Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 24 Październik 2009, 10:08
Może mój wynik nie jest jakiś szczególnie niesamowity, ALE zastosowałem nową taktykę. Podczas patrolu 2 godzinnego, przy kompie spędziłem może z 8 minut
Przychodziłem tylko na dwie przerwy reklamowe, gdyż oglądałem film. Podczas tych przerw, szybciutko na peryskopową i raz walnąłem na ślepo rufową w DDka, a drugi raz walnąłem wszystkie 4 w stronę dymów i ogni (statków nie widziałem), nie czekając na wynik zszedłem z powrotem na 130 na cichym biegu i do widzenia. Podsumowując: lepiej mi idzie jak nie ma mnie przy komputerze
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 24 Październik 2009, 10:46
1943 rok, myślałem, że powyrzynają nas jak ...., ale nie było tak źle. Mało tego było aż za dobrze. Chciałem zajść konwój od przodu i powoli ku temu zmierzałem, lecz trwało to bardzo długo. W tym czasie chłopcy zaczęli polowanie, statki eksplodowały jeden po drugim, a ja byłem biernym obserwatorem pokazu sztucznych ogni. Ale i na mnie przyszła kolej. Musiałem tylko bacznie obserwować okolice, bo kolczaste DD-ki (znaczy się z jeżami), pływały jak szalone. Tak więc wysunięcie peryskopu, przycelowanie i strzał. W sumie tylko jedna rybka wybuchła za wcześnie , a pozostałe były w celu. Potem po cichu oddaliłem się z pola bitwy i pozostałem niezauważony. Późno wszedłem do akcji i największe jednostki legły już na dnie.
Swoją drogą uzupełniam raport Marco:
1) odprawa:
Cytat:
(U-BOATS: TOTAL WAR MOD GAME)
(HALIFAX AMBUSH)
1943.05.09 / 06:10
u-boats: VIIC/42 1943 all players
crew: veterans
game time: 2 hours max
game level: 100% realistic
(lower levels for noobs only)
2) zatopiony przeze mnie wykropkowany statek to C3
3) dołączam pełną tabelkę z detalami
4) Podsumowanie: na 28 statków płynących w konwoju, zatopiliśmy 20 - 71%
eksp_2.jpg fajerwerki w oddali
Plik ściągnięto 9104 raz(y) 4.42 KB
dym.jpg za zanieczyszczanie środowiska należy się kara. Jak grać w takiej atmosferze ?????
Plik ściągnięto 9104 raz(y) 13.47 KB
tab1.jpg sporo tego było
Plik ściągnięto 127 raz(y) 233.97 KB
eksp_4.jpg
Plik ściągnięto 130 raz(y) 18.12 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 24 Październik 2009, 10:58, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#5 Wysłany: 24 Październik 2009, 11:44
Krotko i na temat: strzelnica. Jako ten, ktoremu przyszlo walczyc z eskorta, az d... skrecalo jak slyszal wybuchy w poblizu i nic nie mogl zrobic. Ze tez eskorta zlapala mnie na pustych wyrzutniach...
PS. Ani slowa dziekuje za sprzatniecie liderujacego DD. Ciekawe jak byscie sie pasli z nim na glowie?
Screenshot_8.jpg Masakara atakuje, part.1
Plik ściągnięto 128 raz(y) 61.28 KB
Screenshot_10.jpg Masakara atakuje, part.3. Fantastyczny efekt jak wszystkie bg wybuchnely jednoczesnie . Tu niestety uchwycona koncowka.
Plik ściągnięto 136 raz(y) 62.96 KB
Screenshot_13.jpg Light czy nie light oto jest pytanie
Plik ściągnięto 131 raz(y) 63.94 KB
Screenshot_14.jpg Pytanie, co sie pali na zdjeciu?
Cóż. Kilka takich misji wpadło... Macie szczęście, że losomator ją wskazał.... Swoją drogą. otworzyłem misje... Ilość DD i odległość między nimi.... Strzelnica...
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 24 Październik 2009, 14:18, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Dominik
#14 Wysłany: 25 Październik 2009, 04:03
PL_wolfx napisał/a:
Cytat:
Podsumowanie: na 28 statków płynących w konwoju, zatopiliśmy 20 - 71%
Fiu.... ładnie mimo iż początkowo narzekaliście widzę że poszło Wam super szkoda że nie mogłem uczestniczyć może i mi by się poszczęściło .
WOW Jestem pod wrazeniem. Tak pozamiatanego konwoju tez juz dawno nie widzialem. Mozna by twierdzic ze powstala na oceanie nowa strefa bermudzka. Az milo bylo czytac . Teraz mam troche nauki i nie moge z wami poplywac ale jeszcze tylko toche czasu mi potrzeba i razem wyczyscimy konwoj ze zostana same DD´ki (blaszaki) i ze strachu uciekna spowrotem do Royal Navy zlozyc raport o WYGLODZONYCH WILKACH.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum