Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#22 Wysłany: 13 Marzec 2009, 18:25
fox6 napisał/a:
Ja raczej polecam GWX 3 - naprawdę nie jest takie złe! Spolszczenie? Nie trzeba jakoś super znać języka by zagrać.
Dzięki, już się zabrałem za 2.0. Pierwsze wrażenia.... hm... MIAZGA! Spolszczenie pasuje, choć jeszcze nie zacząłem kampanii. Póki co się rozglądam, sprawdzam jak działają różne pomniejsze modyfikacje które dodatkowo wklepałem... Jest miodzik. No, może prawie. Nowe skiny dla subów są.... grr...! Plastik, jak to już ktoś tutaj powiedział. Znacie na to panowie jakieś lekarstwo? W postaci wgrania skinów domyślnych, albo bardzo dopracowanych fanowskich, które byłyby silną alternatywą?
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#25 Wysłany: 16 Marzec 2009, 20:36
wróćmy do tematu! pływam z wami 1,5 tygodnia co wieczór i nadal nie mam na swoim koncie ani jednego patrolu rankingowego!!! Normalnie by mi to nie przeszkadzało, ale Finek pisał, że dopiero po 5 rankingach dostanę PL_ i oficjalnie do was dołączę.
A ile z tych patroli było rankingowych? Fox6. Mówiłem dziś Sygule (nie wiem, czy słuchałeś), że jak chce może stawiać patrol, ale nierankingowy. I jak pewnie widzisz, nie ma żadnego raportu. Ja nie mam żadnych danych ile płynąłeś, ani nawet na jakim poziomie. Nie mam nic. Nic nie wiem. A nie jestem w stanie siedzieć cały czas na Ventrillo i pytać o każdego. O tym ile pływasz, dowiaduję się dopiero z twojego posta... I nawet nie wiem, czy te patrole były, a jak były czy od rankingu różniły się tylko wyborem łajby, czy też czymś innym. Po prostu:
Najprościej jest:
a) skonfigurować Ventrillo:
http://www.forum.polishse...topic.php?t=261
b) wejść wieczorem/popołudniem na kanał sala odpraw (i konkretna gra)
c) pograć, gdy zbierze się odpowiednia ilość graczy.
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#31 Wysłany: 2 Kwiecień 2009, 18:43
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Andrew. Tak nie pójdzie. SH3 nie zainstaluje się drugi raz.
Fox6, zrób tak:
a) usuń GWX (nie martw się, save są w bezpiecznym miejscu w folderze "moje dokumenty"
b) zainstaluj SH3
c) skopiuj (ręcznie) folder z grą
d) do jednej kopii instalujesz GWX, a do drugiej jednostki i misje do multi.
Potem tylko wyciągnąć na pulpit skrót do multi (GWX zrobi własny skrócik) i gotowe.
A czy to się nie pogryzie? W końcu folder z ustawieniami wspólny... Co jeśli używałbym innego stopnia realizmu w GWX a innego na multi?
Przecież realizm ustawiasz dla kampanii osobno, a dla multi osobno. A najważniejsze pliki konfiguracyjne znajdują się w folderze z grą. Zaleta jest taka, ze możesz zagrać kampanię w GWX, a po powrocie do portu (o ile flotylla istnieje w SH3 1.4) możesz popłynąć patrol na czystej wersji. Bo wspólne są:
a) Ustawienia grafiki
b) ustawienia dźwięku
c) Save
d) "Postępy gracza"
Ustawienia realizmu (AI, jednostki, wytrzymałość U-Boota, układ ekranu) są w folderze z grą
#33 Wysłany: 2 Kwiecień 2009, 20:11
Wielkie dzięki, to chyba przesądziło o pewnej mojej decyzji. Chcę z wami kiedyś popływać. Bo za każdym razem jak czytam podsumowania misji rankingowych, muszę wycierać ślinę z pyska... Na razie szkolę się od kilku dni na 100% realizmie i nie jest źle, przeciwnie. Torpedy idą dokładnie tam, gdzie chcę. Ale muszę jeszcze się podszkolić i to ostro. Co innego kampania SP (dobra pauza nie jest zła. ), a co innego gra na multi, gdzie liczy się chwila.
A, no i z reinstalem SHIII się wstrzymuję do zakończenia obecnej kariery w GWX.
Tak więc do zobaczenia na Atlantyku za jakiś miesiąc... o ile nie macie nic przeciwko takiemu rekrutowi jak ja.
#35 Wysłany: 2 Kwiecień 2009, 20:40
Ooooj, nie sądzę... Jesteście przecież elitą w PL. Początkowo to bedę mógł co najwyżej pokazać, że potrafię ginąć z honorem.
Po za tym inne utrudnienia się przede mną rysują. W GWX bardzo sobie cenię tą podziałkę na kąty wokół suba na mapce nawigacyjnej. Pomaga bardzo w liczeniu i rysowaniu, bo ja liczę wszystko sam sobie se. Automatycznego wprowadzania nie mogę jakoś przetrawić... W czystej wersji tego nie ma, to będę musiał stosować inny patent. Mam nawet mały pomysł jak to rozwiązać, ale będę to musiał poddać testowi. Dużo kreślenia będzie w każdym razie... Brrr!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum