Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Taniec we mgle"
U-BOOTY: VIIC/42 (1944) CZAS MISJI: 2 godz
26/09/1944 g. 4:30
POGODA: wiatr silny, mgla, widocznosc zerowa...
Od kiedy Reykjavik stal sie jedna z kluczowych baz dla samolotow amerykanskich i angielskich, na wyspe ta systematycznie plywaly konwoje z zaopatrzeniem dla sprzetu i ludzi. Port Reykjavik stal sie rownierz przystania dla uszkodzonych okretow jak i miejscem uzupelniania zapasow. Strategiczne polozenie tego miejsca przyczynilo sie do wielu atakow niemieckich okretow podwodnych. Nie baczac na podwyzszone ryzyko spowodowane bliskoscia alianckich baz lotniczych, U-booty scieraly sie w walce, w ktorej liczyli sie tylko wygrani...
ODPRAWA: ciezkie warunki pogodowe przyczynily sie do rozsypania szyku konwoju zmierzajacego do Reykjaviku. Mgla oraz duze skupiska gor lodowych rozdzielily konwoj na kilka niezaleznych od siebie grop.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mission by SD_whiskey111
Misja fajna uciekałem dd aż mnie zatopiły czymś, zyziek namordował biednych murzyńskich spawaczy którzy chcieli ratować te okręty ale zyziek nikczemnie słał salwy w te biedne okręciki.
SH3Img@6-4-2009_23.6.21_540.jpg
Plik ściągnięto 18 raz(y) 100.8 KB
SH3Img@6-4-2009_23.6.27_975.jpg
Plik ściągnięto 21 raz(y) 112.42 KB
SH3Img@6-4-2009_23.0.50_529.jpg Murzyńscy spawacze nie uratowali się od zło wrogości zyźka :P
Plik ściągnięto 32 raz(y) 27.19 KB
_________________ I've opened my mind and darkened my entire life.
Ostatnio zmieniony przez PL_Lukas 6 Kwiecień 2009, 23:39, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#3 Wysłany: 6 Kwiecień 2009, 23:52
Misja udana dla mnie
Choć mam jedno zastrzeżenie - wyrzuciło mnie w ok 3/4 patrolu. Naturalnie KIA (bo czemu by nie) i wszyscy szczęśliwi. Nie jest to pierwszy raz kiedy wyrzuca mnie z patrolu/nie zalicza mi statków itp. póki coś się nie zmieni (choćby i naliczanie pkt do rankingu), to wolę grać sobie w SINGLE PLAYERA.
Lukas który siedział na obserwie, może potwierdzić, że moja sygnaturka zniknęła (disconnected), ale dopiero po jakimś czasie pokazał im się komunikat, że PL_Fox6 left the game. NIE MIAŁEM NAD SOBĄ ŻADNYCH DDków!!!
Fox6. Ja rozumiem, ale nie da się regulaminu tworzyć z zastrzeżeniem, że:
Jeżeli płynie fox6 nie stosuje się punktów A,B i C.
Musi być dla wszystkich. A był kiedyś problem z graczami, którzy mieli problem z łączem, gdy ginęli (tak samo w grach On-Line MMO często ci co giną mówią "mam lagi"). I podjęto wówczas decyzję, jak wygląda KIA Liczony/Nieliczony.
Ja rozumiem, że mogło być tak jak mówisz (szkoda, że Lukas nie był nad tobą, aby potwierdzić), ale taki jest regulamin.
Oczywiście, jak masz jakieś propozycje, to możesz podać.
Ps. A co ci nie pasuje w punktacji?
Cytat:
Lukas który siedział na obserwie, może potwierdzić, że moja sygnaturka zniknęła (disconnected), ale dopiero po jakimś czasie pokazał im się komunikat, że PL_Fox6 left the game.
To nie jest do końca dowód... Muszę sprawdzić, ale chyba taka sytuacja jest możliwa także podczas zatopienia...
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#5 Wysłany: 7 Kwiecień 2009, 10:03
tradycyjnie jak już coś zaopie to:
a)nierankingowa/nieliczona
b)host wychodzi
c)mnie rozłącza
d)nie zalicza statków
w każdym razie, ranking na chwilę obecną, robi ze mnie kompletnego nieudacznika ;<
Zależy dlaczego. Jak takie było założenie, to nic nie pomogę. A jak ktoś cały czas łamie regulamin, to złóż oficjalną skargę, co gracz wyprawia/nie pływajcie z nim. A jeżeli ktoś w połowie patrolu zmienia decyzję, czy to ranking, czy nie, to wiedz, że to łamanie regulaminu. Także nie fair jest jeżeli ktoś specjalnie zaczyna łamać regulamin celem anulowania patrolu.
Cytat:
b)host wychodzi
Tu już wiń hosta. Możesz złożyć skargę, jak robi to nagminnie i specjalnie.
Cytat:
c)mnie rozłącza
Tu ci nic niestety nie poradzę
Cytat:
d)nie zalicza statków
Mnie to zdarza się baaaardzo rzadko. Zapisuj wszystkie niezaliczone statki oraz hosta i spójrzmy, czy to nie wina hosta.
I co jeszcze mogę dodać?
Jeżeli widzisz coś, co może pomóc w rankingu, to pisz.
Wychodź z ventrilo (to drugiego też sobie odpuść) odciążysz delikatnie łącze, defragmentuj dysk, przeskanuj kompa itp. Głownie pierwsze punkty to się może skończą wy wałki i nie zaliczanie statków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum