Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Ostatnio przeglądałem trochę plików, szukając pewnej wartości i trafiłem na parametr określający ilość losowo generowanych "eskadr" (specjalnie w cudzysłowie, bo mam podejrzenie, że to 1 samolot może też być) na każdym lotnisku. Lotniskiem może być dowolna jednostka. Np. KM Deutschland to "lotnisko" z 1 "eskadrą" samolotów klasy Arado.
Jest to rozpisane na grupy i roczniki. Sprawdziłem lotniska "lądowe". Mają to samo, tylko więcej samolotów. Lotniskowce tak samo. I tu ważne pytanie do dyskusji.
Jest szansa na usunięcie/zmniejszenie liczby losowo generowanych samolotów. Porównałem z GWX. GWX'owe odpowiedniki mają 10x mniej samolotów...
I tutaj chciałbym poznać wasze zdanie. Co o tym myślicie?
Czesc !!!
Powiem Ci ze ja troche porzucilem plywanie U-Bootem na rzecz Warship v 3.0
I plywam caly czas na powierzchni bo to norma chyba hi hi hi
I jakos jeszcze nie spotkalem wrogiego samolotu nawet na morzu polnocnym ???
A uzywam przyspieszenia nie wiekszego jak 256 ??:))
Co prawda mam rok 1940 ale juz wtedy RAF byl dosc aktywny. I zaluje ze raz na czas nie ma nalotow tak jak to mialo miejsce w RZECZYWISTOSCI na taki Kiel albo Wilhelmshaven (
Wiec jesli to tylko nie wywali albo spowolni gry to moze warto by napisac gdzie zmienic te wartosci zeby tego lotnictwa bylo wiecej )
To tyle co ja na to )
Imię: Dominik
#5 Wysłany: 16 Listopad 2009, 03:27
1) No ja osobiscie dodal bym tych samolotow troche wiecej i nawet jezeli sie da to dal bym je wyzej zeby sie nie dawaly tak latwo stracic Tomkom.
2) Jezeli nie da sie ich dac wyzej to moze da sie je jakos wzmocnic...
Czy chcecie, aby w misjach MULTIPLAYER zmniejszyć ilość samolotów generowanych przez grę, aby to więcej zależało od autora misji (chce samoloty, to je wstawi), a nie od gry.
Takie było pytanie.
Bo co do wytrzymałości, to się zgodzę, ale nie wiem, w którym pliku to jest zapisane... Chyba, ze całe pliki z GWX zacznę przerzucać.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#7 Wysłany: 16 Listopad 2009, 09:03
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Czy chcecie, aby w misjach MULTIPLAYER zmniejszyć ilość samolotów generowanych przez grę, aby to więcej zależało od autora misji (chce samoloty, to je wstawi), a nie od gry.
A nie lepiej żeby ilość samolotów zależała tylko od autora misji?
Znaczy ilość generowanych = 0, a autor jeśli chce to wstawia już w powietrzu...
Z drugiej strony pewna ilość generowanych dodaje trochę nieprzewidywalności do misji...
Tes. Nie dam tej informacji, bo to nie byłby dział "MISJOnarze", a "MODerzy". Bo to nie jest wpis w misji, tylko w plikach gry. Tak samo jak w kampanii On-Line był wpis, że każdy zaczynał okrętem z innym (własnym) układem torped. To już ingerencja w pliki. I ktoś zmieni "dla siebie" zmieni dla wszystkich.
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#13 Wysłany: 1 Grudzień 2009, 17:44
Na prosbe Finka.
Po testach swojej misji z 2CV, zmieniam zdanie i popieram idea. W misji jest ten problem, ze te 2CV potrafia same z siebie wygenrowac 24 samoloty, przez co misja moze byc niestabilna (losowe rozlaczenia). Jezeli ktos wie jak domyslnie obnizyc liczbe samolotow dla typu Illustrious bede wdzieczny za info.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum