Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 17 Listopad 2007, 22:01 Patrol 56 - Konwój z Key West
Cytat:
"Konwoj z Key West"
U-BOOTY: IXD2 (1943) CZAS MISJI: 2 godz
16/03/1943 g. 19:00
POGODA: niebo czyste ,wiatr sredni
Poczatek roku 1943.Niemieckie U-booty dalekiego zasiegu patroluja wybrzeza Stanow Zjednoczonych w poszukiwaniu frachtowcow plynacych z zaopatrzeniem do walczacej Europy.
Wywiad niemiecki doniosl wlasnie o konwoju, ktory o zmierzchu wyszedl z Portu Key West na Florydzie i obral kurs wschodni.
Zadanie: Panowie, zadanie nie bedzie latwe bo konwoj jest silnie chroniony przez amerykanskie eskortowce, a spokojne morze nie sprzyja skrytemu podejsciu do ataku. Mimo wszystko jednak atakujcie i pokazcie amerykanom jak skuteczna flota dysponuja niemcy!
Udanych lowow! PL_David
PL_CMDR Blue R - SURV
1x Essex 27100 BRT
1x C3 7922 BRT
Przyznam, że niewiele się działo... Sygułę złapali na powierzchni... Ja wykorzystując zamieszanie wpłynąłem do kownoju i unieruchomiłem C3 (przy okazji potwierdziłem prędkość) i zaatakowałem Essexa... Następnie dobiłem C3 i musiałem uciekać, bo do konwoju zbliżał się Arek71 ze świtą (4xDD).. Ja odpłynąłem (przy okazji pudłując 2 torpedy) i tylko obserwowąłem, jak Arek71 ginie...
tabela1.JPG
Plik ściągnięto 4 raz(y) 95.12 KB
tabela2.JPG
Plik ściągnięto 3 raz(y) 95.82 KB
Essex.JPG T?usty cel
Plik ściągnięto 6 raz(y) 75.95 KB
C3.JPG 2 na unieruchomienie, 1 na podtopienie i 1 na wysadzienie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum