Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#21 Wysłany: 3 Październik 2009, 10:23
Panowie, powyższa procedura zadziałała i u mnie. Założyłem serwer, otworzyłem porty, mam adres statyczny. Tes i Wolfx się wbili i mogłem hostować.
Więc przeresetowałem kompa i pojawił się nowy problem. Gra nie pozwala mi założyć serwera. Sprawdzałem porty, za pomocą PFPortChecker - są otwarte. Wyłączyłem antywirusa i firewall-a i to samo. Co może być przyczyną ???? W googlach nic na ten temat nie znalazłem.
blad.jpg
Plik ściągnięto 4722 raz(y) 3.56 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
A próbowałeś postawić serwer SH3 przy adresie IP przydzielonym przez serwer DHCP. Przecież w ten sposób udało Ci się raz skutecznie postawić serwer.
I nie zapomnij tym razem - po zmianie konfiguracji karty sieciowej uruchom ponownie komputer zanim zaczniesz stawiać serwer na UBI.
Tak na wszelki wypadek na ruterze – Server DHCP >Enable.
Gdybyś nadal miał problem z postawieniem serwera - postaram się znaleźć chwilę czasu i po 21.00 wskoczyć na Vento.
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#23 Wysłany: 5 Październik 2009, 19:51
Hmmm, zabiłeś mi klina teraz.
Ustawiłem adres statyczny z xxx.xxx.x.11. IPCONFIG to potwierdza. Z drugiej strony po włączeniu konfiguratora mojego routera mam przydzielone adres xxx.xxx.x.10 oraz xxx.xxx.x.13.
Na 13 jest komp moje żony, czyli z tego wynika, że ja mam 10. Tylko dlaczego IPCONFIG tego nie pokazuje ?????
Zmienię to i spróbuję jeszcze raz.
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 5 Październik 2009, 19:51, w całości zmieniany 1 raz
#24 Wysłany: 6 Październik 2009, 11:30
Dobra, znalazłem wreszcie. Dzisiaj odinstalowałem całkowicie - Panda Internet Security i błąd przestał się pojawiać.
Wcześniej po prostu tylko wyłączałem antywirusa, lecz prawdopodobnie jakieś procesy ciągle zostawały w pamięci.
Spróbuję jeszcze raz zainstalować tego antywirusa i potwierdzić, czy to jest rzeczywista przyczyna. Z drugiej strony jakiego programu antywirusowego Wy używacie (interesuje mnie ochrona antywirusowa, firewall i kontrola rodzicielska), a nie gryzie się z SH3 ?
PL_Mirko - dzięki za wczorajszą pomoc.
PS: Można już zaryzykować stwierdzenie: mając neostradę i livebox-a można hostować SH3.
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 6 Październik 2009, 11:31, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#25 Wysłany: 11 Październik 2009, 14:42
Hmm,czytam wasze wypowiedzi tylko że u mnie sprawa wygląda inaczej mam łącze radiowe 1Mb zewnętrzne IP.
Czy ktoś wie jak i co ustawić by móc postawić hosta ? stawiam server na Ubi bez problemu jednak nie ma pingu .
Może niedługo zmienię dostawcę oraz łącze ale póki co muszę się męczyć z ty co mam.
Imię: Marek
Ulubiona Gra: życie
#28 Wysłany: 5 Styczeń 2010, 23:37
Ja mam przekierowane porty i gry stawiane sa dobrze, ludzie wchodzą bez problemu. Ale podczas rozgrywki, najczęściej w pierwszych 15 minutach połowe wywala a w grze czasem zdarzaja sie takie dziwactwa jak statki poruszające sie skokowo góra-dół. Zastanawiam sie czy to za mala przepustowość łacza u mnie to daje czy tez brak odblokowanych portów u tych co dołaczaja i jakas komunikacja jednostronna(?). Generalnie doswiadczalnie po latach grania wiem że moge stawiac gry, ale jak wejdzie mi 6-8 to conajmniej polowa wyleci w trakcie. W zasadzie pewnym gry to moge byc gdy stawiam dla siebie i jednego lub dwóch gosci, powyżej to loteria.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum