Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Tak Devil, tak - uwielbiam się znęcać nad zatopionymi fregatami ;-)
A może zagrałbyś z nami? Co prawda nie jet to gra tak dynamiczna jak NF, ale... Moim zdaniem mógłbyś sprobować :-) Może i realizm nieco większy i mniej bugów by Ci się spodobał?
Nie posiadam oryginału to pierwsza bariera.. po drugie noob ze mnie ,choć szybko się uczący , a po trzecie gram w SH3... ale też nie mam oryginału . Jeszcze mi sie na tyle nie spodobał,żeby się bawić w zakupy .
A co do uczenia się - sądzisz, że 100% z nas urodziła się na A/OP? ;-) Każdy się uczy/ł i zaczynał od dostawania batów... ja też dostaję baty cały czas jak sam czytasz
Ostatnio zmieniony przez Storm 11 Luty 2008, 19:11, w całości zmieniany 1 raz
Imię: K Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 243 Skąd: 3miasto
#64 Wysłany: 11 Luty 2008, 20:36
DW rzeczywiście nie potrzebuje oryginału do grania przez sieć, ale wychodzę z założenia że jak coś jest naprawdę dobre to warto w to zainwestować. Zwłaszcza w tym przypadku, gdy oryginał kosztuje grosze.
Nie warto się przejmować umiejętnościami, bo jak Storm wspomniał - wszyscy kiedyś zaczynali. Liczy się atmosfera rozgrywki, ciekawy scenarisz i współpraca w teamie (..no i późniejsze wrażenia podczas oglądania replay'a). Próbowałem innych symulacji morskich i wg. mnie żadna nie daje takich możliwości, dlatego warto chociaż spróbować bo wiele osób "czai się" nie wiedząc co ich omija - ich strata.
Ostatnio zmieniony przez grindler 11 Luty 2008, 20:40, w całości zmieniany 1 raz
A co do oryginałów to bez sensu kupować "kota w worku"... Wy już wiecie co to za gra.. ,że się wam podoba itd. A ja nie mem o niej pojęcia . Jestem zdania ,że piratem wypróbować.. kupić oryginał kiedy się podoba.
No więc tak, Grindler strzelił w 10 w z tym czajeniem się
Devil, zagraj na necie w to, może ci się spodoba. Jaką decyzje podejmiesz, to należy do ciebie.
Ale panowie weźcie tutaj o piratach nie gadajcie bo przyjdzie taki moment, że Łojciec Dyrektor (Boolo) tu zawita i mnie opier...oli(mówiąc krótko i rzeczowo) za to, że jam moderator tegoż działu a pozwalam regulamin naginać.
Że tak powiem, nawet ciekawie było dzisiaj...Chyba zagrałem najbardziej profesjonalnie ze wszystkich ^^. Była sytuacja gdzie wabie wystrzeliłem ale to dla pewności żeby się nie okazało , że komputer(SAAM) mnie zatopi Storm miał pecha, uderzył o dno z dużą prędkością (chyba jedyny namacalny dowódca, który zginął) (i) Był też nowy zawodnik, to wymiatał co wykrył to zniszczył ^^ (ponoć sonarzysta z LA O.o""??) Niestety go wywaliło, dużo nie stracił bo za 30 minut całą resztę też... Reszta: Cyklop, Kamil, Ivan(Czerwony Wielki Brat pochodzący chyba od Mateczki Rosji) i Ja zostaliśmy do końca.... Takie pustki na mapie były, że z radaru korzystałem na największym zasięgu i z chrap przez calutką misję.^^
_________________ Korweta Flower
Ostatnio zmieniony przez PL_Matrose 17 Luty 2008, 01:15, w całości zmieniany 3 razy
Proponuje założyć osobny temat w dziale DW w którym będą podawane tylko konkretne daty i godziny patroli. Też chętnie popływał z Wami w DW ale co wejdę na Game Spya to pustki...
#70 Wysłany: 24 Maj 2008, 17:59
Zazwyczaj gramy w piatki -spotykamy sie na GameSpy ok 21:00. W pozostale dni w tygodniu raczej nikogo tam nie ma, mozna probowac ewentualnie w sobote.
Mysle ze w najblizszy piatek cos rozegramy, zapraszam.
Imię: Adam Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 14 Sty 2008 Posty: 170 Skąd: Krobia
#71 Wysłany: 25 Maj 2008, 08:10
Ja też chętnie bym z wami w to pograł ale:
1. Nie mam tej gry.
2.(Co tyczy się 1 punktu) Nie kupuje jej bo nie wiem o co w niej chodzi(chociażby to że nie wiem jak się torped unika albo coś). Grałem w demo ale po paru minutach było 100% uszkodzeń . Więc jak by mi ktoś podrzucił jakiś poradnik jak grać lub coś w tym stulu to być może kiedyś bym to kupił.
_________________ Kapitan SHIV USS Trout (KLASY Tambor ) PEARL HARBOR
Kapitan NFEU "~~TAJFUN~~" BB Iowa
Moje GG: 9551848 (chętnie pogadam^^)
#72 Wysłany: 25 Maj 2008, 23:16
Kupno gry to żadna większa przeszkoda -kosztuje niewiele.. co do "poradnika" -tylko instrukcja do gry po angielsku lub ewentualnie tutoriale porozrzucane w sieci.
Wspomniałeś o demo, pewnie grałeś w KILOdemo -dobre na początek (mam na myśli misję). Warto dodatkowo zapoznać się z instrukcją dla samej klawiszologi i ogólnego rozeznania po stacjach. Resztę chętnie podpowiedzą koledzy z teamu w czasie rozgrywek, nie ma lepszego sposobu żeby to ogarnąć.
Nie ma się co czaić, trzeba spróbować -chociaż po to żeby wiedzieć co się traci.
Ostatnio zmieniony przez PL_Matrose 26 Sierpień 2008, 14:49, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#73 Wysłany: 29 Maj 2008, 20:05
Dangerous Waters hmmm.... kojarzę tą grę, mam ją z CD-Action nr. 139 05/2007. Uwielbiam w tej grze pływać FFG i Orionem sobie polatać a zwłaszcza jak jakiś atak mam osłaniać lub załatwić nabrzeżne fortyfikacje wroga.... Wręcz żyć, nie umierać.
Ostatnio zmieniony przez PL_Matrose 26 Sierpień 2008, 14:49, w całości zmieniany 1 raz
RA moim zdaniem jest obecnie najlepszym mod'em do DW, wszystkie korekty i dodatkowe jednostki wykonano bardzo starannie. Wszystkie te zmiany dały DW "świerzy oddech", dla twórców misji to wielka atrakcja.
Na jutro planujemy powtórkę z ostatniej gry (na nowej wersji moda):
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum