Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 30 Wrzesień 2009, 11:04 problem z mapą sh4
SH4+UM+OMv712 i taki problemik mam patrolować kwadrat np AN55 prze 72h z tym że ikonka (gwiazdy z lornetką) jest w innym kwadracie jakies 300 km od AN55 pływam po AN 55 wysyłam raport i nic tak samo w tym innym kwadracie, o co chodzi może ktoś pomóc ???
Do zaliczenia wymagane jest pływanie w określonym obszarze. Z reguły jest to okręg o promieniu 100 km od oznaczonego ikoną miejsca patrolu.
Spróbuj zrobić maksymalny zoom na mapie i wyrysować okrąg o tym promieniu ze środkiem dokładnie w punkcie oznaczającym obszar patrolowania (czyli ta gwiada z lornetką). Potem poruszaj się w ten sposób wyznaczonym obszarze przez zadaną rozkazem ilość godzin. Gdy wykonasz zadanie pojawi się ikonka oznaczająca jej wykonanie w pasku informacyjnym (domyślnie na górze ekranu gry).
Gdyby jednak to nie zadziałało to mam pytanie:
czy używasz save`a gry, którego zrobiłeś przed instalacją dodatków? Jeśli tak, to to może być problemem. Save prawidłowo zadziała wtedy, gdy przed instalacją dodatku (np. Operation Monsun) nagrasz go będąc w bazie - nieważne czy po, czy przed patrolem. ważny jest sam fakt pobytu w tym czasie w bazie.
Daj info jak poszło - jak nie zadziała to poszukamy dalej rozwiązania.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
To kwestia przybliżenia na mapie. Siatka geograficzna daje złudzenie, że obiekt znajduje się w danym kwadracie. Tak naprawdę stan faktyczny oddaje dopiero na maksymalnym przybliżeniu.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum