Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Jestem ciekawy, na jaką maksymalną głębokość udało się wam zanurzyć Wasze U-booty. Chodzi mi oczywiście o zanurzenie i wynurzenie
Kiedy grałem w podstawe SH3 głębokość zawsze była taka sama (mowa o nieuszkodzonym okręcie), ale kiedy zainstalowałem GWX udało mi się zejść VIIC na głębokość 250 metrów!!!
Imię: Michał Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Pruszcz Gd.
#5 Wysłany: 23 Marzec 2007, 14:35
czytałem już. Tylko, że jestem po prostu ciekaw, na jaką głębokość udało się komuś zejść. W podstawie SH3 nie odczułem tego, że głębokość jest uzależniona od jakiś czynników - zawsze 225-230 i problemy, a w GWX jest już inaczej, chyba, że mam obsesje odnośnie GWXa
#6 Wysłany: 2 Czerwiec 2007, 00:16
ja zanurzyłem się na 220m i... uderzyłem w dno, pomogło auftauchung, jakoś przetrwałem, przy następnej okazji postaram się wpaść w jakiś rów, to zobaczymy ile żelazko wytrzyma
[ Dodano: 20 Czerwiec 2007, 10:28 ]
cóż, chciałem dodać to do poprzedniego posta, ale nie udało mi się. Dziś zanurzyłem się w IXB na głębokość 320m (przywaliłem w D N O), screena zrobiłem przy wynurzaniu; 317m
wynurzaliśmy się niczym ryby po wrzuceniu beczki z niespodzianką
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#9 Wysłany: 12 Marzec 2009, 18:06
Nie wiem jak na modach, z moich prób z SH3 1.4 wychodzi że kadłuby zarówno VII jak i IX zaczynają trzaskać na głębokości 229-230 metrów. Raz pamiętam, że w ucieczce przed eskortą (typ IXC) zszedłem na 231 metrów i było ok. Zapisałem grę, a po wczytaniu okazało się że procenty wytrzymałości kadłuba uciekają bardzo szybko. Tak szybko, że nawet szasowanie balastu nic nie pomogło i musiałem zaczynać patrol od nowa.
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#10 Wysłany: 12 Marzec 2009, 19:19
Storm87 napisał/a:
Nie wiem jak na modach, z moich prób z SH3 1.4 wychodzi że kadłuby zarówno VII jak i IX zaczynają trzaskać na głębokości 229-230 metrów. Raz pamiętam, że w ucieczce przed eskortą (typ IXC) zszedłem na 231 metrów i było ok. Zapisałem grę, a po wczytaniu okazało się że procenty wytrzymałości kadłuba uciekają bardzo szybko. Tak szybko, że nawet szasowanie balastu nic nie pomogło i musiałem zaczynać patrol od nowa.
dziwne to co piszesz bo na czystym sh3 wytrzymałość kadłuba jest zawsze taka sama 180m chyba ze masz zainstalowany GWX to się zgodzę
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#11 Wysłany: 12 Marzec 2009, 19:37
kołcz napisał/a:
dziwne to co piszesz bo na czystym sh3 wytrzymałość kadłuba jest zawsze taka sama 180m chyba ze masz zainstalowany GWX to się zgodzę
Nie, GWX w żadnej wersji na oczy nie widziałem. Pobrałem co prawda GWX 3.0 ale z wypróbowaniem go czekam aż pojawi się spolszczenie. Jedyne modyfikacje jakich używam to Torpedo Damage Final v 2.0 (gdzieś od tygodnia, a gram ponad rok) oraz U-Boat: Morze Śródziemne (na nim gram od paru dni, z resztą mam z nim poważne problemy).
Praktycznie wszystkie moje doświadczenia pochodzą z czystego SH3 1.4 (wydanie KK). To nie są z resztą jakieś wypadki odosobnione, ani żaden ewenement. Ze 100% sprawnym kadłubem często uciekałem przed pogonią na głębokość poniżej 200 m, więc wiem co piszę.
Imię: Michał Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Pruszcz Gd.
#12 Wysłany: 13 Marzec 2009, 09:16
Storm, wrzuć na razie spolszczenie do ostatniej wersji GWX. Będzie działało. Jeszcze nie znalazłem żadnego babola. Słyszałem, że komunikaty radiowe są inne, ale te stare mi wystarczą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum