Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#22 Wysłany: 14 Wrzesień 2009, 12:41
PL_CMDR Blue R napisał/a:
A była taka łatka? Bo nie kojarzę łatki do GWX 3.0....
Myślę o zrobieniu samej poprawki do tego, bo skoro TYLKO to przeszkadza, to co za problem zaimplementować tylko to z oryginału do GWX3?
Skoro masz tylko jedno ale, a 10 zmian jest na tak, to bez sensu rezygnować z całości, no nie?
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#24 Wysłany: 14 Wrzesień 2009, 13:30 Ślad torpedy
U mnie nie wygląda wcale tak źle. Fakt, że mam doinstalowany MOD OLC, który zmienia grafikę.
1.jpg
Plik ściągnięto 18 raz(y) 27.19 KB
2.jpg
Plik ściągnięto 17 raz(y) 43.76 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#26 Wysłany: 14 Wrzesień 2009, 14:19
Tak wygląda w sztormie.
1.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 27.9 KB
2.jpg
Plik ściągnięto 25 raz(y) 41.92 KB
3.jpg
Plik ściągnięto 26 raz(y) 30.87 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#28 Wysłany: 19 Wrzesień 2009, 16:30
eee... nie przeszkadza.
Ostatnio miałem całkiem interesujące spotkanie. Screen zrobiłem dopiero na koniec akcji, więc kiszka. Sytuacja:
środek 41roku. 70km. od Giblartaru spotkałem jednostki włoskie - 1CL Garibaldi, 1merch, 1 tankowiec i jedna mniejsza łódeczka. Minąłem ekipę i po przepłynięciu ok. 12km. spotkałem BB King George V z eskortą 2 niszczycieli. Prawdopodobnie Task Force, który miał zaatakować Włochów. BB zszedł po 5, a niszczyciele ZWABIŁEM pod działa Garibaldiego. Echh... miodzio walka była, tyle że krótka.
Podepne sie pod temat.
Płynąc gdzies koło wybrzeży Holadnii zauwazyłem statek(bede pisał statek bo nawet nie sprwdzałem co to za rodzaj a moja wiedza jest praktycznie zerowa), wiec nura pod wodę i sie zblizam aby zobaczyć czyja to łódka ale nie widze żadnej bandery.Wynurzyłem sie po jego lewej burcie i przepływam obok niego odległosc około 500m.Morze było wzburzone dosć mocno i tak po minieciu zauważyłem przy jego prawej burcie maszty wstające z wody i jakies smieci!Okazało sie ze to jakiś chyba frachtowiec od Holendrów albo storpedowany i tylko maszty wystawały albo jakis bład gry nie mam pojecia.Ogolnie ciekawe spotkanie;)
zapodaje screeny
Tutaj jeszcze nie widze drugiego statku
widać maszt
na koniec fotka z powrotu do domu godzina około 7 rano (podrasowana w photoshopie)
Ten drugi "zatopiony" to raczej nie jest latarniowiec bardziej transportowy statek.Przez chwile byłem pod wodą (fala mnie zalała) i widziałem jego kadłbub ale nie było żadnych uszkodzen wiec jakis bład gierki
gram na:
GWX 3.0
Magui 3.3
Storm 87
life boats & debrisv4
torped damage final
Ostatnio zmieniony przez woyteka 23 Czerwiec 2010, 13:04, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#36 Wysłany: 28 Październik 2010, 17:14
Tutaj kilka moich spotkań
Red Cross 1.JPG
Plik ściągnięto 24 raz(y) 51.2 KB
Red Cross 2.JPG
Plik ściągnięto 26 raz(y) 72.18 KB
Konwój złożony z....JPG ... łodzi rybackich!
Plik ściągnięto 23 raz(y) 53.4 KB
Brytyjski OP.JPG
Plik ściągnięto 24 raz(y) 40.9 KB
Brytyjski OP 2.JPG
Plik ściągnięto 16 raz(y) 45.32 KB
Brytyjski OP 3 (chyba typ S).JPG
Plik ściągnięto 17 raz(y) 38.11 KB
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#37 Wysłany: 28 Październik 2010, 21:22
szylol spotkałem ten sam okręt gdzieś na północny zachód od wybrzezy Irlandii, wyczułem ze moze to być brytyjski okręt podwodny i niczym szaleniec starałem sie zrobić to co udało sie tylko raz w historii II WW czyli storpedować dziada ... niestety ... storpedowanie drugiej łodzi podwodnej jest jak dla mnie rzecza nierealna ... zreszta po tym jak wystrzeliłm torpedy okret sie zanurzył i po prostu zniknął na sonarze przez chwile miałem krótki odgłos śruby po czym nagle zapadła grobowa cisza.
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Ostatnio zmieniony przez PL_Reaven 28 Październik 2010, 21:23, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#38 Wysłany: 29 Październik 2010, 15:00
Reaven napisał/a:
szylol spotkałem ten sam okręt gdzieś na północny zachód od wybrzezy Irlandii, wyczułem ze moze to być brytyjski okręt podwodny i niczym szaleniec starałem sie zrobić to co udało sie tylko raz w historii II WW czyli storpedować dziada ... niestety ... storpedowanie drugiej łodzi podwodnej jest jak dla mnie rzecza nierealna ... zreszta po tym jak wystrzeliłm torpedy okret sie zanurzył i po prostu zniknął na sonarze przez chwile miałem krótki odgłos śruby po czym nagle zapadła grobowa cisza.
jedziesz z działa chama
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#39 Wysłany: 29 Październik 2010, 15:21
Reaven napisał/a:
Dokładnie, ja dwa razy go spotkałem. I w tym i drugim przypadku, waliłem z działa, a za pierwszym razem wystrzeliłem do niego 1 torpę. Miałem cholerne szczęście, trafiłem go w sam środek i poszedł na dno odrazu, do drugiego nie miałem cela, i skończyły mi się pociski, to zacząłem go taranować
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Ostatnio zmieniony przez PL_Szylol 29 Październik 2010, 15:29, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum