Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Obejrzyj cały film, od razu powiem, że tu nie chodzi o samą walkę. Tam byli ludzie o 3 lata starsi od Ciebie i w moim wieku. Głównie chodzi o ich przemyślenia. Chociaż ostatnia bitwa Yamato niczego sobie.
_________________ Korweta Flower
Ostatnio zmieniony przez PL_Matrose 10 Kwiecień 2008, 14:39, w całości zmieniany 1 raz
Z tego co wiem oni wiedzieli, że już nie wrócą... Szli na pewną śmierć, o czym dobrze wiedzieli... Ale walczyli do końca..
Aż się mi kojarzy pewien europejski przykład z Grecji "Przechodniu, idź powiedzieć..."
U nas może to wydawać się głupie, ale u nich to było wzorzec zachowania... Ale mimo wszystko dorównać takiemu wzorcowi...
#4 Wysłany: 10 Kwiecień 2008, 18:26
Jedna z lepszych scen tego filmu. Ja miałem problemy z przebrnięciem przez niego z powodu efektów specjalnych, które w niektórych momentach były... ekhm.. plastikowe.
No i to czego nie lubię w azjatyckich filmach: przesadne darcie mordy. Taki styl, wiem, ale cóż. Co do OKRĘTU no to cóż, szkoda, mimo, iż Japonia była przeciw nam, to szkoda
[EDIT]
Już poprawiłem
Ostatnio zmieniony przez pawel198804 10 Kwiecień 2008, 19:21, w całości zmieniany 1 raz
Tak, Yamato to trzeci z moich nieodżałowanych okrętów które zostały zmasakrowane. Pierwsze dwa to Bismarck i Tirpitz. Bismarck zaszczuty i rozstrzelany. Tirpitz - cóż, nic gorszego niż zatopienie w porcie dla okrętu bojowego o tak potężnym potencjale bojowym chyba nie może się zdażyć...
Te okręty były po przeciwnej stronie, ale ich wygląd, potęga, linia i poszczególne cechy....Ech, szkoooooooda.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum