Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 30 Maj 2005 Posty: 82 Skąd: ...z zaskoczenia
#1 Wysłany: 9 Lipiec 2005, 09:30 Brytyjska klasa U
Okret podwodny "U" klasy, byl chyba najpowszechniejszym okretem krolewskiej floty, a juz napewno najbardziej znanym. Mimo swych niewielkich ksztaltow, byla to bardzo grozna bron. Szesc dziobowych wyrzutnii torpedowych, oraz niesamowita zwrotnosc sprawialy, ze byl to grozny rywal i doskonale sprawujacy sie okret na plytkich akwenach.
Imię: Maciej
#2 Wysłany: 15 Lipiec 2005, 13:32
Moze dodam tylko od siebie, ze o tym jak grozna jest to bron, mozna przekonac w trybie multi. Zwrotnosc tej jednostki(przy odrobinie wprawy na subie) bardzo utrudnia, a w zasadzie uniemozliwia celne trafienie bombami glebinowymi.
_________________ Kapitänleutnant Hartmann
Kommandant von U-56
V - U-Boot Flotilla "Emsmann"
#3 Wysłany: 16 Lipiec 2005, 00:03
Dokładnie Hartmann... :
Trzeba jednak wziąć pod uwagę to, iż torpedy na tym okręcie nie mają żyrokompasu na 90 stopni. Ale przy zwrotności tej jednostki to nie jest żaden problem... uwierzcie mi
Imię: Maciej
#4 Wysłany: 19 Lipiec 2005, 08:26
Skoro David juz o tym wspomniales, mala przestroga dla poczatkujacych... Pamietajcie, ze zakres zyrokompasow na innych U-bootach niz niemieckie(w tym np. brytyjski typ U) jest mniejszy. I faktycznie tak jak wspomnial David, w przypadku typu U mozna to nadrobic zwrotnoscia, gorzej w przypadku niektorych japonskich subow(w tym momencie nie podam dokladnie, bo nie pamietam)...
_________________ Kapitänleutnant Hartmann
Kommandant von U-56
V - U-Boot Flotilla "Emsmann"
#6 Wysłany: 5 Listopad 2005, 00:27
A ja mam pytanko z innej beczki do administracji forum... Mianowicie gdzie wcięło wszystkie screeny z moich postów?
W dd i sub - taktyce każdy post zawierał screena z wyglądem jednostki a teraz ich nie widzę ..:(
#7 Wysłany: 5 Listopad 2005, 01:02
Z tego co wiem to Adamowi drgnął palec i wykasowal cosik przez przypadek jak ratował forum w czasie jakiej akcji z serwerem i wylecialy z forum skrin umieszcone do tamtego dnia na forum moje tez tam były i pozostałych ocalały tylko nieliczne
Pomógł: 3 razy Wiek: 67 Dołączył: 10 Paź 2005 Posty: 84 Skąd: Warszawa
#8 Wysłany: 5 Listopad 2005, 04:23 Re: Brytyjska klasa U
Cytat:
Okret podwodny "U" klasy, byl chyba najpowszechniejszym okretem krolewskiej floty, a juz napewno najbardziej znanym. Mimo swych niewielkich ksztaltow, byla to bardzo grozna bron. Szesc dziobowych wyrzutnii torpedowych, oraz niesamowita zwrotnosc sprawialy, ze byl to grozny rywal i doskonale sprawujacy sie okret na plytkich akwenach.
Obrazek Obrazek
Czy najpowszechniejszym, może i tak, ale ogólnie rzecz biorąc była to klasa okrętów szkoleniowych, i stąd ich ilość, siłę bojową i osiągi techniczne miały raczej mierne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum