Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Maciej Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Maj 2006 Posty: 121 Skąd: Lublin
#2 Wysłany: 18 Październik 2009, 22:40
mam pytanie otóż zaczynam patrol we wrześniu 1939 i napotykam na jednostki norweskie na morzu. problem jest tego typu że w OM 715 samemu decyduje się czy topić jednostkę a z tego co wiadomo w tym okresie norwegia nie wypowiedziała jeszcze wojny niemcom. szkopuł polega na tym że miasta norweskie są już zaznaczone na czerwono tak jak brytyjskie. czy to ma wpływ już na to że jest to państwo wrogie?
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#3 Wysłany: 19 Październik 2009, 09:01
Raczej nie ma. Problem się pojawia w późniejszych latach kiedy masz jednostki "Free Norvay" i "Occupied Norvay" pod tą samą flagą. Kij wie które są które.
Na zdrowy rozum powinno się wysłać informację o kontakcie a decyzję podejmuje BdU, tak to w każdym razie działało w SH3.
BTW.
Możesz podesłać screena z widoczną datą i miastami norweskimi na czerwono?
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#4 Wysłany: 19 Październik 2009, 16:13
W SH3 dostateczną podpowiedzią jest zmiana muzyki oraz ograniczenie kompresji czasu do 32. To najpewniejsza metoda na sprawdzenie, czy nadpływająca jednostka to swój czy wróg.
#9 Wysłany: 5 Listopad 2009, 13:40
mam pytanie a mianowicie po misji nie mogę awansować marynarzy jako że dostaję komunikat że jest za dużo petty officerów
nie wiem czym to jest spowodowane może tym że zatrudniłem dodatkową obsługę dział aa i deck gun ale tam nie ma żadnych petty officerów tylko sami marynarze
co do reszty załogi jest taka jaką mi przyznano na początku kampanii
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#10 Wysłany: 5 Listopad 2009, 18:16
w SH3 było to ładnie rozrysowane, ale zasady są te same. ograniczona liczba oficerów, podoficerów i weź pod uwagę że jest to typ II - który na pokładzie ma mniej załogi.
ps. rekrutuj sobie na maxa zwykłych marynarzy, byś nie miał pustych slotów
#13 Wysłany: 5 Listopad 2009, 20:16
PL_fox6 napisał/a:
w SH3 było to ładnie rozrysowane, ale zasady są te same. ograniczona liczba oficerów, podoficerów i weź pod uwagę że jest to typ II - który na pokładzie ma mniej załogi.
ps. rekrutuj sobie na maxa zwykłych marynarzy, byś nie miał pustych slotów
za mało jest ludzi na początku żeby tak zrobić; wolne sloty są po to by przenieść oficerów i marynarzy z Observation w czasie bombardowania bo gra ich interpretuje jakby tam byli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum