Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Romek Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2007 Posty: 137 Skąd: Piotrków Tryb.
#3 Wysłany: 2 Sierpień 2008, 11:50
To ani Scharnhorst, ani Gneisenau. Na tym skanie są wieże 3x2 działa, a nie 3x3. Jestem na 90% pewien, że skan z "Burzy nad Atlantykiem", ale niestety tej książki nie mam
Ostatnio zmieniony przez Severian 2 Sierpień 2008, 11:53, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Konrad
#4 Wysłany: 3 Sierpień 2008, 13:31
Oromis napisał/a:
To ani Scharnhorst, ani Gneisenau. Na tym skanie są wieże 3x2 działa, a nie 3x3. Jestem na 90% pewien, że skan z "Burzy nad Atlantykiem", ale niestety tej książki nie mam
Hehe bo żaden z Was nie wie o co w nim chodzi.
To jest rysunek Gneiseanu.
Tak miał wyglądać po przebudowie polegającej na zamianie artylerii okrętu z 11.1 cala n a 15 cali oraz zmianie artylerii pomocniczej.
Imię: Konrad
#8 Wysłany: 4 Sierpień 2008, 15:25
Oromis napisał/a:
Coś tak się domyślałem, ale szkoda, że nie dopisałem przypuszczeń. Gratulacje Grom
Drobnostka.
Chciałem dać szansę młodszym kolegom, ale nikt nie odpowiadał więc w końcu napisałem odpowiedź.
Mam dla Was kolejną zagadkę.
Według mnie łatwą:
Proszę napisać co to za okręt i w jakich okolicach została wykonana fotografia:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum