Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Model ma się zanurzać kiedy będzie w ruchu, tu pytanie jaki sprzęt dobrać??
Najlepiej jakby ktoś nazwał części fachowo i dał linki do zdjęć jak one wyglądają...
Sprzęt ma być nie drogi (żebym nie poszedł z torbami ) i niewielki (żeby okręt nie zatonął od ciężaru)
Uszczelnianie i inne szczegóły typu kleje, lakiery i farby to w dalszej części...
I tu kolejne pytania "newbie"
Czy mógłbym kupić 2 zestawy aut RC "made in china" i użyć aparatury do skręcania
sterami głębokości?
Ahahaha! Matrose to jest raczej niewykonalne! taki model za 50zł zatonie i będzie przechylał się niestabilnie na boki. Nawet jeśli uszczelnisz go to zalejesz silniczek elektryczny od strony śruby. Pooglądaj sobie na YouTubie takie modele, większość z nich to chyba domowa konstrukcja. Musiałbyś ustawić kontrolery na kierowanie sterem na boki do skręcania i w górę i dół do zanurzania, bo przecież nie opróżnisz w takim modelu balastu do awaryjnego wynurzania. Jak to chcesz zrobić w takim plastikowym modelu? Szacun za wyobraźnie
Ostatnio zmieniony przez PL_Hagal 21 Sierpień 2008, 17:15, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Daniel
#6 Wysłany: 28 Sierpień 2008, 09:27
Wielki szacunek za wyzwanie jakie podjąłeś. Myślałem kiedyś o czymś podobnym stwierdziłem, jednak że brak mi jeszcze doświadczenia w modelarstwie aby brać się za takie rzeczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum