POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Szukam dobrego hostingu
Autor Wiadomość
PL_Hagal 
Oberbootsmann

Kraj:
norway

Imię: Mariusz

#1  Wysłany: 26 Kwiecień 2009, 14:48   Szukam dobrego hostingu

Potrzebny mi dobry hosting do postawienia strony www, która będzie obsługiwać baze MySQL i PHP. Do tej pory korzystałem z serwisu boo.pl ale ostatnio coś muli i postanowiłem zmienić na taki w którym będę mógł zarejestrować zarówno płatną domenę .pl i miejsce na serwerze na jednym koncie. Dobrze by było gdybym mógł na jednym loginie mieć dostęp do innych domen oraz aby strona nie muliła innym przy średnio 500-1000 wizytach dziennie. Oczywiście dostęp z panelem administracyjnym przez przeglądarkę ale to już standard no i wsparcie techniczne w razie awarii pomocne musi być. Cena do 100zł za rok. Ktoś coś poleci? :) Na razie biorę pod uwagę 2 hostów: netarterie i linuxpl.
Zdradzę tylko, że nowa strona będzie związana głównie z serią gier podwodnych, polskimi video-toutorialami i poradnikami (takie tam kompendium wiedzy online) oraz myślę o paru innych pobocznych projektach artystycznych ale więcej info zdradzę z czasem :;' Na razie szukam hostingu...

PL_U-96 
GROSSADMIRAL

Kraj:
poland

Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica

#2  Wysłany: 26 Kwiecień 2009, 17:36   

www.nazwa.pl

Do niedawna pracowalem w firmie ktora miala swoj sklep internetowy na ich serwerach. Dzienna ilosc odwiedzin, srednio okolo 30.000, bardzo duzo odpytan do bazy danych w ciagu dnia kilkadziesiat tysiecy i dzialalo bez zarzutu. Nasze forum i strona tez stoi na ich serwerach. Konfiguracja domen, przekierowania oraz konfig samego serwera jest dziecinnie prosta i intuicyjna. Pady zdarzaja sie jak wszedzie ale za to bardzo zadko i sprawnie i szybko naprawiaja takie awarie.BACKUP-y masz robione raz na dobe i wedle zyczenia moga ci zrobic takiego BACKUP-a zarowno dla malego pliczku jak i calej zawartosci serwera.
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 26 Kwiecień 2009, 17:37, w całości zmieniany 2 razy  

PL_Hagal 
Oberbootsmann

Kraj:
norway

#3  Wysłany: 27 Kwiecień 2009, 11:23   

Zgodzę się, że nazwa.pl jest świetną ofertą jednak niestety wg. mnie skierowana głównie do klientów biznesowych z powodu wysokich kosztów. Podobnie jak hosting home.pl zabija ceną użytkowników pragnących stworzyć zwykły "hobbistyczny" portal. W tej chwili nazwa.pl przyciąga promocją "Serwery za 100 zł!" - osoby fizyczne" w świetnej ofercie modowanego serwera Active, który daje duże możliwości dzielenia zasobów pod nieograniczoną liczbę domen i baz danych.

Kod:

* 10 GB powierzchni
* 2000 GB transfer serwera
* Nielimitowana liczba domen
* Nielimitowana liczba kont e-mail
* Ochrona przed spamem i wirusami
* Panel zarządzania Active.admin
* Program pocztowy Active.mail
* Bezpieczna transmisja plików SFTP
* Bezpłatny okres testowy 14 dni

Jednak niestety po roku tej cudownej sielanki nie będzie wyglądać już to tak kolorowo gdy trzeba będzie przedłużyć umowę z nimi z powodu... braku promocji? Zgodnie z ich regulaminem "Przedłużenie serwera + Kaspersky Anti-Virus 7.0 GRATIS! 300 zł + VAT" (po kiego mi ten Kaspersky? - wole tańszą opłatę!) za rok zapłacę trzy razy tyle + średnio 70zł od jednej domeny gdzie w tej chwili dostaje je za symboliczną złotówkę.
Trochę mija mi się to z celem bo nie chcę za rok przenosić wszystkich swoich serwisów i szukać tańszego hosta by znów się z tym wszystkim bawić od początku. Chyba, że nazwa.pl ma w rękawie jakąś promocje dla stałych abonamentów, lub nie zależy im na dłuższym utrzymaniu przy sobie klienta ;)
Szukam dalej rozwiązania - tańszego i rokującego na wieloletnią współprace z hostingiem za za stałą opłatą abonamentową. Polecajcie gdzie wrzucacie strony www?! Może jakiś zapaleniec jeszcze na tym forum się znajdzie?

SD_Konrad 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Konrad

#4  Wysłany: 28 Kwiecień 2009, 22:47   

zaglądnij na www.o12.pl

PL_U-96 
GROSSADMIRAL

Kraj:
poland

Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica

#5  Wysłany: 5 Maj 2009, 16:26   

HAGAL robisz sam strone www?? Czy komus zlecasz robote??

Jeszcze jedno jak bedziesz przegladal uslugi HOSTINGOWE w roznych firmach to zwroc uwage na to jaka ilosc np. baz danych mozesz postawic.

NAZWA.PL moze jest droga ale min plusy ma takie ze mozesz nielimitowana ilosc baz danych dodawac, kont e-mail, nielimitowana ilosc aliasow pocztowych oraz nielimitowana loiczba domen ze wskazaniem na katalogi.

Z tego co tak z grubsza sprawdzilem, zadna TANIA firma nie ma takich opcji bo zazwyczaj ograniczaja sie do kilku
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 5 Maj 2009, 16:31, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Hagal 
Oberbootsmann

Kraj:
norway

#6  Wysłany: 5 Maj 2009, 16:58   

Robię strony www hobbistycznie, pierwszy mój projekt to była strona firmy mojej siostry HR MASTERS później w okresie buntu młodzieńczego powstał projekt Dark Paganismu który umarł smiercią narturalną. Ostatnio postanowiłem nieco iść za web-trendami i poznać systemy zarządzania treścią CMS, w których obecnie siedzę - głównie PHP-FUSION. Zrobiłem portal na temat gry WARHAMMER ONLINE ale fascynacja grą mi minęła i przestałem interesować się goblinami i elfami więc zamieniłem adres na serwerze na nowy, który zmieni całą tematykę strony. W końcu poczułem się na siłach i dosłownie rzucam się się na głębokie wody gdyż przygotowuje portal na wzór subsim.com - zawierający newsy, toutoriale etc tyle, że łączący wyłącznie polską scenę symulatorów morskich. Dodatkowo przygotowuje podobnie mechaniczny portal skupiony na nadchodzącej grze FALLOUT ONLINE (stąd ten awatar ;) wykupiłem falloutową domenę i przed premierą gry planuje się rozreklamować... ale to jeszcze z rok do premiery pewnie poczekam, chodź da się odczuć już zainteresowanie. Niestety obecnie trochę tempo zwolniłem z powodu pisania pracy licencjackiej ale czas na amatorskie web-hobby zawsze się znajdzie :)
Ostatnio zmieniony przez PL_Hagal 5 Maj 2009, 17:41, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu