Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 18 Lipiec 2009, 22:45 LRW 1 - Nerwy ze Stali
Patrol płynięty na luźnych zasadach - wakacje, więc trzeba się rozluzować... Dokładniejszy opis luźnego wakacyjnego rankingu będzie, jak skończę nadrabiać zaległości...
Cytat:
2 VIII 1942 7:00
Waszym zadaniem będzie udanie się na Północny Atlantyk i generowanie dużego ruchu radiowego, mającego na celu zmylenie przeciwnika.
Brytyjczycy nie mogą wiedzieć, że czasowo zawiesiliśmy kampanię na tym akwenie!
(...)
Zatokę Biskajską macie przechodzić w wynurzeniu, wspierając się wzajemnie ogiem z broni przeciwlotniczej.
2 VIII 1942, godzina 6:00
Grupę U-Bootów idących na powierzchni zauważył samolot B-24, lecz nie zaatakował, tylko pozostał w pobliżu. Kapitanowie U-Bootów szykują się na najgorsze, oczekując obiecanych posiłków Luftwaffe...
Cel podstawowy:
Przepłynąć przez Zatokę Biskajską (dotrzeć do punktu nawigacyjnego)
PL_CMDR Blue R,
Cenne rady i poprawki:
PL_Arek71
W patrolu udział wzięli:
PL_CMDR Blue R - KIA
1 C3 8003 BRT
1 DD Hunt 1000 BRT
PL_Cobra - KIA
PL_CMD_Jacek - KIA
PL_Pawliczek - KIA
Ruszyliśmy razem strzelając do samolotów... Były drobne lagi nie przeszkadzały nam w odpieraniu kolejnych faz... Odbyło się prawie bez strat. Cobra lekko oberwał i Pawliczek prawie dostał kamikaze od zestrzelonego samolotu. Wtedy na horyzoncie pojawiły się statki... Czy to nasi, czy to wrogowie? Ja wiedziałem, ale kulturalnie płynę na powierzchni. Pierwszy ostrzelany został pawliczek. Rozpoczęła się masakra... Slupy "Johnyego" Walkera rzuciły się na Pawliczka i Cobrę... Cobra zatonął radząc, aby następnym razem wstawić ich 10 lub 20... Ja i Jacek próbowaliśmy dojść do konwoju. Jacka zatopili, a ja pomimo uszkodzeń zatopiłem 1 frachtowiec... Niestety dostałem wtedy bombę, która unieruchomiła mnie... "Latałem" góra/dół i udało mi się ich zgubić... Wtedy dorwali Jacka... Nie wiem, czy to przypadek, czy ten DD szukał mnie, ale gdy byłem blisko powierzchni zauważono mnie i obrzucono celnymi bombami... I poszedłem spać z rybkami
Ps. Przepraszam za ponad 2 tygodnie zaległości... Ale zabiegany jestem...
Imię: Grzegorz
Ulubiona Gra: SH3, SH4, S.T.A.L.K.E.R, Mass Effect 1, 2 , GTAIV Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 17 Cze 2009 Posty: 182 Skąd: Warszawa
#3 Wysłany: 19 Lipiec 2009, 10:19
To po prawej to jest UFO z Emilcina. W 1978 taka chałupa zleciała z nieba i zabrała rolnika Jana Wolskiego na badanka. No a niedawno nasi skośnoocy bracia z kosmosu znalezli się niefortunnie na drodze naszych przeciwlotniczych u-bootów.
Ostatnio zmieniony przez Gregorios 19 Lipiec 2009, 10:23, w całości zmieniany 1 raz
2 VIII 1942, godzina 6:00
Grupę U-Bootów idących na powierzchni zauważył samolot B-24, lecz nie zaatakował, tylko pozostał w pobliżu. Kapitanowie U-Bootów szykują się na najgorsze, oczekując obiecanych posiłków Luftwaffe...
To te obiecane posiłki Luftwaffe, próbujące ściągnąć DDki nam znad głowy... A po drugiej stronie bomba głębinowa spadająca mi na pokład...
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 19 Lipiec 2009, 12:51
Było ekstremalnie. Najpierw w samolotów. A potem jeszcze więcej eskorty. Dałem nura o oni ciągle mnie pingowali. Po jakimś czasie słyszę, ze konwój nade mną płynie, więc mimo pingowania wychodzę na peryskopową ......... błąd, a w zasadzie mogiła.
1.jpg A co to za ORP ????
Plik ściągnięto 150 raz(y) 35.39 KB
to_ja.jpg Mogiła
Plik ściągnięto 133 raz(y) 16.81 KB
he_he.jpg Ostatnie chwile :)
Plik ściągnięto 132 raz(y) 21.83 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Pojawiał się w kampanii i często w moich misjach... W misjach często ma postać świecącego jasno tankowca lub też C2 z otwierającymi się kontenerami [wtedy nie ma prefiksu ORP]
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#7 Wysłany: 19 Lipiec 2009, 13:36
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Cytat:
1.jpg
A co to za ORP ????
ORP Crazy Finek II
Pojawiał się w kampanii i często w moich misjach... W misjach często ma postać świecącego jasno tankowca lub też C2 z otwierającymi się kontenerami [wtedy nie ma prefiksu ORP]
Na końcu multikampani miał się pokazać OPR Crazy Finek V w postaci BB Iowa...
Niestety Finkowi i graczom nie starczyło cierpliwości, hehehe
Na końcu multikampani miał się pokazać OPR Crazy Finek V w postaci BB Iowa...
Nie... Nie pojawiły się:
ORP_Crazy Finek IV - postać małego statku z działem na przedzie (taki pół-żaglowiec)
ORP_Crazy Finek V - postać kutra torpedowego Elco z wyrzutnią bomb głębinowych
I niestety padł ranking i trzeba było wybierać, co ważniejsze...
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum