Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 17 Czerwiec 2008, 11:54 Jak grać przez NETA
Witam mam pytanko wchodze w tryb multiplayer potem chyba wybieram LaN i nie ma żadnych serwerów mam patch 1.4 niestety troche mi gre zangielszczył.
Więc mam pytanko co zrobić żeby móc grać z ludzmi przez internet oczywiście SH4.
I jeszcze jedno pytanko jak włączyć okienko do rozmów już chyba wszystko próbowałem i mi się nie udało.
A jesteś w Lanie sprzętowym lub wirtualnym? <LAN = sieć lokalna> I czy ktoś w tym lanie stawia grę? Zapewne nie...
Więc wbij na Ubi.com, gdzie mogą być stawiane serwery z całego świata.
No tylko że niestety do ubicom trzeba podać jakiegos cdkeya a ja czegoś takiego nie posiadam.
A właśnie jeśli kumpel który mieszka 20 metrów odemnie wejdzie na lan to zobaczy serwer którego ja postawie?
Może zobaczyć jeśli posiadacie wspłoną sieć osiedlową, natomiast jeśli jeden z was ma coś w rodzaju Neostrady to nie połączycie się lanowo bo korzystacie z innej sieci o zmiennym ip. Zostają więc dwie alternatywy:
1. Wsiąść komputer, przenieść 20 metrów do kumpla i podłączyć się kablem szeregowym tworząc prywatną siec miedzy dwoma komputerami (bądź kupić dłuższy kabel i podłączyć się z okna do okna
2. Najbardziej opłacalne zainwestować w oryginalna grę i wspólnie toczyć boje przeciw graczom z całego świata! A jeśli akurat niema pieniążków to kupić sobie SH3 z kolekcji klasyki po groszach i grać wspólnie przez internet.
No tylko że niestety do ubicom trzeba podać jakiegos cdkeya a ja czegoś takiego nie posiadam.
A właśnie jeśli kumpel który mieszka 20 metrów odemnie wejdzie na lan to zobaczy serwer którego ja postawie?
Pytanie.. Nie masz CD-Keya? Znaczy masz piracką wersję? Choc w sumie CD-Key jest po to, aby piracka wersja nie działała... Więc skoro możesz włączyć grę, to chyba go masz? <Mam SH4 zainstalowane prawie rok temu i nie pamiętam dokładnie jak to było z CD-Key, ale chyba do samej instalacji też był wymagany>
Pytanie. To pirat, czy nieumiejętnie posługujesz się oryginałem i nie spojrzałeś na końcówkę instrukcji? Na ostatniej stronie instrukcji (zaraz pod linkami do naszego klanu) jest podany klucz do gry...
Chcesz, aby ci załogę wymordowali? (zwłaszcza, jeżeli na japońskich żołnierzy trafisz).
Może cię zaskoczy, ale gdy Donitza oskarżano o to, że jego kapitanowie strzelali do rozbitków to Amerykanie stanęli w obronie, bo sami POCHWALALI kapitanów, którzy strzelali do japońskich rozbitków. Japończycy byli fanatykami... Oni po powrocie wracali do obiegu. Tak też jeden z kapitanów amerykańskiego suba uzasadniał strzelanie do nich.
Może cię zaskoczy, ale gdy Donitza oskarżano o to, że jego kapitanowie strzelali do rozbitków to Amerykanie stanęli w obronie, bo sami POCHWALALI kapitanów, którzy strzelali do japońskich rozbitków.
Może cię zaskoczy, ale gdy Donitza oskarżano o to, że jego kapitanowie strzelali do rozbitków to Amerykanie stanęli w obronie, bo sami POCHWALALI kapitanów, którzy strzelali do japońskich rozbitków.
Hmm... CI Amerykanie go bronili? :>
Nie bezpośrednio, ale z tego co wiem pilnowali, aby za głośno się o tym nie zrobiło, bo sami strzelali.. Z tego co czytałem właśnie dlatego, ze Amerykanie to kontrolowali Donitza nie skazano min. za to strzelanie jego kapitanów do rozbitków, tylko za wspieranie Hitlera.
Bo cóż. Gdyby strzelanie do rozbitków było powodem kary, to amerykańscy przeciwnicy zaraz... Nimitza? Kurcze.. Który to admirał był... w każdym razie. Jego przeciwnicy użyli by tego w swoich politycznych zabiegach.
A wydaje mi sie, ze skazali go ogolnie za lamanie praw wojennych i wojne agresywna... W kwestii nielimitowanej wojny podwodnej tez chcieli ale jak sie okazalo zarowno brytole jak i hamerykanie rowniez prowadzili takowa, wiec (przynajmniej oficjalnie) nie bylo to powodem skazania.
ok to japsów nie będe podbierał z wody.
Mam jeszcze jedno małe pytanie miałem gre w wersji 1.3 po polsku wgrałem patcha 1.4 i gra mi się zangielszczyła możecie mi coś pomóc jakieś spolszczenie żeby znów było po polsku bo nie wiem co zrobić.Nowe polecenia z tym patchem 1.4 doszły lecz niestety są po angielsku a ojciec i ja niezbyt z angielskim się czujemy a gra ze słownikiem to nic fajnego.
O i jeszcze jedno interesuje się II wś głównie morzem i powietrzem latam na Ił 2 1946 na hl-u może gra ktos?
A drugie to to że bardziej od łodzi podwodnych pasjonuje się flotą nawodną pancerniki,krażowniki itp... orientuje się ktoś czy jest jakiś symulator w którym można pokierować do boju pancernika?
Ostatnio zmieniony przez Mariner 18 Czerwiec 2008, 11:32, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#16 Wysłany: 18 Czerwiec 2008, 11:50
co do IŁ-2 to ja mam Forgoten battles a co do flót nawodnych to ja kojarzę Destroyer Comander (jest się dowódcą niszczyciela ale ten dział jest w klanie) i MMOG Navy Field (które chyba w większości zdominowało klan). Przynajmniej u mnie w Gdańsku już nigdzie nie znajdziesz DC, NF można ściągnąć (ale o tym też jest w klanie napisane).
Są jeszcze jakieś symulatory ale ja ich nie znam i bardzo mnie to wkurza że jak zajmowano się 2WŚ to marynarka była wręcz w dupie, ważniejsze były oczywiście wojna na lądzie bo w końcu to piechota wygrywa wojny, UBI poszło na SH i tylko 3 i może 2 im dobrze wyszło, co do 4 nie będe sie wypowiadał bo nie grałem ale słyszałem że kiepskie. Marynarka nawodna była bardziej w dupie niż podwodna bo nie zrobiono ŻADNEGO porządnego symulatora no może oprócz DC. Jak by UBI nie mogło zrobić DC2 a już pewnie planują SH5
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Dzięki sprawdze to Navy Field a w DC juz kiedys grałem i nie wracam grafika żenada mam teraz nowego kompa i wole się cieszyc lepszymi widokami niz na tamtym starym dlatego też gram w SH4 do trójki nie wracam też grafa nie na czasie.
A co z tym spolszczeniem jest jakieś do wersji 1.4?
A drugie to to że bardziej od łodzi podwodnych pasjonuje się flotą nawodną pancerniki,krażowniki itp... orientuje się ktoś czy jest jakiś symulator w którym można pokierować do boju pancernika?
Bismarck-iem, Hood-em, Iową, Tirpitz-em, KG V, VV, czy też lotniskowcami i cała masa krążowników sobie nigdzie indziej nie popływasz (no może poza tajnymi wersjami SH III i SH 4) No jest Jeszcze FS, ale on graficznie wypada jeszcze bardziej źle niż DC.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 18 Czerwiec 2008, 12:30, w całości zmieniany 1 raz
O i jeszcze jedno interesuje się II wś głównie morzem i powietrzem latam na Ił 2 1946 na hl-u może gra ktos?
To podobnie jak ja, oprócz SH3 ostatnio więcej jestem w powietrzu w IŁ2 Complete Edition (narazie wszystkie oprócz 1946) i uczę się pilotażu w Lock On'ie - czyli nowoczesne lotnictwo oblatując głównie Miga29 i F15. Tak więc zapraszam chętnych na niebo
Jeśli chodzi o pancerniki to tak jak wspomnieli rozmówcy sprobuj sobie stary klasyk Destroyer Command i z czasem odważnie wejdź na Dangerous Waters - moim zdaniem najbardziej realistyczny symulator (niestety lub stety - tylko nowoczesne jednostki, ale klimat ma rewelacyjny) Jeśli na coś się zdecydujesz to chętnie pogram z Tobą na multi w te tytuły i pewnie ktoś się jeszcze do nas znajdzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum