Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Dostalem dzis przesylke z 1914 Shells Of Fury zainstalowalem i kurde szok na moim Compaq nie idzie moja grafa tego nie ogsluzy grr musze kupic nowa karte.
_________________ Lepiej zyc jak Tygrys przez rok niz jak zow przez sto lat ....... Nikos
Zainstalowałem, odpaliłem i....opadłem ciężko na siedzenie. Bynajmniej nie z wrażenia. Zapomnieć o tej grze mogą Ci, co na Silent Hunter`ze zjedli zęby. Ci co pamiętają i miło wspominają Aces of the Deep - w tym ja - wołają o pomstę do nieba. Ci co grali w Silent Service .....no, Ci może w to pograją :D:D
Ale dość tych złośliwości
Gra nie jest symulatorem. Jest to bardziej arcade z elementami symulacji, choć ta tak naprawdę ogranicza się do manewrowania. Widzimy tu żywcem wręcz zdarty layout z Silent Huntera. Nawet układ zegarów w maszynowni do złudzenia przypomina ten w naszym blaszaku z SHII. Mapa i poszczególne stacje na okręcie niemalże identyczne jak te w SHIII. Aż dziw bierze, że Ubisoft nie wystartował z wnioskiem o plagiacie :D:D Twórcy nawet nie pokwapili się o zmianę interface. Sterowanie identyczne...
Grafika w niczym nie dorównuje znanym nam widoczkom i cieszącym oko efektom. Dźwięk...cóż, przypomniało mi się co nieco z moich przygód na Atari
Ogólnie, w skali ocen od 1 do 5 daję tej grze mocne 0.5. I to tylko za odwagę autorów, by coś takiego puścić na rynek.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#6 Wysłany: 20 Październik 2007, 01:06
OOO to dobrze, ze mnie ubiegłeś, bo ja strasznie chorowałem na tą grę, a że jestem strasznie upierdliwy w kwestiach realizmu historycznego to raczej bym się wkurzył
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#8 Wysłany: 21 Październik 2007, 12:14
ta gra powinna być wydana tak z 3 lata temu teraz wygląda bardzo archaicznie co by nie mówić SH3 bardzo podniósł poprzeczkę i tu nie chodzi tylko o grafikę, moja ocena to mocne 3 (za okres historyczny)
silent hunter chodzi mi plynnie a shells raczej slabo wykorzystuje moj sprzet (fakt, ze nic specjalnego nie posiadam) tak czy inaczej nie przekonala mnie do siebie ta pozycja zupelnie, grafika raczej slabiutka wzgledem do SH3, mala roznorodnosc statkow
Hehe, obiecuję więcej tego nie robić
Aczkolwiek zdecydowanie lepiej się czujesz teraz, niż po szoku jaki ja doznałem siadając do tej gry...
Jestem maniakiem SHIII, fakt, przyznaję się, i nawet SHIV nie był w stanie zdeklasować "trójeczki", jdnak nawet nim nie będąc, nie grając, wydałbym podobną opinię
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum