Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Pytanie :
1. Czy ktoś juz tego moda uruchomił?
2. Jak tak to czy jest pod zachwycony, zawiedzony. Ocenę proszę np. z fotami
Pytań starczy, bo chce napisać, że GWX jakoś mi tylko narobił, smaka na mody i ciągle mi mało. Tak bym chciał połączyć moda sOnara z tym HanSolo78 i GWX. Myślę że wtedy by mi na jakiś czas starczyło
Tak naprawdę to przez sOnara, koleś pokazał co można dobrego zrobić z SH3 Moje pudełko z SH3 leżało sobie na poleczce a to sOnar sie zjawił , moda zobaczyłem i musiałem zainstalować gierkę by sobie pograć , bo mi sie spodobało
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 11 Październik 2009, 11:49
Ściągnąłem tego moda i zainstalowałem . Mam po prostu ochotę na realistyczną kampanię, a GWX mnie trochę znudził.
Ok, ale do rzeczy. Ciężko się ściągało, bo musiałem pliki zasysać pojedynczo. Ale w końcu udało się.
Mam mieszane uczucia, najpierw co mi się podoba:
- ciekawie zrobiony peryskop bojowy (prostokątny)
- rodzaje handlowców - np. dummy ships do ćwiczeń
- ubrania załogi (brak mundurów, tylko bluzy i swetry - robi to klimat)
- z opisu wynika, że bardzo dokładnie odzwierciedlili historyczne wydarzenia, jeszcze nie sprawdzałem
Co mi przeszkadza:
- spore wymagania sprzętowe - ilość detali w porcie, powoduje, że obraz nie jest płynny
- problemy z mapą, mapa dziwnie się zachowuje, nie oddala mi zarysów lądu, tylko samą siatkę
- brak (albo jeszcze nie wiem jak to zrobić) przełączania TDC (manual/automat) w widoku peryskopu, mimo że są zegar
- dźwięki - wolałem te z mod-a Thomsen Sound lub w wersji Stom87
Zacząłem właśnie kampanię, więc to są dopiero początkowe wrażenia.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 11 Październik 2009, 11:51, w całości zmieniany 1 raz
ok cos juz wiem.
Pytania do PL_Cmd_Jacek
Instalacja moda, ma jakiś swój instalator, jak instalowałeś WarAceCampaign 4.1 ?
Po zjechaniu z detalami i szczegółami nadal muli kompa ?
Na jakim grasz sprzecie?
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 12 Październik 2009, 19:11
Instalacja przez JGSME, detali nie zmieniałem, problem miałem tylko w porcie.
Mam Athlona3500; Nvidie 7300 i 4GB RAM.
Z powodu wkurzającego działania mapy, odinstalowałem tego moda, za to teraz testuje NYGM - i pierwsze wrażenie jest lepsze niż z WAC
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#6 Wysłany: 21 Październik 2009, 01:08 Proszę o pomoc
Panowie, czy ktoś już grał w WAC 4.1
mam problem z odpaleniem, o ile misje jeszcze można wgrać to przy kampaniach przy 80-85% wywala, wyskakuje ciemny ekran + jakiś dziwny błąd dotyczący min pliku kernel.dll.
W/w moda odpalałem na gołego SH 3+Path1.4, poprzez JSGME Pomóżcie co z tym zrobic
pozdrawiam ALL
Dzisiaj odpaliłem w ramach Testu , kampania długo sie wgrywała bardzo długo , w porcie dużo jednostek , bardzo wolno sie wszystko działo nie wywaliło mi gry .
Spróbuje zmniejszyć jakość tekstur , powyłączać w opcjach grafiki gry i jutro znowu spróbuje .
To mi nic nie mówi, niestety, trzeba pytać dalej.
aaa ciekawa sprawa u mnie przy pierwszym włączeniu gry:
1 logo przy starcie gry te niebieskie zawijasy sie pokazały
2 teraz ma być film intro iii... Wywala grę, co jest
3 włączam jeszcze raz, ale jak tylko widzę te zawijasy klikam by pominąć film i gra sie ładuje
Może to cos pomoże.
Miasto jest bardzo rozbudowane , są wioski , prywatne wille ogólnie masa tekstur 15 minut ładowania kampanii . Co do fotem to są delikatnie podtunigowane . AAA porty są naprawdę rozbudowane , bunkier na uboty , doki i ruchome dźwigi , masa różności .Podobno śluza gdzieś jest aa płynę w okolice Gdańska zobaczymy jak tam wygląda port.
Jak ktoś jeszcze gra to proszę wklejać foty sam jestem ciekaw co tam można zobaczyć ?
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#19 Wysłany: 29 Październik 2009, 18:44
Zainstalowałem w końcu tego moda i prawdę mówiąc mam mocno mieszane uczucia niestety
wczytywanie misji tragedia możesz iść do pubu wypić piwo zapalić fajkę wrócisz może się już załaduje porażka.
Dużo elementów w tym modzie (włącznie z grafiką) jest zerżnięta z SH4 wszystko nabłyszczone do bólu trzeba mieć naprawdę wypasiony komputer żeby to pracowało w miarę dobrze .
Większość z Was gra na UTW sOnara więc możecie sobie porównać oba mody ja definitywnie
wolę moda od sOnara .
SH3Img@28-10-2009_18.30.48_656.jpg WAC4.1-misja treningowa by sOnar
Plik ściągnięto 33 raz(y) 110.08 KB
SH3Img@29-10-2009_16.7.57_640.jpg WAC4.1-księżyc w lornetce....
Plik ściągnięto 16 raz(y) 95.05 KB
SH3Img@29-10-2009_16.27.38_281.jpg WAC4.1- podczas sztormu
Plik ściągnięto 24 raz(y) 93.66 KB
SH3Img@29-10-2009_16.35.46_406.jpg WAC4.1-widok pod wodą
Plik ściągnięto 16 raz(y) 25.08 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_Renegat 29 Październik 2009, 18:46, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum