Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
11 I 1945 13:00, czas misji 2h
U-Boot: VIIC/42 1945
Załoga: Weterani
Pogoda: Niewielkie zachmurzenie, siła wiatru 5
Tło historyczne:
W styczniu 1945 wobec zbliżającej się klęski III Rzeszy dział propagandy bardzo potrzebował zwycięstw. BdU szukając miejsca na taki sukces skierowało swoje okręty w stronę odpływającego do Stanów Zjednoczonych konwojów, które były słabiej chronione od konwojów płynących do Wysp Brytyjskich. Rozkazy są proste: ZATOPIĆ JAK NAJWIĘCEJ STATKÓW WROGA!
Odprawa:
Trzecia Rzesza teraz jak nigdy wymaga od was największych poświęceń. Wojska Wermachtu zatrzymują przeważające siły wroga i potrzebują waszej pomocy. Tylko topiąc wrogie jednostki możecie to zrobić. Nie zawiedźcie ich. Oni liczą na was!
Autor pierwotnej misji:
- - OLDMAN - -
Przeróbka:
PL_CMDR Blue R
--------------------------------------------------------------------------------------------------
PL_Lukas
Przeżył
Niszczyciel klasy J 1690, 2x Fregata Black Swan 2500, 2x Tankowiec T3 23149, Frachtowiec C3 8093
zyziek_b
KIA
pablo107
KIA
Misja normalna znajdź i zatop o tyle utrudniona, że w 1945.
Na dzień dobry zyziek dostał w baterie i poszedł lulu na dno oczywiście francowate samoloty go zatopiły, dowiedziałem się, że na każdego z nas coś zrzucały.
Gdy dopływałem do konwoju zatopiłem dziadostwo, które mogłoby mnie posłać w ciemne przestworza oceanu, potem miałem już drogę otwartą do tłuściutkich kąsków, urządziłem masakrę i nie mając więcej torped zszedłem na 100 metrów i przeżyłem patrol.
SH3Img@10-4-2009_21.50.9_826.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 94.45 KB
SH3Img@10-4-2009_21.50.17_396.jpg
Plik ściągnięto 14 raz(y) 111.05 KB
SH3Img@10-4-2009_21.48.31_243.jpg Moje uszkodzenie na koniec patrolu
Plik ściągnięto 22 raz(y) 148.81 KB
SH3Img@10-4-2009_21.29.15_593.jpg T3 które zeszło po jednaj torpedzie
Plik ściągnięto 13 raz(y) 104.95 KB
SH3Img@10-4-2009_21.49.38_61.jpg C3 które trafiłem ostatnią torpedą niestety nie zszedł do końca gry.
Plik ściągnięto 17 raz(y) 46.08 KB
_________________ I've opened my mind and darkened my entire life.
Eeeeeee.... Ale w losomatorze nie ma tej misji. Ona była w "odrzuconym" pakiecie... Poza tym, myślałem, że była grana wczoraj misja pt. Diabelskie psy, a raportu dalej nie widzę. (chyba, że wam coś wywaliło). Może pytanie, dlaczego graliście tą misję?
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#3 Wysłany: 11 Kwiecień 2009, 07:56
konwój'45 był w Marcowym Pakiecie misji. Graliśmy tą misję jaiś czas temu (w marcu) Może chłopaki nie mieli tamtej misji z losomatora, to dali 3 w górę, 3 w dół??
Fox6. To wiem, że był w marcowym. Napisałem, ze był w "odrzuconym" pakiecie. Niemniej przy 3 misje w górę/3 misje w dół nie powinno się wejść na stare misje, bo te powinny być wywalone.
Imię: Lukas
#5 Wysłany: 11 Kwiecień 2009, 10:44
Nie wiem czy ta misja została odrzucona, w losomatorze była jakaś misja którą miał tylko pablo, z resztą nie ruszyła, więc w drodze losowania wypadł konwój 45.
Amen
_________________ I've opened my mind and darkened my entire life.
Z losomatora wyszła Kozacka szarża ale niestety na pasku nas wyrzuciło, więc podjęliśmy losowo misję które miał Lukas u siebie, notabene myślę że Lukas ma misje które mu przesłał Marco a więc rankingowe.
Wiem że nie dotrzymałem obietnicy i pakiet misji się nie pojawił.
Misja nie ruszyła bo jak mówiłem kiedyś trzeba je poprawiać (chodzi o różnice w nazwie jednostki).
Finek ma racje bo stare trzeba było usunąć, ale myślę że wszystko odbyło się ok.
Z mojej strony mogę tylko jeszcze raz przeprosić że nie zrobiłem tego co miałem zrobić o czasie.
Niestety niema kompletnego pakietu - bo ogólnie mało jest mnie.
Finek masz do pomocy Boola, Przemka, Lisia.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 11 Kwiecień 2009, 11:43, w całości zmieniany 1 raz
Okej. Jeżeli tylko mi podeślesz to, o co prosiłem na PW, to jeszcze dziś skończę szykować pakiet misji. Tylko daj mi materiał do pracy (czyli te pierwsze misje, co ty poprawiałeś)
Cytat:
notabene myślę że Lukas ma misje które mu przesłał Marco a więc rankingowe.
Jak widać nie tylko.... Pogadam z resztą adminów. Moja prośba. Wywalcie wszystkie misje, a ja jeszcze dziś wrzucę pakiet BOTH.
Cytat:
Nie wiem czy ta misja została odrzucona
Dlatego należy zawsze opróżniać folder z misjami, gdy jest nowy pakiet. Bo potem dojdzie do tego, że wyjdzie misja np. sprzed 4 pakietów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum