Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Mam kolejne pytanie odnośnie awansów. Rozegrałem już kilkanaście misji z niezłymi wynikami ale nie wiąże się to z żadnym awansem.
To irytujące zwłaszcza, że w koło wszyscy awanse otrzymują.
Proszę o jakieś sugestie albo porady.
Ostatnio zmieniony przez adam1971 13 Luty 2008, 21:57, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Olaf Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 01 Lis 2005 Posty: 54 Skąd: Katowice
#2 Wysłany: 13 Luty 2008, 23:29
SH III + GWX 2.0.
Mój pierwszy rejs z GWX to pasmo sukcesów, zaliczyłem ok. 20 tyś BRT. Przez niedopatrzenie zatopiłem neutralny statek. Po powrocie do bazy nie dostałem żadnych punktów reputacji, żadnych medali i awansów nie otrzymała także moja załoga. Jedynie mogłem nadać jednemu z marynarzy specjalizację.
Ale prócz powyższego otrzymałem awans na porucznika, a mam październik 1939r.
Tak więc awanse są...
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#5 Wysłany: 14 Luty 2008, 07:45
Cytat:
W jaki sposób ładuje się torpedy z magazynów zewnętrznych ?
po wystrzeleniu torped ustawiasz załoge w pomieszczeniach torpedowych i przesuwasz/przenosisz obrazek torpedy z magazynów zewnętrznych do wolnych "slotów" w magazynie wewnętrznym, załoga już się resztą zajmie czas przeładowania to ok 2 godz i nie musze chyba dodawać że musisz być na powierzchni
Kolejne pytania:
1. Nie mogę zainstalowac patcha1.4 - gra wypisuje, że nie może jej zidentyfikowac
( posiadam grę z serii kolekcja klasyki )
2. Czy to znaczy ,że awans jest zalezny od poziomu realizmu gry. Jeśli tak to na jakim trzeba grac żeby awansowac
Imię: Olaf Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 01 Lis 2005 Posty: 54 Skąd: Katowice
#8 Wysłany: 22 Luty 2008, 21:27
Gram na ok 80 % realizmie, trudno mi sobie odmówić przyjemności widoku zewnętrznego czy sytuacyjnego. Gram w GWX 2.0.
Co zauważyłem w kampanii to fakt dość długiego "odpoczynku" załogi względem kolejnego patrolu. Wróciłem do portu w październiku, a kolejny rozpoczął się z datą 23 grudnia.
Wcześniej w modzie GWX TA ta kwestia była właśnie mocno modyfikowana, aby postój w porcie nie był zbyt długi. Pobyt w porcie był bardzo krótki. Przypuszczam, że 2.0. ma na celu urealnienie tej kwestii.
Pytanko, czy nasz okręcić nie może posiadać hitlerowskiej bandery podczas wynurzenia?
Imię: Olamagato Pomógł: 4 razy Wiek: 54 Dołączył: 03 Paź 2005 Posty: 253 Skąd: z piekła rodem
#9 Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 00:00
GWX TA ma tyle wspólnego z GWX, co podpięte z GWX modele jednostek. Z powodu tego faktu "autor" GWX TA musiał zrezygnować z nazywania swojego moda nazwą GWX (inaczej groziłaby mu nawet sprawa sądowa), a wręcz z jego rozwijania w postaci podbierania elementów moda z oryginalnego GWX.
Co do awansów, to wreszcie jest normalnie bo w podstawce można było mieć awans dosłownie co patrol począwszy od 1939 r. Po piątym patrolu nie dało się już wyżej awansować. GWX 2 naprawia ten błąd i podwyższa wymagania dla awansu kapitana okrętu.
Imię: Adam
#10 Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 01:44
Cytat:
....Co do awansów, to wreszcie jest normalnie bo w podstawce można było mieć awans dosłownie co patrol począwszy od 1939 r. Po piątym patrolu nie dało się już wyżej awansować. GWX 2 naprawia ten błąd i podwyższa wymagania dla awansu kapitana okrętu.
Witam wszystkich!! (to mój pierwszy post), co do tych awansów to jaki jest max stopień jaki można mieć w kampanii. No i drugie pytanie trochę związane tez z awansem a dokładniej jak to jest z dostępnością u-bootów kiedy będę mail możliwość przejścia z VII na IX bo kurcze trochę mało mam torped a brytyjski statków nigdy nie za wiele oczywiście na dnie (mam styczeń 1941)
EDIT : Boolo
Ostatnio zmieniony przez Boolo 6 Kwiecień 2008, 10:22, w całości zmieniany 4 razy
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#11 Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 08:02
Witam
adakkj na pierwszą część nie odpowiem bo szczerze nie mam pojęcia nigdy mnie to nie interesowało co do drugiego pytania to żeby mieć IX musisz być w odpowiedniej flotylli w 41r powinieneś już mieć dostępne dziewiątki sprawdz która flotyllla na nich pływała i sie do niej przenieś, koszt wymiany to cos koło 5-7.5 k pkt prestiżu
Imię: Adam
#12 Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 12:05
Wielkie dzięki jak będę miał okazję to się przesiadam bo muszę wyprobować XI od początku wojny na to czekałem ale odkąd moja VIIc popierdziela 19-20 węzłow to mam wątpliwości co do stałej zamiany
Imię: Michał
Ulubiona Gra: SH II,SH III
#13 Wysłany: 9 Lipiec 2012, 14:04
mam pytanie co do oznaczen i stopni wojskowych
Przypadek pierwszy. Awansowałem marynarza klika razy do stopnia mata i jest sytuacja ze juz nie moge dac mu awansu na podoficera dlaczego? zaznaczam że przed tym niedoszlym awansem zwolnilem 1 podoficera i na stanie miałem jedno wolne miejsce na łajbie dla tego przyszłego.
2. Stopnie kapitana. Zostałem awansowany na kapitna marynarki i po misji dostałem kolejny awans lecz... na porucznika marynarki, czy to jest jakis bug czy co???
3. Czy najwyższym stopniem oficerów jest porucznik marynarki???w rzeczywistosci zdarzały się sytuacje przykładowo na okręcie ORP "WILK" kapitanem był Krawczyk o st Kapitan mar. i oficerem torpedowym Romanowski także kapitan mar więc dlaczego oficer w grze może mieć tylko st porucznika mar.???
4. Czy możliwe jest że marynarz, podoficer lub oficer posiadający medal niemiecki złoty krzyż wogóle śie nie męczył???
GRam w gwx 3.0 realizm 50%
1) Gdyż gra nie przewiduje takiej możliwości
4) Jeżeli ma przesadnie duże wyszkolenie... Jest taka możliwość... Gdyż gra wtedy wchodzi w obszar, gdzie regeneracja jest równa męczeniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum