POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Patrol 25 - La Valetta
Autor Wiadomość
PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#1  Wysłany: 1 Kwiecień 2009, 10:47   Patrol 25 - La Valetta

Cytat:
"La Valetta"
U-BOOTY: VIIB (1940) CZAS MISJI: 2 godz
16/08/1940 g. 19:00
POGODA: niebo czyste, wiatr sredni
To juz trzeci dzien gdy nasze okrety przydzielone do blokady Malty , dryfuja poddajac sie pradom morskim . W nocy ladujac akumulatory , a w dzien tkwiac w ciszy oczekujemy wrogiego konwoju , ktory jednak nigdy moze nie nadplynac .
Dzien podobny do dnia , a noc do nocy...
Wrescie pojawia sie dlugo oczekiwany komunikat , "Kapitanie! Mam kontakt!"
---ODPRAWA---
Stanowicie grupe zamykajaca pierscien blokady w okol Malty I portu La Valetta. Wszelkie jednostki usilujace wedrzec sie do tego portu nalezy zaatakowac I zatopic!
Udanych lowow! PL_Szczur, PL_David.

PL_Fox6 KIA

PL_Lukas KIA

PL_pablo107 KIA ,1 niszczyciel na koncie

PL_Sygula Przeżył ,zatopił 2 niszczyciele i tankowiec

Misja była efektowna, choć nieefektywna. To chyba najlepsze określenie. Ja patrol rozpocząłem, najbliżej konwoju (b. blisko) i po kilku minutach gry, już krążyły nademną DDki.
1 bombka i po mnie, dziwnie skuteczne te DDki w roku 40!!!. Reszta podeszła do konwoju niezauważona i zaczęło się. Pablo rozwalił niszczyciel, a Sygula uszkodził C3 (która z olbrzymim przechyłem, odpłynęła) choć nim odpłynęła, Sygula, Pablo i Lukas, poświęcili jeszcze kilka torped. Nie popisali się. Konwój zaczął zygzakować, co ja mówię, on zaczął - skręcać, krążyć i cofać się, robił to tak niespodziewanie, że kolejne torpedy mijały cele o 100m+. Sygule udało się trafić tankowiec, ktróy powoli zatonął (Lukas posłał do niego torpedę, nie trafił) Potem było już tylko gorzej. Pablo wynurzył się koło niszczyciela, chcąc go wyeliminować i ruszyć z działem na konwój. Świeć panie nad jego duszą :beksa: Wystrzelił 2 razy z działa, postał trochę na powierzchni i zatonął :schock . Tymczasem Sygula z Lukasem, dosłownie przytulali się do siebie (jaki ten ocean mały), po czym Lukas puścił torpedę, która jakimś cudem przeleciała pod, bądź nad Sygulą. Sygula trafił kolejny tankowiec, który jednak nie zatonął. Lukas z Sygulą konkurowali, kto będzie miał szybciej torpedę. Lukas założył że tankowiec się porusza, a Sygula, że stoi. W efekcie, torpedy minęły cel, kolejno przed i za tankowcem. Korwety wyczuły peryskop jednego z panów i rozpoczęło się polowanie. (wydaje mi się, że wykryły peryskop Lukasa, a zaatakowały Sygule). Łowcy stali się zwierzyną. Sygula zrobił nura pod tankowiec, gdy tymczasem Lukas, spokojnie odpłynął, na bezpieczną odległość. Sygulę trochę wymęczyli pod wodą. Lukas puścił torpedę w tankowiec na 13 m!!! Mówiłem mu, że jest to głupota, gdyż tankowiec był mocno przechylony. Oczywiście, torpeda przeszła pod... ale trafiła.... Sygule. Sygula się zapienił i wyszedł z Vento. Po 8 min. wrócił i okazało się, że jest na 130m. z 42 % kadłuba. Lukasa Bóg pokarał, bo zgniotło go ciśnienie. Sygula jeszcze nieco poszalał, zatopił 2 niszczyciele, pod koniec, nabrał wody do tylniego przedziału i stracił stery głębokości. Przeżył tak 10 min i był koniec misji. Gratulacje dla Syguli.
pablo, powiedział,że wrzuci jakieś zdjęcia.
A oto tabele:

SH3Img@31-3-2009_22.56.23_781.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 411.86 KB

SH3Img@31-3-2009_22.56.26_703.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 429.3 KB

Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 1 Kwiecień 2009, 17:10, w całości zmieniany 3 razy  

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek

#2  Wysłany: 1 Kwiecień 2009, 15:02   

Dodałem opis misji. Sam też jej nie miałem, ale na forum się znalazł raport z tej misji.

Ps. Ładny raport. W sumie tylko 1 rzecz mogłaby być lepsza. Napisany tonaż w poście. To ułatwia potem wklepywanie raportów do rankingu

Widzę, że Syguła goni Lukasa. Walka o samochód wciąż trwa.

Cytat:
1 bombka i po mnie, dziwnie skuteczne te DDki w roku 40!!!

To U-Booty były wytrzymalsze w 1940 roku?

Ps.

Ten DD nie wykrył mnie. A był na Elite (jak 100% tego konwoju). Więc chyba za mocno hałasujesz... Zresztą, jak widzę, innym się udało wejść niezauważonym.

Ps.
Fox6. Zgadnij dlaczego patrol jest zawieszony? Na razie jako ostrzeżenie (puszczę go), ale dopiero po odpowiedzi:
-Który punkt regulaminu i w jaki sposób został złamany?

Ps2. Marco. Sprawdź tabelę, ale dopiero po puszczeniu będzie oficjalna.

Ranking.JPG
Plik ściągnięto 22 raz(y) 86.01 KB

http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 1 Kwiecień 2009, 15:09, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Pablo107 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

Imię: Paweł

#3  Wysłany: 1 Kwiecień 2009, 15:30   

Misja bardzo ciekawa. Na początku udało mi się zatopić DD i spokojnie płynąłem w kierunku konwoju, kiedy już na celowniku miałem tankowca niszczyciel który mi pływał za rufą zauważył mój peryskop i zaczął do mnie strzelać z działa. Miałem dwa wyjścia albo próbować uciekać albo podjąć z nim walkę. Niestety niefortunnie się wynurzyłem tak że DD miałem na rufie i dlatego oddałem tylko trzy strzały z działa. Mając powybijaną załogę próbowałem jeszcze się ratować ucieczką w głębiny lecz niestety ciśnienie i przecieki mnie zatopiły. :chusteczka: To co się działo później z chłopakami to była rzeź i fatalne pudłowanie do stojącego tankowca. :lol Syguli udało się cudem przeżyć trafienie torpedą Lukasa i ciągłymi atakami korwet i DD. Chwała mu za to :kroliczek:

SH3Img@31-3-2009_21.52.jpg
Trafienie tankowca przez Sygulę
Plik ściągnięto 11 raz(y) 31.67 KB

SH3Img@31-3-2009_22.29.jpg
Sygula ostrzeliwany z działa przez DD
Plik ściągnięto 13 raz(y) 26.86 KB

SH3Img@31-3-2009_22.33.jpg
Jak on to przeżył?
Plik ściągnięto 15 raz(y) 23.98 KB

SH3Img@31-3-2009_22.35.jpg
DD trafiony w rufę
Plik ściągnięto 12 raz(y) 27.69 KB

Ostatnio zmieniony przez PL_Pablo107 1 Kwiecień 2009, 15:30, w całości zmieniany 1 raz  

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#4  Wysłany: 1 Kwiecień 2009, 16:16   

Który punkt regulaminu złamałem? nie wiem. Jednak jeśli jest to złamanie przezemnie, to proszę nie karać reszty.

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 1 Kwiecień 2009, 16:22   

http://www.polishseamen.p...ulamin&id_reg=3

No to zajrzyj i poszukaj.

Od razu dodam. Nie 4. Ten to już jest chyba martwy w większości
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 1 Kwiecień 2009, 16:23, w całości zmieniany 1 raz  

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#6  Wysłany: 1 Kwiecień 2009, 16:38   

4,10,14,16,17,18 (jak totolotek :lol )

PL_Pablo107 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

Imię: Paweł

#7  Wysłany: 1 Kwiecień 2009, 16:53   

Jeśli się nie mylę jest to punkt 8 lub 14 regulaminu :bum:

Ostatnio zmieniony przez PL_Pablo107 1 Kwiecień 2009, 16:58, w całości zmieniany 1 raz  

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#8  Wysłany: 1 Kwiecień 2009, 17:01   

Fox6. Skoro nawybierałeś tyle punktów, to opisz, dlaczego:

Ps. Mówiłem, że 4 nie!

Cytat:
(...)
10. Po rozpoczęciu rozgrywki Każdy z graczy ma obowiązek wyłączyć tzw. sygnaturki okrętów, oraz torped. Aby wyłączyć sygnaturki zaraz po rozpoczęciu gry naciskamy przycisk "ESC" i z menu wybieramy opcje. Odznaczamy oba "ptaszki" i wracamy do gry.

(...)

14. Gracz zatopiony ma OBOWIĄZEK poinformować hosta, iż został zatopiony, może on pozostać w grze, ale nie wolno mu podpowiadać i jeśli inni gracze zaobserwują jakieś lagi mają prawo poprosić takiego gracza o opuszczenie gry (a on musi to uczynić). Jeżeli gracz opuści grę nie informując hosta o zatopieniu jest uznawany za rozłączonego.

(...)

16. Host jest najważniejszą osobą w grze, odpowiada za przeprowadzenie rozgrywki i sporządzenie szkicu raportu lub wyznaczenie osoby odpowiedzialnej za to. Zapisanie, jaki scenariusz posłużył do rozgrywki oraz podanie dokładnej daty przeprowadzenia rozgrywki łącznie z godziną jej zakończenia (zachowanie kolejności raportów). Host ma obowiązek po zameldowaniu się wszystkich graczy na czacie poinformować ich o godzinie rozpoczęcia rozgrywki i jej zakończenia.

17. Szkic raportu po skończeniu gry sporządza HOST lub osoba uzgodniona wspólnie z hostem (aby gra była zaliczona muszą być dostarczone dwa końcowe screeny, czyli "wyniki ogólne i szczegółowe"). Sporządzony szkic wraz ze screenami z gry należy wysłać do osoby wymienionej na forum. Sposób złapania screena jest prosty: po zakończeniu gry wyświetla się tabela z wynikami, należy nacisnąć "Ctrl+F11" screen zostanie zapisany w katalogu gdzie jest zainstalowana gra. Należy pamiętać o wynikach ogólnych i szczegółowych!

18. W celu uniknięcia nieporozumień i "na wszelki wypadek" każdy gracz ma obowiązek sporządzenia screenów końcowych z gry i w razie wątpliwości przesłania ich do osoby sporządzającej raport. Na prośbę hosta gracz ma obowiązek zrobić także screena "przedziału uszkodzeń" na dowodzonym okręcie lub inne wymagane screeny, jeżeli tego wymaga sytuacja.

(...)

EDIT

Po rozmowie na Ventrillo. Tak. Punkt 14. A więc podsumowując:

Fox6 przeczytał regulamin, wyraził skruchę i obiecał poprawę. A więc teraz kończy się na ostrzeżeniu. Liczę, że wszystko dalej będzie dobrze.
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 1 Kwiecień 2009, 17:12, w całości zmieniany 2 razy  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi