Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Grzegorz
Ulubiona Gra: SH3, SH4, S.T.A.L.K.E.R, Mass Effect 1, 2 , GTAIV Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 17 Cze 2009 Posty: 182 Skąd: Warszawa
#21 Wysłany: 5 Wrzesień 2009, 23:11
PL_fox6 napisał/a:
Dunkierki, Normandii i jeszcze kilku miejsc. Warto jednak mieć na uwadze możliwości swojego komputera, czy podoła większej ilości statków, a już niedajboże samolotów. Ja dla przykładu odwiedziłem Dunkierkę podczas ewakuacji. Nie odniosłem większych sukcesów, ale mnie nie wywaliło. A co do savów- najważniejsza zasada, to nie zapisywać w portach, bo w 80% przypadków, po WYŁACZENIU I PONOWNYM WŁĄCZENIU komputera, savy nie działają. Jeśli jednak nie wyłączacie kompa, to można savować wszędzie - nawet pod wodą podczas ucieczki.
Aha, ok, dzięki za info. Od dzisiaj staram się robić jak najmniej zapisów...gdziekolwiek. U mnie
SH4 z dodatkiem Monsun (U-booty na Atlantyku), na razie 5 zapisów na patrol bez komplikacji .
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 38 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#22 Wysłany: 6 Wrzesień 2009, 11:53
PL_fox6 napisał/a:
Warto jednak mieć na uwadze możliwości swojego komputera, czy podoła większej ilości statków, a już niedajboże samolotów.
Czy ja wiem, czy to od tego tak bardzo zależy.... Ja mam procka Intel 4 rdzenie (Q8200), ramu 2 GB Dual (Kingston HyperX) PC 1066, GF 9800 GTX'a, wszystko na porządnej MB Gigabyte'a a i tak Save'y się lubią wykrzaczać od czasu do czasu. Więc nie polecałbym wymiany sprzętu jako rozwiązania problemu z GWX-em. jednak jak na ogrom zmian, to GWX i tak jest wyjątkowo stabilny.
A i jeszcze coś.... ostatnio eksperymentowałem z takim jednym modzikiem, który niestety destabilizował mi działanie gry, co się objawiało że sejwy prawie zawsze się nie chciały czytać. Ale w akcie desperacji zauważyłem coś ciekawego. Za którymś razem (drugim, góra trzecim) pozornie uszkodzony zapis odczytywał się. Fenomenalne. Ale nie wiem czy to kwestia tego konkretnego moda czy też pozostałych save'ów w GWX też się to tyczy. Warto sprawdzić.
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 38 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#24 Wysłany: 19 Wrzesień 2009, 10:17
Wydanie wersji 1.1 się nieco opóźni. Przede wszystkim mam problemy na studiach, a i więcej utworów się pojawi niż planowałem pierwotnie. Na pewno kwiat mojej kolekcji muzyki Hansa Zimmera trafi do kolejnego wydania, to tak na osłodę.
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#31 Wysłany: 5 Grudzień 2009, 20:04
rzesza fanów w postaci foxa czeka, ale jeśli tylko może to chętnie pomoże. na początek proponuję dodać do modzika utwór Hansa Zimmera: Leave No man behind. W razie czego mam kilka utworów na komputerze i chętnie je udostępnię.
#32 Wysłany: 5 Grudzień 2009, 20:35
PL_fox6 napisał/a:
rzesza fanów w postaci foxa czeka, ale jeśli tylko może to chętnie pomoże. na początek proponuję dodać do modzika utwór Hansa Zimmera: Leave No man behind. W razie czego mam kilka utworów na komputerze i chętnie je udostępnię.
Wysyłaj, wysyłaj... Eh... ostatnio... pracowałem nad innymi modami. Swoimi, oraz nad tweakowaniem cudzych modów dla swoich potrzeb, tego na razie zostawiłem, ale nie zapomniałem, wszystko czego mi potrzeba to czas.
I jeszcze jeden mam pomysł. Zrobię tu na forum osobny temat dla mojej modostajni. Tylko cierpliwości, proszę. Muszę to wszystko wydopieszczać przed wydaniem, żeby grało i buczało.
Edytuję bo przeoczyłem:
PL_fox6 napisał/a:
proponuję dodać te utwory co już są i nowe,
obecne są bardzo dobre i szkoda by było z niektórych rezygnować, np. soundtrack Das Boota
Hm, z tymi chyba dwoma kawałkami z Das Boot to taka sprawa - średnio się komponują z pozostałymi, ale nie chcę ich wyrzucać i nie wyrzucę. Myślę o innych, które po dłuższym słuchaniu w grze męczą ucho, tzn. zbyt się uchu narzucają i przy setnym przesłuchaniu człowiek czeka aż się skończą. Nie każdy utwór się nadaje na soundtrack, niestety.
Sprawa druga, ja generalnie Das Boot obchodzę szerokim łukiem jeśli chodzi o mody...
#34 Wysłany: 5 Grudzień 2009, 20:55
Widać kwestia indywidualna. A skoro ja jestem na tym punkcie wrażliwszy, to pewnie i wrażliwsi ode mnie się znajdą. Nie martw się, za każdy usunięty kawałek wskoczą 3 inne.
Ahh! Motyw z helikoptera w ogniu! Że też nie skojarzyłem od razu. Mam poszerzony soundtrack do tego filmu toteż pobierać nie muszę. Z Hansa Zimmera w ogóle mam dużo, ale jeszcze nie robiłem ostrej selekcji co trafi a co nie.
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#37 Wysłany: 14 Grudzień 2009, 17:35
Faith and Muse - Cantus
nie wiem tylko czy ten kawałek nie jest zbyt głośny i agresywny (moim zdaniem dobry jest do tego, jak walczysz z eskortą) Mam go na kompie i mogę wysłać, a na razie daję link
http://www.youtube.com/watch?v=1I7X9WNYTBU do odsłuchania
#39 Wysłany: 14 Grudzień 2009, 19:45
1.Animacje są z trailera NFa
2. Film zwie się Imperial Japanese Navy - dostępny na youtube, lub za darmo z tej stronki:
http://www.aeronautic.dk/Warships%20movies.htm (może jakąś pochwałkę bym wreszcie dostał )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum