Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 15 Kwiecień 2008, 22:41 Problem z zanurzeniem
Witam,
mam takie pytanko, co zrobić kiedy okazuje się, że załoga nie wykonuje rozkazów? Chodzi mi o sytuację, w której wydaje polecenie "periscope depth" i zamiast zanurzyć się na te 12 metrów okręt idzie na samo dno. I nie mogę nic z tym zrobić... ktoś wie co i jak. Problem zaczyna się najczęściej już podczas misji, nie w poircie... problem jest nie tylko z tymi 12 metrami ale ogólnie, jak wydaje rozkaz "60 metrów" to okręt także idzie na samo dno. Jedyne co "działa" to "wynurzenie" i "zanurzenie" (na samo dno).
Korzystam z SH3 + patch 1.4 + NYGM Tonnage War + SH3 Commander
Opcje Malfunction mam wyłączoną... jedyne co to mam zmienione czasy kompresji i nic więcej + mod oczywiście.
Sprawdzałem też morale załogi i było wysokie, w jednej z misji w kwadracie AN59 zatopiłem niszczyciela, później natknąłem się na konwój i... nie mogę utrzymać głębokości peryskopowej... czyli nici z ataku. Dobrze, że pod kilem jest tylko 20 metrów a nie 1000 bo nie wiem co by było.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam!
_________________ Sukces polega na tym by iść od porażki do porażki, nie tracąc przy tym entuzjazmu.
Teraz nie pamiętam czy były jakieś uszkodzenia, ale chyba nie... bo jak sprawdzałem to zanurzanie się na konkretną głębokość działa jak wypłynę z portu przed atakiem, zauważyłem, że najczęściej dzieje się tak po tym kiedy okręt zostanie ostrzelany (samolot lub niszczyciel) z dużej odległości, wygląda to tak jakby załoga się bała i nie wykonywała rozkazów. W command room umieściłem najbardziej doświadczonych i wysokich rangą marynarzy, ale to nic nie daje. Jak nie zostanę zauważony i ostrzelany to mogę śmiało atakować i wykonywać manewry... dziwne... bo przed NYGM tego nie miałem. Reinstalacja nic nie zmienia.
Pozdrawiam!
_________________ Sukces polega na tym by iść od porażki do porażki, nie tracąc przy tym entuzjazmu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum