Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#1 Wysłany: 3 Grudzień 2009, 14:45 Hearts od Iron 3
Pod linkiem wielce ciekawa relacja próby wsparcia sojuszniczej Polski podczas wojny z III Rezszą. Autor relacji dowodząc Francuzami przerwał linię Zygfyda.
Co ciekawsze kawałki:
Cytat:
14:17 Francuskie wojska zbliżają się do pierwszego celu - Monachium.
Dodatkowo Włosi wypowiedzieli mi wojnę (ale na szczęście są za słabi na ofensywę). Najgorsze jest to, że spadł na mnie Wehrmacht z Polski. I południowa flanka, która tak dumnie maszerowała do przodu, się wali w posadach...
A tak w ogóle Australia nałożyła na mnie embargo. Australia?!
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#2 Wysłany: 3 Grudzień 2009, 16:43
Aha jeszcze jedno, KAŻDY strateg grając odpowiednią nacją ma określone zadania do wykonania. Tylko przeciętniak zatrzymuje Rosjan w Berlinie...
Prawdziwy strateg zatrzymuje ich w Lizbonie... ale tylko aby przegrupować siły do zajęcia Londynu... i celu ostatecznego, którym jest: Radziecka flaga, dumnie powiewająca na białym domem, Waszyngton D.C.!
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#3 Wysłany: 3 Grudzień 2009, 16:50
pięknie to brzmi, ale w rzeczywistości gra jest strasznie nieprzejrzysta i skomplikowana. Grając w każdą z 3 części, brakowało mi przyjemności która powinna płynąć z rozgrywki. Plusem tej gierki są ciekawe i rozbudowane, choć strasznie mozolne badania.
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#4 Wysłany: 3 Grudzień 2009, 17:34
Czy juz wypuscili odpowiednia liczbe patchy aby odpowiednio "poprawic" ta beta wesje? Smutne bo smutne, ale obecnie testowanie gier przez graczy powoli zaczyna byc standardem. Nie ma to jak zaoszczedzic pare $$.
PS.
Ciekawostka. W pierwszych wersjach gry Warszawa jest zle umiejscowiona na mapie.
Imię: Romek Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2007 Posty: 137 Skąd: Piotrków Tryb.
#7 Wysłany: 15 Grudzień 2009, 17:25
Tak, Stalingrad umieszczony był jakieś 200-300km na południowy wschód od swej właściwiej lokalizacji Poza tym Warszawa jest nie z tej strony Wisły, z której być powinna + mnóstwo innych baboli z mapą.
Tak, Stalingrad umieszczony był jakieś 200-300km na południowy wschód od swej właściwiej lokalizacji Poza tym Warszawa jest nie z tej strony Wisły, z której być powinna + mnóstwo innych baboli z mapą.
Eeee.. To Warszawa leży obok Wisły? Zawsze myślałem, że leżała nad Wisłą...
Czy to po 2 wojnie ją przenieśli? <ironia>
Imię: Romek Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2007 Posty: 137 Skąd: Piotrków Tryb.
#9 Wysłany: 16 Grudzień 2009, 15:04
Oj Finek, wiem co mówię Większość miasta stołecznego leży po lewej stronie Wisły, stąd standardem w HoI-ach było umieszczanie całości miasta po lewej stronie bez wydzielania Pragi (rzeki tradycyjnie w HoI stanowią granicę prowincji, a nie ich część środkową, stąd nie da rady Wawy umieścić w jednym kawałku nad Wisłą). Zresztą przewagę wielkości lewobrzeżnej Warszawy nad prawobrzeżną Google potwierdza. Tymczasem HoI3 stawia na alternatywną geografię:
http://forum.eufi.org/sho...3&postcount=926
(wybaczcie brak screena, jednak szkoda mi kasy na niedorobioną grę)
Troszkę się to różni od tego, co znamy z mapy? Ta Warszawa to prawie na Białorusi wylądowała
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum