POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Czym pływają Japończycy w trakcie kariery??
Autor Wiadomość
Piwek 

Kraj:
poland

Imię: Łukasz

#1  Wysłany: 7 Maj 2008, 12:53   Czym pływają Japończycy w trakcie kariery??

Witam
W SH4 gram kilka tygodni i tylko karierę i jak do tej pory nie spotkałem na wodach nic dużego. Jeśli chodzi o transporty to oczywiście tankowce i inne powyżej 7000 tonażu są często ale z wojennej floty to maksymalnie 3000-4000. Już prawie 1944 rok a nie spotkałem żadnego pancernika czy lotniskowca mimo że atakuje grupy uderzeniowe.
Może sie myle ale na większe statki to raczej w karierze nie zapoluje.

Poza tym w książce do rozpoznawania okrętów poza US i japońskimi są australijskie, angielskie i inne takie ale jak do tej pory wszystkie pływają pod banderą wschodzącego słońca. Troche szkoda też że można bez żadnych konsekwencji atakować pasażerskie.

no i ostatnie pytanie. Czy warto zainwestować w U-booty do SH4??

Pozdrawiam

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#2  Wysłany: 7 Maj 2008, 16:14   

Piwek napisał/a:
Poza tym w książce do rozpoznawania okrętów poza US i japońskimi są australijskie, angielskie i inne takie ale jak do tej pory wszystkie pływają pod banderą wschodzącego słońca. Troche szkoda też że można bez żadnych konsekwencji atakować pasażerskie.

1. A byłeś pod Australią? Brytyjczyków Japsy zepchnęły od razu na południe do Australii, wypychając ich spod Chin i Tajwanu), A Australijczycy byli razem z nimi

2. Pasażerskie... Tylko wiesz, że te "pasażerskie" pływają najczęściej wypełnione tysiącami skośnookich żołnierzy?

3. A co do floty Japonii... Przyznam, ze mało grałem... Ale edytor prawdę ci powie... W 1944 (z Japonii i do Japonii także) siły uderzeniowe (i to dość silne) odbywają zaledwie 6 kursów... Czyli tak z 3 rejsy w tą i z powrotem... Pokazany na załączniku konwój opuszcza na 85% pewien port w czerwcu 1944 i jest w morzu przez 3 miesiące w składzie z % szansami, które widać na załączonym obrazku...

A jeżeli skrypt jednak nie działa (pisałem, ze nie wiem, jak jest w praktyce) to na pewno jest mod zmieniający kampanię, aby była realistyczniejsza (do SH3 takie coś to GWX, a do SH4 to hyba cośtam Maru się nazywa)

[ Dodano: 7 Maj 2008, 16:15 ]
Piwek napisał/a:

1. A byłeś pod Australią? Brytyjczyków Japsy zepchnęły od razu na południe do Australii, wypychając ich spod Chin i Tajwanu), A Australijczycy byli razem z nimi

2. Pasażerskie... Tylko wiesz, że te "pasażerskie" pływają najczęściej wypełnione tysiącami skośnookich żołnierzy?

3. A co do floty Japonii... Przyznam, ze mało grałem... Ale edytor prawdę ci powie... W 1944 (z Japonii i do Japonii także) siły uderzeniowe (i to dość silne) odbywają zaledwie 6 kursów... Czyli tak z 3 rejsy w tą i z powrotem... Pokazany na załączniku konwój opuszcza na 85% pewien port w czerwcu 1944 i jest w morzu przez 3 miesiące w składzie z % szansami, które widać na załączonym obrazku...

A jeżeli skrypt jednak nie działa (pisałem, ze nie wiem, jak jest w praktyce) to na pewno jest mod zmieniający kampanię, aby była realistyczniejsza (do SH3 takie coś to GWX, a do SH4 to hyba cośtam Maru się nazywa)
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

Piwek 

Kraj:
poland

Imię: Łukasz

#3  Wysłany: 23 Maj 2008, 21:25   

skończyłem karierę i zagrałem sobie scenariusz historyczny w którym odrazu spotkałem silne zgrupowania... moze i za silne:D
jakoś lepiej są te scenariusze napisane

Odpowiedz do tematu