POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
SHII kończy się na 19 misji I kampanii !
Autor Wiadomość
U-boocik 

Kraj:
poland

#1   Wysłany: 27 Grudzień 2007, 23:06   SHII kończy się na 19 misji I kampanii !

No i nie pograłem. Odkurzyłem SH II po znalezieniu tego forum, uruchomiłem łódź podwodna :sub: i... stop. Nie mogę zakończyć 19 misji (Twierdza Europa) z I-szej kampanii. Na tej misji kończy mi się granie w kampaniach. W połowie misji wyłącza mi się gra. Pojawia się czarny ekran a na dole SH ScrenBlanker. Tak się działo kiedy miałem system Windows 98 i tak się dzieje przy Windows XP. Komputer jest staruszkiem o procesorze Pentium III 800 MHz, 384 MB RAM-u. Do gry zainstalowałem Patch 1.1 z płyty otrzymanej od firmy zajmującej się dystrybucją SHII. Nic to nie pomaga. Jak temu zaradzić? :hmm

PL_Marco 

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#2  Wysłany: 27 Grudzień 2007, 23:52   

Przerabiałem ten problem i nie pamietam jak to rozwiązałem ale chyba ta misje zaczynałem od początku kilka razy. Coś mi świta ze kurde w jednym punkcie mnie często wywalało właśnie i potem chciałem to ominąć i jakoś poszło.

No ta bene smutno mi było po rozegranie ostatniej 20 misji i liście od Admiralicji :placzus:

U-boocik 

Kraj:
poland

#3  Wysłany: 28 Grudzień 2007, 16:26   

Ja już kilkanaście razy rozpoczynalem tą misję i... nic. Zawsze starałem sie ominąc "stada" niszczycieli. Teraz spróbuje podejść do nich bliżej i może jakiegos storpedować i zmienić trochę taktykę. Może to :hmm pomoże. Pod warunkiem, że nie bedzie "bum" :bum: w mój :sub: . Byc może jest to przyczyną, że staram sie inaczej prowadzić okret niz to zaplanowano w grze. A zaplanowano zapewne po najkrótszej drodze morskiej, a ja płyne po dłuższej starając sie ominąc niszczyciele. Ponoć ta gra jest hm... zbyt zaprogramowana. Nie wiem czy to dobrze ująłem :hmm

PL_HUBAL 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

#4  Wysłany: 28 Grudzień 2007, 23:06   

Witaj.

u-boocik miałem ten sam problem, gdy po wypłynięciu z bazy ( jakiś port we Francji, chyba był to Lorient :hmm ) udałem sie w stronie kanały Angielskiego, na wysokości Cherbourga dochodziło do kontaktu z grupa niszczycieli ( notabene w której płynie nasza ORP "Błyskawica" :) )wywalało mnie z gry. Rozwiązałem ten problem w następujący sposób:

1) Starałem się ominąć tą grupę, cały czas płynąc na powierzchni tuz przy wybrzeżu Angielskim.

U mnie to poskutkowało, bo pamiętam iż potem natopiłem masę statków i kierujących sie ku wybrzeżu Francji ( jest jedno fajne miejsce gdzie wystarczy stać a statki będą non stoper koło Ciebie przepływać :kroliczek: ale oczywiście nie powiem jakie to miejsce :kroliczek:

A jeżeli moja rada z tym wybrzeżem nie poskutkowała, to istnieje pewna kombinacja klawiszy która pozwala na zakończenie misji w każdej chwili ze zwycięstwem (czyli tak zwany KOD) Ale wybacz bo już tej kombinacji nie pamiętam.
Ostatnio zmieniony przez PL_HUBAL 28 Grudzień 2007, 23:08, w całości zmieniany 2 razy  

PL_Marco 

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 28 Grudzień 2007, 23:27   

Nom Hubal ma racje wy wałka następowała właśnie na wysokości Cherbourga lub trochę dalej nota bene zatopiłem właśnie nasz ORP Błyskawica i byłem zdziwiony bo miałem go już raz na koncie podczas operacji "Pekin".

Tak jak odradza Hubal płyn blisko linii brzegowej najlepiej na używając chrap.

U-boocik 

Kraj:
poland

#6  Wysłany: 30 Grudzień 2007, 19:20   

Czy do tej gry istnieją jakieś kody umożliwiajace "zaliczenie" misji i przeskok do nastepnej? Ilekroć w rękach miałem książki z kodami :czytam: do gier to nigdy nie widziałem kodów do SH II. Przydałby sie taki kod dla mojej 19-tej misji, nawet gdyby obyło się bez medali. Byle posunąć się dalej.
Piszecie aby płynąć blisko brzegu. Hm... jest trochę samolotów i często trzeba się :subik pod wodę. Przy brzegu nie jest zbyt głęboko i może być :bum: , ale spróbuję.

[ Dodano: 31 Grudzień 2007, 19:24 ]
:sos help:

Znów ujrzałem czarny ekran. Usiłowałem skorzystać z Waszych rad i po najkrótszej drodze chciałem podpłynąc pod wybrzeże angielskie. W połowie kanału było... koniec gry. Daleko mi jeszcze było do miasta Cherbourga.
Spróbowałem też ingerencji w jeden z plików gry, zalecony przez dystrybutora gry. Jak najbardziej poważnie potraktwali mój problem po przesłaniu do nich listu z opisem problemu. Przesłali mi nawet patcha 1.1. Niestety zastosowanie porady i wgranie patcha nie zmieniło stanu :slabe .

Po przemyśleniu :kawusiazgazetka: pozostaje mi:
- usiłowanie dopłynięcia do wybrzeży angielskich inna drogą ( z częstymi :subik , inaczej się nie da) i posuwanie się wzdłuz niego zgodnie z Waszymi wskazówkami.
-zainstalowanie któregoś dodatku (tylko którego) z tej strony internetowej. Może coś "namisza" w plikach i misja da się ukończyć,
-zakupienie nowej płyty z grą. Być może, że płyta ma jakąś ukrytą wadę. Na dwóch
komputerach i dwóch systemach Windows 98 i Windows XP nie działa poprawnie zawsze w tej samej 19-tej misji I-szej kampanii.

Jeśli to nie poskutkuje to... podpisuję akt kapitulacji... :czytaj , bez walki i żegnam się z grą :placzus: Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły.

[ Dodano: 1 Styczeń 2008, 17:20 ]
Huraaa... udało się :lol . Znalazłem kod do gry i ... przeskoczyłem do nastepnej misji !

Odpowiedz do tematu