Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Konrad
#11 Wysłany: 11 Lipiec 2008, 12:24
PL_husarz111 napisał/a:
tyle to ja wiem ale i tak uważam, że nie są już w najlepszym stanie. Zresztą ok 66 rok produkcji to troszkę jest, nawet jeżeli chodzi o okręt.
\
Elektronikę mają wymienioną na nową. Są regularnie dokowane więc bezpieczne. Nie wiem czego się czepić ? Na Bałtyk są wystarczające. No może mało tam miejsca, brak grodzi wodoszczelnych i nie ma przeładowań torped, ale co tu od kaczek wymagać. Grunt, że spełniają swoje zadanie.
Ja jestem zwolennikiem wymiany, ale na coś lepszego. Na razie nie ma nadzwyczajnych konwencjonalnych okrętów w cenie. Są lepsze i nie przeczę, ale niewiele lepsze. Takie zabawki da radę wcisnąć na Kobbena także nie widzę powodu aby zaraz wymieniać bo na papierze jest z 1966 roku. Także nieprawdziwe są informacje jakoby jeden z Kobbenów miał cieńszą blachę o 1.5mm. Okęt został poddany oczyszczaniu kadłuba (usuwali starą farbę).
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#16 Wysłany: 12 Lipiec 2008, 00:17
Moglibyśmy mieć fredzie OHP, okręty podwodne klasy KILO i może jeszcze CV Illustrious. Pewnie byśmy na tym pływali mimo że byłyby ze Stanów, Rosji i Anglii (oczywiście po przeróbkach).
Można by coś jeszcze od Niemców i Francuzów kupić a my i tak byśmy na tym pływali
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#18 Wysłany: 12 Lipiec 2008, 12:31
Wiem i za to nienawidzę tych Amerykańskich , traktują nas jak mięso armatnie, chyba dobrze zrobiliśmy zrywając umowę o tą tarcze antyrakietową bo gdybyśmy ją mieli to przez Rosjan wygląd Polski trochę (dobra. Sporo) by sie zmienił.
Ale w końcu Rosjanie też mają dobry sprzęt, w końcu mamy od nich Mig-i i Mi, to może by jeszcze jakąś CV odsprzedali ^^ i wtedy mamy Admirała Kaczuszkę
Nie jesteśmy takimi wojskowymi mocarstwami jak Rosja, USA czy Anglia ale też mamy chyba w końcu coś do powiedzenia
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Zauważcie panowie, że Fregaty OHP nie tylko nasza MW posiada, a i tak na gwałt potrzebowaliśmy fregat...
Okręt klasy KILO to jeden z najlepszych okrętów podwodnych o napędzie konwencjonalnym...
Lotniskowiec jest nam niepotrzebny na taki mały akwen, chociaż chodziły słuchy, że mamy kiedyś nabyć taki na helikoptery...
A co do składowania śmiecia, Pawel nie przesadzaj bo Bradleyów nie wzięliśmy od Ameryki...
Jeszcze jedno, kupowanie sprzętu od Rosji to nie jest dobry pomysł bo byśmy mieli problem z wymianą części, lepiej od państw NATO kupować.
Zastanówcie się panowie zanim będziecie krytykować...
_________________ Korweta Flower
Ostatnio zmieniony przez PL_Matrose 12 Lipiec 2008, 15:53, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum