Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#2 Wysłany: 20 Listopad 2009, 21:26
Plakat OK ale opis na filmWEB ZENADA
Pod koniec 2 Wojny Światowej załoga łodzi "U.S.S Swordfish" wracała do domu po wielu miesiacach w morzu. Jednak nigdy tam nie dotarła. Teraz, jako jeńcy wojenni na pokladzie nazistowskiej łodzi podwodnej "429", mała grupa amerykańskich żołnierzy musi połączyć siły ze swoimi niemieckimi wrogami, aby walczyć o własne życie.
W okresie największego nasilenia wojny podwodnej na Atlantyku załoga statku USS Swordfish wracała do bazy po wypełnieniu misji patrolowej. Niestety ich okręt nigdy nie dotarł do bazy. Został zatopiony przez hitlerowską łódź podwodną, a ci którzy przeżyli stali się jeńcami na pokładzie U-429. Ich lojalność zostanie niebawem wystawiona na ostateczną próbę, gdy będa zmuszeni walczyć o życie u boku swych niemieckich wrogów.
II-ga Wojna Światowa na Atlantyku. Amerykańska łódź podwodna U.S.S. Swordfish wraz z młodą załoga wraca do domu po miesiącach śledzenia aktywności hitlerowskich U-Boatów. Po zwycięskiej potyczce z jednym z nich, sama staje sie ofiarą U-429. Jego kapitan Jonas Herdt przyjmuje na swój pokład kilkunastu ocalałych rozbitków jako jeńców wojennych. Ze względu na wzajemną wrogość, groźną epidemię i zagrożenie ze strony amerykańskich łodzi podwodnych polujących na U-Boata sytuacja wewnątrz statku staje się krańcowo dramatyczna.
#6 Wysłany: 21 Listopad 2009, 01:41 Submarine films
... a wiem co chciałem napisać
Pytanie filmy z tematyką : okręty podwodne , II wojna Światowa może być I WŚ , i podobne , np.
Das Boot - klasyk
W rękach wroga - do piwa
U-571 - cos o przejeciu Enigmy
Orzeł - tego dawno nie ogladałem
Czy mamy gdzieś taki spis ?
Submarine films link ale mo angielsku http://en.wikipedia.org/wiki/Submarine_films
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 26 Listopad 2009, 00:03, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#9 Wysłany: 26 Listopad 2009, 00:25
Pytanko, czy ktoś może kojarzy tytuł filmu o atomowym okręcie podwodnym. Jest to stary film, bodajże z lat 70-tych. Trwa lub jest tuż po III wojnie światowej, okręt odbiera jakiś sygnał ze świata zewnętrznego, który może świadczyć o tym, że ktoś przeżył hekatombę.
O tym filmie mówił mi kiedyś kumpel, z którym nie mam kontaktu. Z chęcią bym go obejrzał, jak tylko poznam tytuł.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Pytanko, czy ktoś może kojarzy tytuł filmu o atomowym okręcie podwodnym. Jest to stary film, bodajże z lat 70-tych. Trwa lub jest tuż po III wojnie światowej, okręt odbiera jakiś sygnał ze świata zewnętrznego, który może świadczyć o tym, że ktoś przeżył hekatombę.
"On the beach" (w polskim tlumaczeniu "Ostatni brzeg") - byly nawet nakrecone dwa filmy - jeden jakos kolo 1960 i drugi z 2000 (lecial kilka dni temu w TV).
Cytat:
72 metry
To mam i to jest o zalodze okretu klasy Kilo - wyglada na atom ale to "zwykly" spalino-elektryk
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#12 Wysłany: 26 Listopad 2009, 12:25
Witam.
Aha, przypomniałem sobie, że szkopy zrobili film "U-900" oraz "Gustloff" - tego to bym obejrzał.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 26 Listopad 2009, 12:28, w całości zmieniany 1 raz
To może jeszcze "Do Dna" (Going Under)? Tą parodię z Billem Pullmanem w roli kapitana z klaustro i hydrofobią dołączymy?
"USS Sub-standard? We must deploy againt them "The Pink November"!"
"Witajcie fani sportu, co za piękny dzień na globalny konflikt!"
Choć przyznam, że Nagi Peryskop (Down Periscope) miał wyższy poziom dowcipu... Bo w sumie to nie była parodia, a komedia...
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 26 Listopad 2009, 15:49, w całości zmieniany 3 razy
sOnar [Usunięty] Kommodore
#14 Wysłany: 26 Listopad 2009, 22:29
Oglądałem ten film. Totalny syf. Nie dość że zdychałem ze śmiechu z terminologii, to na dodatek świnska grypa wykończyła prawie wszystkich - i aliantów i szkopów...
Już nic nie powiem o radarze podwodnym i nadawaniu AM w zanurzeniu...
Obejrzeć się da ale jako komedię dla miłośników subów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum