Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Arktyczny żar"
U-BOOTY: VIIC/42 (1945) CZAS MISJI: 2 godz
03/01/1945 g. 13:00
POGODA: zachmurzenie umiarkowane,wiatr średni
Wojna jest już w praktyce przesadzona. Alianci dominują już wszędzie. Marynarze pozostający na morzach staja przed dylematem, czy kontynuować walkę, której zwyciężyć się nie da, czy tez unikać wroga i czekać na to, co nieuniknione.
Wciąż jednak są tacy których wiara w przechylenie szali zwycięstwa jest niezłamana. Oni tez wypływają w swój ostatni już rejs tej wojny by zaatakować konwój, który w skutek arktycznych mrozów błąka się od wielu dni na morzu.
Niemieckie niszczyciele obierają kurs kolizyjny z konwojem. Eskorta wie już doskonale o zamiarach przeciwnika.
Załogi ubootow również przygotowują się do walki... Być może ostatniej już walki tej długiej wojny , której choć może nie da się wygrać, ale wciąż można ocalić swój honor...
Panowie! To zaszczyt z walczyć z Wami u boku...
--ODPRAWA--
Panowie! To już prawdopodobnie ostatnia nasza bitwa. Nasze okręty nie są wstanie już przechylić szali zwycięstwa na nasza korzyść.
Jedyne co możemy jeszcze zrobić to wykonać po raz ostatni rozkaz i udowodnić w ten sposób, ze żołnierze tacy jak my walczą do końca , a resztę pozostawić losowi.
To był ostatni meldunek. Bez odbioru.
Powodzenia! PL_Szczur
W misji udział wzięli:
PL_zyziek_b -przeżył zatopił: 2 handlowe-9748, 3 wojenne-4925
PL_Sebol -kia zatopił: 1 handlowe-9752, 2 wojenne-2542
Cmd_Jacek -kia zatopił: 2 handlowe-13742, --------------
PL_Fox6 -kia zatopił: --------------- , 1 wojenne-1850
PL_Lukas -kia brak
Zacząłem misje chyba najdalej ze wszystkich ,bo zanim dopłynąłem to Lukas już leżał na dnie.Koledzy dali popalić,prawie każdy statek z konwoju dostał jakąś torpedę. Dzięki najnowszym akustykom i niszczycielom się oberwało ,ale zostały 2, które wykończyły chłopaków. Misja bardzo klimatyczna tym bardziej że był to 45 rok i cieszy mnie mój sukces.
1.jpg
Plik ściągnięto 18 raz(y) 99.47 KB
2.jpg
Plik ściągnięto 17 raz(y) 129.99 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_zyziek_b 2 Kwiecień 2009, 19:55, w całości zmieniany 1 raz
Uprzejmie proszę graczy, aby zwracali uwagę na to, że gdy tabelka szczegółowa jest wypełniona po brzegi, często że da się ją przewinąć, aby odkryć jej dalszą część. I wtedy trzeba zrobić jej 2 zdjęcia. Bo na tej tabelce nie załapał się 1 (lub więcej) frachtowiec zatopiony przez Jacka. A że ilość ma znaczenie tylko dla tych co przeżyli, teraz nie ma kłopotu, ale proszę zwrócić na to uwagę. Bo kiedyś może się okazać, że tam będzie statek zatopiony przez tego, który przeżył i będzie problem.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 2 Kwiecień 2009, 21:40
Te dwa kawałki to moje
dzięki za patrol i rady
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum