Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 20 Luty 2008, 22:19 Wielki problem z wczytywaniem stanu gry. - Znikające konwoje
Nie pomogła nawet 4 krotna de instalacja gry i nowa instalacja bez dodatku Patch 1.4.
Kiedy ponawiałem wykonanie misji od wypłynięcia z portu wszystko szło gładko aż do momentu, kiedy rozpoczynam jakiś atak na nieprzyjacielskie statki. W tedy robię sobie zapis i wykonuje ataki. Po zakończeniu robię kolejny zapis.
Kiedy chciałem go odzyskać gra się zamyka w chwili kiedy widnieje ramka - PROSZĘ CZEKAĆ.
Wszystkie zapisy z tej właśnie misji nie były już do odzyskania gra się wyłączała za każdym razem chyba że rozpoczynałem misję od nowa z bazy.
Wiem o niezgodności starych zapisów po wprowadzeniu Patcha, ale dlaczego nie czyta ich kiedy misję rozpoczynam od początku.
Poza tym kiedy odinstalowałem grę i zainstalowałem od początku bez żadnych dodatków (Patch) a robiłem to już 4 razy to gra się niezwykle muli i to chyba z powodu wielu zapisów w dzienniku, pod koniec misji trzeba czekać nawet kilkanaście minut by wysłać raport do sztabu a na dodatek nieraz miałem tak, że zapisując stan przed atakiem na konwój czy jakieś statki, to po powrocie do tego zapisu wszystkie statki znikają jak kamfora i niema nic.
Tak mi się dzieje teraz kiedy nie mam zainstalowanych dodatków (patch) a co dziwne już teraz w ogóle nie mogę odzyskać zapisów ostatniej misji.
Reasumując dodatek Patch 1.4 zrobił jakieś poważne błędy w systemie że nawet po nowym zainstalowaniu, jakieś pozostałości plików SH4 i Patcha 1.4 w systemie nadal robią jakieś problemy z wczytywaniem zapisów stanu gry. Patch 1.2 i 1.3 robi te same problemy moim zdaniem, ktoś narobił ładnego bigosu w tych łatkach. Kiedyś SH4 nie robiło takich błędów tylko teraz kiedy instalowałem łatki.
Proszę o pomoc co robić przecież nie będę instalował od nowa systemu by gra zaczęła prawidłowo chodzić, chociaż w starej wersji bez dodatku 1.4. pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Pryskop
Mój sprzęt.
System XP prof. 2002 dodatek Sevice Pack 2. Odświeżany 8 miesięcy temu.
karta gr. GE Force 8500 GT 512MB
Proc. Intel Corel 2 Duo CPU E 6550 2,33 GHz
1GB RAM
_________________ Pomyślnych łowów - Peryskop
Ostatnio zmieniony przez alberts 20 Luty 2008, 23:00, w całości zmieniany 5 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum