Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Martwa cisza"
U-BOOTY: VIIC (1941) CZAS MISJI: 2 godz
14/06/1942 g. 5:00
POGODA: niebo czyste, wiatr bardzo slaby
Morze tego poranka jak gdyby zamarło... Fale ustały , a wiatr jakby zawstydzony ta sytuacja zamilkł.
Zapanował stan , który u wszystkich marynarzy służących na okrętach podwodnych wywoływał "gęsią skórkę"...Nagle zapanowała cisza... Cisza tak głośna swym wyrazem ,ze przyprawiała o nagle skurcze gardła .
Każda zmiana pogody na aurę tego typu wróżyła nieszczęście . Kolejny poranek patrolu przyniósł jednak meldunki od lotniczego zwiadu , o nadciągającym właśnie konwoju . Regia Marina wysyła już w ten rejon swoje jednostki . Już za chwile ta cisze przerwa pierwsze wybuchy. Miejmy nadzieje ,ze będą to odgłosy pękających grodzi jednostek wroga .
Udanych łowów wilki! PL_Szczur, PL_David
W patrolu udział wzięli:
SD_Pablo107 - KIA
PL_Lukas - KIA
PL_Sygula -KIA zatopił: transportowiec wojsk (8007 BRT)
frachtowiec C3 (7901 BRT)
PL_zyziek_b- SURV zatopił: tankowiec T3 (11648 BRT)
Misja ta jest proponowana przez osoby w niej uczestniczące jako pierwsza ( po skasowaniu ewentualnym wcześniejszych misji ) i całego rankingu. Za dużo problematycznych patroli do których lepiej nie wracać. Dlatego propozycja restartu rankingu co by było uczciwie. Jeszcze propozycja co do ustalenia ludzi którzy mogą hostować gry, aby byli odpowiedzialni za misje i cały patrol który prowadzą. Do nich to kierować ewentualne zastrzeżenia odnośnie danego patrolu, aby nie powtórzyła się sytuacja gdzie ktoś ma potem pretensje odnośnie regulaminu.
2.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 99.69 KB
4.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 97.8 KB
1.jpg A to moja fregata ,której nie zaliczyło :(
Plik ściągnięto 17 raz(y) 102.98 KB
3.jpg C3 Syguły
Plik ściągnięto 13 raz(y) 101.34 KB
5.jpg Moja T3
Plik ściągnięto 13 raz(y) 111.64 KB
6.jpg Trafiona dwa razy ale nie zatopiona T2, dostała jeszcze od Pabla.
Porządna misja zgodna z regulaminem, również jestem za restartem rankingu. Jeśli szefowie się zgodzą Ze swojej strony w tej misji, nic mnie na początku nie ścigało, zmarnowałem 5 torped na mały tankowiec, go nie trafiając . Później trafiłem dwoma torpedami transportowiec wojsk , i uciekł. Na koniec chciałem dobić T3 trafiłem ją 1 torpedą ale na dno nie chciała pójść, za to ja poszedłem na dno po ataku fregaty
SH3Img@4-4-2009_18.40.jpg Jeszcze daleko od konwoju
Plik ściągnięto 12 raz(y) 100.51 KB
SH3Img@4-4-2009_19.20.jpg Trafiony transportowiec wojsk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum