (1942) CZAS MISJI: 2,5 godz
15/11/1942 g. 14:00
POGODA: zachmurzenie umiarkowane,wiatr sredni
Przystapienie do wojny USA oraz Kanady wymusilo nowy rodzaj walki w nowym rejonie swiata.
Duze odleglosci powodowaly jednak , ze tylko nieliczne typy okretow byly wstanie przeprowadzic
atak u wybrzezy Ameryki Pln.
Wytypowano wiec najlepszych dowodcow , ktorzy zaatakowac maja konwoje z Kanadyjskim
drewnem i ciezarowkami .
Konwoje te zmierzaja do portow USA , by tam zostaly przeladowane i skierowane do Europy.
Sednem ataku nie jest jednak kanadyjski klon, lecz umiejetnie zadany cios , po to by zlamac
morale wroga.
Serwer 1
PL_CMDR BLUE SURV C2 6415 i T2 10837
Wiesio 1966 KIA
PL_Maniek KIA
irex_416 KIA
Dyskusja o Patrolach 34 i 35. Cytaty ze względów technicznych <problem z bazą danych>
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Gra rozegrana równolegle na 2 serwerach, ze względu na słabe łącza hostów...
Podejście było długhie... Za długie... te statki chyba w smole płynęły... Przez 30 minut!!!! podchodziłem... W końcu zająłem dobrą pozycję i wypaliłem w 2 jednostki... C2 zatonął po 1 trafieniu, T2 przyjał aż 3.. Później zaatakowałem jeszcze jednostkę klasy Victory, ale jako, że konwój wpadł w panikę i kręcił się we wszystkie strony nie udało mi się zająć dobrej pozycji (a DD mnie szukały), więc ostatnie torpedy okazały się niecelne...
Maniek napisał/a:
Cholera u Arka w grupie wszyscy przeżyli, ten patrol, a u nas tylko do domu wrócił dowódca - Finek- kurde V KOLUMNA ????czy co???? Finek przyznaj się, ze jesteś podwójnym agentem????? ( kretem) poprzywiązywałeś w porcie do naszych subów bojki na długich linach, zeby Twoi "Inni" kolesie nas ukatrupili.
Wredny Finek napisał/a:
Odmawiam udzielania zeznań. Zresztą, nie wróciliście do bazy, więc nie możecie oskarżać Kto następny płynie ze mną na serwerze?
A na serio. Maniek. Muszę kiedyś pooglądać jak ty grasz w Sh3... Np. patrolik we 2 i ty mówisz mi co robisz... Bo chyba jakiś gruby błąd cały czas popełniasz... Trochę napociłem się z podejściem, ale udało sie...Taktyka ta sama co zawsze.
3 węzły... zbliżenie... potem zwalniam i krytyczna chwila... na 1 węźle muszę minąć eskortę, zanim kiosk wyskoczy na powierzchnię i po minięciu znów 3 węzły i do ataku (oczywiście, jak wrogi DD obróci się tak, ze mnie
nie słyszy, to przyspieszę, aby trochę głębokości zyskać, a potem znów 1 węzeł)
PL_Maniek napisał/a:
co Ty Finol śmieję się, jestem niecierpliwy, i nie lubię czołgać sie przez godzinę,
Finek napisał/a:
Wiem, ze to był dowcip. Zapytaj sOnara, bo z nim wtedy na gg gadałem i cytowałem tego posta mówiąc, ze musiałem też dowcipnie zacząć odpowiedź.
Wracając. Z tego co rozumiem, ty "specjalnie" hałasujesz, a nie jest to żaden "błąd w sztuce", tylko zwykła niecierpliwość, tak?
<dyskusja zakończona na Ventrillo>
tabelka1.JPG
Plik ściągnięto 8 raz(y) 97.82 KB
tabelka2.JPG
Plik ściągnięto 4 raz(y) 94.9 KB
C2.JPG
Plik ściągnięto 5 raz(y) 76.28 KB
_________________ piter07-71
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 23 Listopad 2007, 18:58, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum