Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Piękne widoki! To mnie teraz Marco zaskoczyłeś Zdradź nam w jaki sposób to działa? Czy jest to "ukryta" w grze jednostka którą można normalnie sterować czy jest to porostu podmieniony (zmodowany) obiekt modelu ubota na okręt nawodny (w którym nie zmienia się nic poza widokiem zewnętrznym)?
OO a jak to zainstalować śćiągłem to mam 3 foldery data cfg i submarine ale nie wiem jak je wgrać czy wystarczy tylko powklejac do odpowiednich plików????
Właśnie może następny patrol w SH IV zrobimy DD przeciwko lub w współpracy SUB? Ile osób może pływać nawodnymi jednostkami? Może do pakietu rankingu dało by się kiedyś dopisać misje z trybem do wyboru z nawodnymi i podwodnymi jednostkami? Poproszę prostą o instrukcje uruchomienia tego trybu. Może być po angielsku to przetłumaczę
Jak to ściągnąć ?... i jak to zainstalować żeby działało ?? (nie umiem po angielsku)
Niestety chwilowo niema SH 4, a grę usunąłem razem z tymi plikami. Jak znajdę to napiszę co i jak. Albo może zapytaj (albo niech się wypowiedzą) Boolo lub Rapciu, bo oni się tym bawili swego czasu.
Aha i nie wiem dokładnie ale to chyba działa tylko z dodatkiem o U-Bootach na Pacyfiku !
PL_Hagal napisał/a:
Właśnie może następny patrol w SH IV zrobimy DD przeciwko lub w współpracy SUB? Ile osób może pływać nawodnymi jednostkami? Może do pakietu rankingu dało by się kiedyś dopisać misje z trybem do wyboru z nawodnymi i podwodnymi jednostkami? Poproszę prostą o instrukcje uruchomienia tego trybu. Może być po angielsku to przetłumaczę
W trybie AV (czyli eskorta vs suby) na DD może płynąc tylko jedna osoba, w dodatku musi być to host. Od razu zaznaczam ze do Destroyer Command jest daleko.
Host dowodzi cała eskorta konwoju, może przełączać się miedzy jednostkami eskorty, wydawać im rozkazy typu atak, szukanie, zygzakowanie, zmieniać kurs, prędkość. A w samodzielnym ataku klikamy kiedy maja walnąć bombki (ale głębokość ustawia komp, niema tu stanowiska sonaru, dział itp.) Widok jest z mostka kapitańskiego.
Ale zabawa jest także przednia. Misje tego typu są w pakiecie "Rising Sun".
Aby odpalić grę w trybie eskorta vs okręty podwodne, host musi wybrać zamiast CO (Cooperative) tryb AV (Adv......). I w sumie reszta jest taka sama jak w trybie CO (pisze z głowy bo akurat SH 4 brak na dysku).
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 23 Sierpień 2008, 13:23, w całości zmieniany 1 raz
Nawodną jednostke może wziąść tylko osoba, która zakłada serwer w trybie multiplayer. Odbywa się to w ten sposób, że Ty pływasz u góry jako grupa nawodna a inni gracze polują na Ciebie z dołu na subach. Jest to bardzo uproszczona rozgrywka ograniczona wyłącznie do podstawowych funkcji jednostek nawodnych takich jak sterowanie, salwa artyleryjska i zrzucanie bomb głebinowych.
Ostatnio zmieniony przez PL_Hagal 30 Listopad 2008, 16:53, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#17 Wysłany: 8 Luty 2009, 14:19
Super mod! Teraz pod wodą będę grał w SH3, a SH4 zostawie sobie na jednostki nawodne!
****Podnieciłem się, a nie umiem tego uruchomić! Instrukcje są po angielsku, ale myślę, że wszystko zrobiłem poprawnie. Ściągnąłem z neta ten mod + fix do niego, następnie program JSGME. Automatycznie pliczki rozpakowały się do folderu MODS. Jako, że to nie podziałało, to wrzuciłem je do JSGME i "aktywowałem mody" przy 3 z 5 były jakieś komunikaty + opcje TAK NIE, później były zaznaczone w aktywnych modach na szaro. Czy pominąłem jakiś krok? Co trzeba jeszcze zmienić i gdzie mod będzie aktywny (kampania, war patrol, quick mission)
BARDZO PROSZĘ O POMOC i o instrukcję!!!
Ostatnio zmieniony przez PL_fox6 8 Luty 2009, 14:48, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#19 Wysłany: 15 Luty 2009, 20:28
to może inaczej. Proszę o instrukcję krok po kroku (b. szczegółową) jak zainstalować pierwszego moda w SH4. Nie musi się odnosić do moda z tematu.
aha i napiszcie jak tego moda potem uruchomić!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum