Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#1 Wysłany: 1 Marzec 2009, 15:18 EMPIRE ToTaL WAR
Byłem na tyle wielkim fanatykiem Medievala 2 (Królestwa też), że postanowiłem zainwestować w edycję kolekcjonerską Empire total war(pre-order) Jeżeli gra ta dorówna Medievalowi to będzie bardzo dobra inwestycja. Dla przykładu Medievala kupiłem ponad 1,5 roku temu, a gram w niego do tej pory i nadal mi się nie nudzi. Zakładając, że gram coraz mniej, to Empire starczy mi do końca życia
No tak, ale chcem poznać wasze opinie na temat tej gry. Może ma ktoś jakieś ciekawe Newsy?
I kto zamierza ją kupić?
Oczywiście ja także zamierzam kupić Empire Total War. Od dawna już gram w tą serię i chyba także zakupię edycje kolekcjonerską bo jest tam 6 dodatkowych jednostek. Tylko nie wiem czy jest możliwość kupienia tego w sklepach np. empik czy tylko poprzez internet. Jakbyś coś wiedział na ten temat to proszę o odpowiedź na forum
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#3 Wysłany: 1 Marzec 2009, 16:18
w internecie wysyłają od środy, więc jest możliwość, że dojdzie w czwartek.
Premiera w Polsce jest od środy, więc gierka w Empiku powinna być środa/czwartek
#7 Wysłany: 1 Marzec 2009, 20:18
w Medievialu od sprzętu zależała nie tyle grafika co ilość jednostek. Chciałbym sobie w to pograć na MAX ustawieniach i pewnie by ruszyło, tylko później mógłbym mieć kłopoty podczas większych bitew
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#8 Wysłany: 1 Marzec 2009, 22:04
no i to mnie wkurzało w porównaniu z Med 1 i Med 2, w 1 walczyło łącznie ok. 10 tyś żołnierzy a w 2 ledwo 4 tyś. jak gra wpadnie w moje ręce to pewnie będzie starczyła na więcej niż do końca życia
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
W rome i mtw2 również jest kampania "multi" każdy z graczy gra konkretnym państwem i przesyła każdemu następnemu plik z mapa:] bitwy są na automacie...Bitwy w multi to mój komp bez aktualizacji nie wytrzyma;/ ale i tak rozgrywka na ultra zapowiada się wyśmienita:] jeszcze tylko parę dni do premiery;]
#11 Wysłany: 2 Marzec 2009, 10:11
szkoda, że tylko 10 nacji grywalnych Mam nadzieję, że prócz kampani tematycznych (tak jak w Królestwach), będzie dostępna również Wielka Kampania z całym światem już widzę jak Polacy podbijają Afrykę, zwyciężają Rosję i stają się ogólnoświatową potęgą - no chyba,że AI wreszcie stanie na bardziej przyzwoitym poziomie. (na bardzo trudnej kampani zawsze zwyciężam, prawie nigdy nie tracę prowincji i to akurat jest nudnawe)
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#13 Wysłany: 2 Marzec 2009, 21:46
Witam.
Tak jak kiedyś napisałem seria "Total War" to moje ulubione gry strategiczne.
Macie rację - coś jest w tej grze, że nigdy się nie nudzi - w to można grac zawsze.
Jeśli chodzi o zamówienie to - najlepiej jest kupić na www.gram.pl - tam w razie wadliwej płytki lub jak się zniszczy można ją odesłać i przysyłają nową za pewną opłatą rzecz jasna.
Ja już zamówiłem i nie mogę się doczekać!!!
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 2 Marzec 2009, 21:48, w całości zmieniany 1 raz
#14 Wysłany: 2 Marzec 2009, 23:24
zawsze preferowałem Merlina, ale tym razem zamówiłem jednak przez Gram.pl (zniżki, data wysyłki) Tylko z kurierem może być problem, bo żadko ktoś jest w domu ;<
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens (fanatyk serii "TOTAL WAR" oraz morskich batalii)
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
#16 Wysłany: 4 Marzec 2009, 08:02
HAHAHAHAHA!!!! Wysłali w środę (dziś) i o 7 rano dzwoni kurier, że będzie za godzinę Szkoda że do szkoły trzeba dziś iść ;< ;< wieczorem nieco nauki mam, później idę na rano i wracam późno szybko sobie nie pogram
Ostatnio zmieniony przez PL_fox6 4 Marzec 2009, 08:16, w całości zmieniany 1 raz
Szkoda, że jestem ciut bez kasy. Ale mam nadzieję, że jak nazbieram, to gra stanieje Nie mogę się doczekać tych bitew morskich. Dawno nie spotkałem gry, w których był to świetny efekt (Serii Sea Dogs (Sea Dogs/Piraci z Karaibów/Age of Pirates) nie liczę, bo ich założenia były inne. Poza tym, to były raczej mniejsze jednostki.), potrafiący przyciągnąć. W sumie to chyba ostatnią dobrą grą z realistycznie rozwiązanymi (w miarę oczywiście) żaglowcami był prastary Wooden Ships and Iron Men (żywcem przeniesiony z planszówki)... Pamiętam te zarwane dnie i noce nad tą grą... W Sea Dogs też lubiłem duże bitwy. Jednak koszta takich bitew sprawiały, że były nieopłacalne... W AoP zaczęło być, co w połączeniu z (moim zdaniem) idiotycznym rozwiązaniem abordażu, zepsuło efekt <jakoś abordaże nie są mocną stroną serii>.. A jako fan żaglowców (wczoraj wróciłem do domu, mamuśka ogląda nagrane na Discovery o bitwie pod Trafalgarem. Choć miałem masę roboty, obejrzałem całe od początku do końca) liczę, że rozwiążą tutaj to na wysokim poziomie.
Ps. Wiem, że Żaglowce to tylko część tej gry, ale na niej najbardziej mi zależy...
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#18 Wysłany: 4 Marzec 2009, 18:33
Znając życie (czyli wciskanie na siłę wybrakowanego lub niegrywalnego produktu, który ma TYLKO taaaaką grafikę) sugeruję, abyś dalej żył wspomnieniami, bo -jak zwykle- sobie narobisz smaka, a będzie to totalna niegrywalna lub zabugowana kaszana.
Ja zwykle odczekuję pół roku. Przeważnie działa.
Kiedyś były gry grywalne.
Potem przyszedł czas na świetne gry w trybie multi.
A teraz przyszedł czas na gry z taaaaką grafiką.
Smutne jest toto troszeczkę, że te "dobre" gry to były kiedyś, a teraz co gra to gorzej.
A najgorsze jest to, że nikt nie wyciąga z tego wniosków, NIKT - priorytetem jest drenaż kasy poprzez zatrudnienie grafików i zrobienie grafy tak coby dzieciaki mogły się poślinić z zachwytu.
A co do reszty... a co tam, naobieca się że to w kolejnym wydaniu.
Szczęśliwie, że czasem znajdują się, o dziwo, perełki.
Czasem - dobre i to.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum