Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 29 Maj 2008, 13:19 Sonalysts Naval Pack
Nie chciałbym żeby to brzmiało jako reklama ale jako pracownik Empiku musiałem podzielić się z wami tą informacją. Kultowy pak, który widzicie powyżej został przeceniony na 19.99zł. Zestaw zawiera trzy gry w dość grubym pudełku i półtoragodzinny film o historii okrętów podwodnych. Co w środku?
Gra 688(I) Hunter/Killer™ została stworzona przez Sonalyst i wydawana w serii wojennych gier symulacyjnych Jane's®. Sonalysts poproszone o stworzenie wciągającej realistycznej symulacji wojennej, wykorzystało nie tylko technologię i kreatywność niezbędne przy pracy nad tego rodzaju grami, ale także dogłębną znajomość operacji morskich i taktyki walki okrętów podwodnych. Dzięki 107 oficerom marynarki wojennej i 25 latom doświadczeń w tworzeniu symulacji obronnych, Sonalysts udało się zebrać niesamowity zespół fachowców.
Dzięki tym doświadczeniom stworzono symulację okrętu podwodnego przedstawiającą stanowiska bojowe, wiernie odzwierciedlającą teren działań, autentyczne sytuacje i niezwykle wciągający tryb gry wieloosobowej.
Fleet Command™, zdobywca drugiego miejsca w plebiscycie magazynu PC Gamer na „Najlepszą grę wojenną”, jest niezwykle realistyczną grą wykorzystującą sztuczną inteligencję do realizacji taktyki platform i opracowywaniu intuicyjnych scenariuszy. Ta znakomita gra wojenna przedstawia realistyczne modele i symulacje manewrowania i możliwości systemów bojowych USA, Aliantów i ich potencjalnych przeciwników.
Zanim Fleet Command pojawiło się na półkach, animacja z gry pojawiła się na antenie telewizji NBC News i Dateline NBC, wykorzystano ją do ilustracji odpalania rakiet Tomahawk, startów z lotniskowca w Zatoce Perskiej i nalotów na Bagdad w czasie operacji Pustynny Lis. Podobnie telewizja ABC w programie Good Morning America zilustrowała początek wojny w Kosowie. Dowódcy marynarki wojennej używają Fleet Command do szkolenia, eksperymentów bojowych i analiz. Nawet Królewska Marynarka Wojenna poprosiła Rogal o licencję na modyfikację gry do planowania operacyjnego.
Sub Command™ daje wielbicielom gry wieloosobowej długo oczekiwaną możliwość zmierzenia się z innymi graczami dowodzącymi najnowocześniejszymi okrętami podwodnymi dwóch odwiecznych przeciwników. Doświadczeni twórcy gier z Sonalysts wyposażyli grę w opcjonalną automatyczną załogę, komendy głosowe i proste menu zrozumiałe dla początkującego gracza, a zaawansowanym graczom dostarczające wierną symulację i wyzwania, do jakich przywykli grając w produkty Sonalysts. Grę opracowano przy współpracy z Instytutem Marynarki Wojennej USA, Sub Command™ posiada olbrzymią bazę charakterystyk i zdjęcia setek okrętów nawodnych i podwodnych, samolotów i uzbrojenia wykorzystywanego przez 16 marynarek wojennych świata, odwzorowanych w 3D przez uzdolnionych animatorów z Sonalysts.
Na koniec, dla fanów marynarki wojennej przygotowano coś ekstra - półtoragodzinny film na DVD, opracowany przez ekipę Sonalysts, obrazujący ponad 100-letnią historię okrętów podwodnych.
Prawdopodobnie jest to ostania seria wyprzedaży po której słuch zaginie (tak jak miało to miejsce w przypadku starych paków SH2+DC, których dziś nie sposób kupić).
Jestem ciekaw jakie macie doświadczenia z tymi tytułami w tym zestawie? Dla mnie 688(I) Hunter/Killer to pierwszy profesjonalny symulator nad którym spędziłem wiele miesięcy. Gra ma niepowtarzalny klimat, pewnie gdyby nie ona moje zainteresowania marynarką nie rozwinęły by się tak jak dziś, więc mam do niej ogromny sentyment Polecam!
#2 Wysłany: 29 Maj 2008, 15:47 Re: Sonalysts Naval Pack
PL_Hagal napisał/a:
Jestem ciekaw jakie macie doświadczenia z tymi tytułami w tym zestawie? Dla mnie 688(I) Hunter/Killer to pierwszy profesjonalny symulator nad którym spędziłem wiele miesięcy. Gra ma niepowtarzalny klimat, pewnie gdyby nie ona moje zainteresowania marynarką nie rozwinęły by się tak jak dziś, więc mam do niej ogromny sentyment Polecam!
Przyznam, że nabyłem 688(i) w czasach pierwszego komputera. Ledwo ją pociągnął.. Przez pierwsze pół roku grania (jeszcze smarkacz byłem)... nie umiałem nic zaatakować, a jedynie pływać ... i gra mnie bawiła... Później zacząłem uczyć się i w końcu opanowałem sterowanie. Instrukcja jest fajna... Grube tomidło... Jak na owe czasy to był jeden z większych symulatorów...
Imię: K Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 243 Skąd: 3miasto
#5 Wysłany: 30 Maj 2008, 15:20
Wydaje mi się, że Sonalyst wybrał zły moment na wydanie tej kolekcji. To się pojawiło na półkach wraz z DW, więc tak na prawdę jedynym prawdziwym powodem do kupna jest Fleet Command, tylko dlatego że jest RTS'em a nie symulacją.
Można powiedzieć, że SC ma w sobie Hunter Killer'a, natomiast DW jest rozbudowanym SC o dodatkowe platformy.. -mając DW "nie opłaca się" sięgać ani po HK ani SC, chyba że przez sentyment do nich.
Z całej tej serii nadal jednak nie miałem okazji sprawdzić Fleet Command w multi, trochę żałuję bo daje inne spojrzenie na rozgrywkę niż DW przy niemal identycznych mechanizmach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum