POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Horror: "Zamrożona klawiatura II" powraca
Autor Wiadomość
Wawelski 

Kraj:
poland

Ostrzeżeń:
 1/3/6
 #1  Wysłany: 16 Luty 2008, 22:58   Horror: "Zamrożona klawiatura II" powraca

Wersja gry: 1.4 (Kolekcja Klasyki - z Fronczewskim).
System: Windows XP z ServicePack 2
Procesor: Pentium 4 3.2 GHz
Grafika: NVIDIA GeForce FX 5500 (sterowniki były dodane do karty graficznej na płycie i niebyły nigdy uaktualniane)
Pamięć: 1024 MB
Dysk: 250 GB
Mysz i kalwiatura: Standardowe, bez sterowników (przed pierwszym uruchomieniem gry pojawia się tabela). Oto jej zawartość:
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2e31wk2&s=3
Jak widać klawiatura jest wykryta jako standardowa.

"Zamrożenie" kursora i klawiatury pojawia się w każdym trybie gry, w dowolnym momencie, na dowolnej kompresji czasu. Gra działa normalnie. U-boat płynie, czas również, a ja nie mogę zrobić nic poza restartem komputera.

Najśmieszniejsze jest to że miałem tą grę "pirata" kilka miesięcy temu i problem nie występował, wczoraj zainstalowałem grę ponownie z TEJ SAMEJ płyty i już były problemy, podobnie jest z wersją oryginalną.
Pomiędzy pierwszą a drugą instalacją w komputerze wymieniłem:
-dysk twardy 200GB-->250GB
-zasilacz
-myszkę (myszka z rolką-->myszka bez rolki)
-system (Windows XP Professional).

W grze save'y działają normalnie, więc duża krzywda mi się nie dzieje, jednak odczuwam pewien dyskomfort i niepokój na myśl że coś nade mną wisi jak gilotyna :8)
Jednocześnie chciałbym Wam bardzo serdecznie podziękować za okazane zainteresowanie.
Jestem niezwykle pozytywnie zaskoczony.

SD_Konrad 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Konrad

#2  Wysłany: 16 Luty 2008, 23:11   

Czesc
Mialem podobny problem na sh3 , u mnie pomogla wymiana klawiatury.pozycz od kogos jakas inna klawiature i sprobuj w ostatecznsci mozesz probowac z reinstalacja systemu.
Pozdrawiam

Wawelski 

Kraj:
poland

Ostrzeżeń:
 1/3/6
 #3  Wysłany: 16 Luty 2008, 23:42   

Ledwo wypłynąłem z Wilhelmshaven i już mnie "zamroziło". :cenzura: . Problem nie leży chyba w klawiaturze, ponieważ kilka miesięcy wcześniej grałem na TYM SAMYM egzemplarzu bez żadnych "udziwnień". Ale w akcie desperacji, pomyślę nad chwilową zmianą klawiatury.

PL_HUBAL 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#4  Wysłany: 17 Luty 2008, 15:19   

Wawelski jako że nadal nikt nie wpadł na pomysł co z tym zrobić, to proponuje abyś......

Wziął grę, i poszukał numeru do pomocy technicznej, najprawdopodobniej numer będziesz miał albo na instrukcji ( jeżeli takowa była dołączona, albo na pdf. na płytce ) Jutro poniedziałek, więc dzwoń, do stracenia nic nie masz, a może czegoś nowego się dowiemy. W końcu jak się kupuje oryginała to ma się prawo czegoś wymagać od producenta :patyk:

A jeżeli zdecydujesz się zadzwonić to daj nam znać co ciekawego Tobie doradzili ;)

P.S Wawelski...i ja Ciebie proszę...nie używaj wyrazu "pirat" i wszelkich jego form :hmm

Wawelski 

Kraj:
poland

Ostrzeżeń:
 1/3/6
 #5  Wysłany: 17 Luty 2008, 16:49   

Tak sobie pomyślałem że wina może leżeć po stronie, tych wszystkich dziwnych opcji klawiatury i myszki dostępnych w Windowsie (te wszystkie, opcje wskaźnika, ułatwienia dostępu). Więc w "Opcje Ułatwień Dostępu/Klawiatura" odznaczyłem pole "Klawisze Trwałe" i gra wydaje się stabilniejsza. (kursor "wariuje" tylko w trybie F12, i to nie zawsze).
Jutro zadzwonię do Cenegi i popytam "co i jak", lecz cudów się nie spodziewam, jeśli uzyskam zadowalające informację, podzielę się z Wami (może ktoś też będzie miał podobny problem).

Dziwne... Forum bez dwóch zdań związane z morzem i nie mogę używać słowa "pirat"?
A "korsarz" może być ? :lol Dzięki za pomoc.

crys 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: mariusz

#6  Wysłany: 6 Marzec 2008, 11:57   

dokladnie problem rozwiaze wylaczenie klawiszy trwalych mialem podobnie po wylaczeniu jest ok ok ok

Odpowiedz do tematu