Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Data: 1 maja 1942
Klasa Okrętu: Salmon
Załoga: Weterani
Cesarstwo Japonii zagarnęło już Aleuty z zamiarem utworzenia tam bazy operacyjnej. Jej bliskość do wybrzeży Rosji Radzieckiej jak i zachodnich wybrzeży Kanady i Alaski stawia nas w bardzo trudnym położeniu. Nasi sowieccy sojusznicy poinformowali nas o obecności wrogiego konwoju transportującego zaopatrzenie dla japońskiego garnizonu. Rozkazy są oczywiste - zatopić za wszelką cenę.
W patrolu udział wzięli:
Pablo107 - KIA - 1 niszczyciel - 1 215 BRT
PL_Daritto - SURV - 1 niszczyciel, 1 ciężki krążownik - 18 240 BRT
PL_Lukas - KIA - bez zatopień - 0 BRT
PL_Andrev - SURV - bez zatopień - 0 BRT
PL_Wilk - KIA - 2 tankowce - 20 053 BRT
PL_Pasterz - KIA - bez zatopień - 0 BRT
Niestety dla mnie patrol nieudany Po zatopieniu uszkodzonego niszczyciela próbowałem się dostać do konwoju pod eskortą, aż tu nagle zonk Kapitanie uderzyliśmy w dno!!!! I wtedy się zaczęło: nieustanne pingowanie, i ucieczka przed bombami głębinowymi. Kiedy naprawiłem lekkie uszkodzenia postanowiłem uciec z mielizny na głębokie wody, lecz DD-ki nie dawały za wygraną i nadal mnie ścigały. Za n-tym razem im się udało a mnie nie. Dostałem serię z katapult i mnie rozerwało na strzępy
P.S. Proponuję konkurs na największego szczęściarza i pechowca w tej grze:
Jak dla mnie największy pechowiec - to PL_Lukas zatopiony 5 minut przed końcem patrolu
A największy szczęściarz - to ciężki krążownik który się wywinął tylu torpedom że to woła o pomstę do nieba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum